ادویهها همچنین دسته وسیعی هستند. اگر در خانه آشپزی میکنید، تقریباً برای هر غذایی از نوع خاصی ادویه استفاده میکنید تا غذای شما خوش طعمتر شود. ادویهها قسمت اصلی طبخ غذا هستند و ما اینجا هستیم تا ادویههایی که برای غذاهای خوش طعم به آنها احتیاج دارید را به شما معرفی کنیم.
1. آویشن
یک ادویه با طعمی نعنایی که طعم خوبی به سوپ و بعضی غذاها میدهد. گیاه آویشن کوهی از بهترین دمنوشها برای ریه است و درمان خوبی برای سرماخوردگی و آنفولانزا است. از انواع گیاه آویشن خشک در بعضی غذاهای گوشتی استفاده میشود. آویشن طعم تازه و نعنایی به گوشت میدهد. آویشن به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و ضد التهاب، ضد سرطان و ضد میکروب است. جدا از طعم مطلوب آویشن این گیاه به عنوان یک داروی طبیعی برای درمان و بهبود سرطان سینه استفاده میشود.
2. فلفل چیلی
اگر به غذاهای تند علاقه دارید ، استفاده از فلفل چیلی یا چیلی خشک راه خوبی برای خوش طعم کردن غذا است. فلفل چیلی برای له کردن و تهیه خمیر کاری یا برای قرار دادن در قابلمه لوبیا مورد استفاده قرار میگیرد. انواع فلفل شامل فلفل قرمز، سیاه و سفید طعمی متعادل دارند اما فلفل چیلی طعم قوی و تندتری دارد. طیف گستردهای از چیلیهای خشک موجود است. انواع مختلف فلفل با درجه تندی متفاوتی موجود است و شما میتوانید از فلفل چیلی استفاده کنید که ملایمتر باشد. فلفل چیلی سرشار از آنتی اکسیدانهای مختلفی است که به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک میکند. این فلفل همچنین باعث افزایش سوخت و ساز بدن میشود و به سلامت استخوانهای و کلیهها کمک میکند. فلفل چیلی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
3. زیره
یک ادویه با طعمی تند و تر که عطری قوی به غذا اضافه میکند. ادویه ای که فوق العاده همه کاره است. زیره به طور طبیعی سرشار از روغن است. بهتر است که زیره را به صورت کامل تهیه کنید و در صورت نیاز خرد کنید تا با این روش ماندگاری آن افرایش یابد. از ترکیب زیره به مقدار اندک در بعضی ادویه جات استفاده میشود. در حقیقت این یک ماده ضروری در بسیاری از ترکیبات ادویه جات مانند پودر کاری و پودر فلفل است. زیره خاصیت درمانی برای کاهش نفخ معده دارد. این ادویه سرشار از فیبر و آهن بوده و برای کاهش وزن از آن استفاده میشود.
4. زردچوبه
زردچوبه یک ماده ضروری برای اکثر غذاها است. بسیار همه کاره است. شاید این ادویه را به دلیل استفاده از آن در آشپزی هندی و تایلندی بشناسید، اما میتوانید برای موارد بیشتر از آن استفاده کنید. زردچوبه بخشی از خانواده زنجبیل است و طعمی روشن، گلدار و ملایم دارد. زردچوبه با کیفیت بالا طعم بد مرغ را از بین میبرد و برای تکمیل طعم انواع سوپ استفاده میشود. به مرغ و برنج مقداری زردچوبه اضافه کنید یا سوپ رشته فرنگی زنجبیل و زردچوبه تهیه کنید.
5. هل
طعم هل پیچیده است. نتهای مرکبات و نعناع و همچنین نوعی ادویه تند دارد. شما ممکن است طعم آن را در چای ماسالا به خوبی حس کرده باشید اما این ادویه کارایی بیشتری دارد. هل به خوبی به چای سیاه طعم دلنشین و اشرافی میدهد. هل در انواع شیرینیها و کیکها استفاده میشود تا طعم دلنشینتری به این ترکیبات بدهد. شیرینیهای گردویی و هلدار از شیرینیهای پرطرفداری است که با چای مورد استفاده قرار میگیرند. هل همچنین برای انواع مرغ با طعمهای اسپایسی مصرف میشود. مانند زیره سبز، هل در بهترین حالت خشک میشود و میتوانید از آن در دراز مدت استفاده کنید. هل یک طعم دهنده عالی برای شربتهای شیرین است.
6. خردل
دانههای خردل از ادویههای خاصی هستند که میتوانند یک چاشنی متفاوت باشند. یک ادویه کامل دیگر که داشتن آن فوق العاده است. دانههای خردل بهویژه در سرکهها و ترشیها بسیار دوستداشتنی هستند. آنها برشته شده، آسیاب شده، و با غذاهای پنیر دار مانند ماکارونی یا لازانیا کلاسیک، یا به یک ظرف سبزیجات اضافه میشوند. دانههای خردل سرشار از منیزیوم، فسفر، پتاسیوم و کلسیوم هستند و همچنین این دانههای کوچک حاوی مقادیر زیادی از ویتامین A هستند که برای استفاده روزانه به داشتن یک رژیم غذایی سالم کمک میکنند. خردل گونههای مختلفی دارد اما 3 نوع از آن بیشترین استفاده را دارند. خردل سفید، خردل قهوهای و خردل سیاه از نمونههای محبوب دانههای خردل هستند. خردل به دلیل داشتن اومگا 3 در بهبود عملکرد قلب مفید است و همچنین باعث تسکین دردهای عضلانی میشود.
7. زعفران
این ادویه از مهمترین ادویهها برای ما است. زعفران در اکثر خورشتها و همچنین در برنج استفاده میشود. این ادویه به عنوان طلای سرخ شناخته میشود و قیمت آن نسبت به سایر ادویهها بالاتر است. طعمی که زعفران به غذا میدهدطعم قوی است که میتواند یک غذای بی مزه را به غدایی خوش مزه تبدیل کند. زعفران باعث تحریک تولید سروتونین در بدن میشود. این ماده به درمان افسردگی کمک میکند و مادهای نشاط آور است. زعفران یک ادویه آرامش بخش با طبعی گرم است که در نقاط گرم و خشک کشت میشود. بیش از 90 درصد زعفران جهان در ایران کشت میشود و این ادویه ارزش زیادی برای صادرات کشور دارد.
8. دارچین
دارچین سطح قند خون را کاهش میدهد و اثر قوی ضد دیابت دارد. دارچین یک ادویه محبوب است که در انواع دستور العملهای غذایی و شیرینی یافت میشود. دارچین حاوی ترکیبی به نام سینامالدئید است که مسئول خواص دارویی دارچین است. دارچین دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قوی است، به مبارزه با التهاب کمک میکند و نشان داده شده است که کلسترول و تری گلیسیرید خون را کاهش میدهد. دارچین بر سطح قند خون تاثیر دارد. دارچین میتواند قند خون را با مکانیسمهای مختلفی کاهش دهد. مطالعات نشان داده است که دارچین میتواند قند خون ناشتا را 10 تا 29 درصد در بیماران دیابتی کاهش دهد که مقدار قابل توجهی است. دارچین را در انواع برنج به عنوان یک طعم دهنده استفاده میکنند. برای بهبود طعم مرغ نیز از دارچین استفاده میشود.
9. دانه های فلفل سیاه
فلفل سیاه یکی از پرکاربردترین ادویه جات در جهان است. دانههای فلفل که در انواع مختلف موجود است، در واقع توتهای خشک شده گیاه فلفل (piper nigrum) بومی آسیا هستند. همین گیاه دانه فلفل سفید و سبز نیز تولید میکند. از فلفل سیاه برای طعم دار کردن گوشت گاو استفاده میشود. این ادویه بیشتر برای کمک به ماندگاری طعم گوشت گاو استفاده میشود. سعی کنید گوشت ها را با دانه های فلفل خرد شده بپوشانید. پودر فلفل به اندازه دانههای فلفل طعم را القا نمیکند. روغن زیتون و سیر را نیز به ترکیب گوشت گاو خود اضافه کنید.
10. پونه کوهی
پونه کوهی با طعمی دلچسب و قوی، برای غذاهایی که حاوی سایر مواد به همان اندازه قوی یا اسیدی هستند، ایده آل است، به شرطی که این طعم ایتالیایی برای پیتزا یا اسپاگتی و کوفته مورد علاقه شما باشد. هم به صورت تازه و هم خشک به راحتی در دسترس است. پونه کوهی تازه طعم ملایم تر و لطیف تری دارد.
ادویهها ممکن است گران باشند اما برای خوش طعم شدن غذا ضروری هستند. آنها چاشنیهای اصلی غذا هستند . بدون ادویه غذاهای بیمزهای خواهید داشت. طعم ادویه ها به مرور زمان کاهش می یابد. دشمنان مشترک ادویها طوبت و نور هستند. بنابراین ادویه های خود را برای همیشه دور از نور و رطوبت نگه دارید.
نویسنده: سارااقبالی
نظر شما