تأکید بر «برخورد قاطع» با اخلالگران در امنیت

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _دوشنبه، یازدهم مهرماه ۱۴۰۱_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مطبوعات و رسانه‌های آزاد و شفاف در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا مرور بر بخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «تأکید بر «برخورد قاطع» با اخلالگران در امنیت» نوشت: مجلس روز گذشته در جلسه غیرعلنی که حدود دو ساعت و نیم به طول انجامید به بررسی حوادث اخیر کشور و حادثه تروریستی جمعه سیاه زاهدان و استماع گزارش احمد وحیدی وزیر کشور و سردار حسین اشتری فرمانده کل نیروی انتظامی از این حوادث پرداخت.
سردار سرتیپ پاسدار عباس نیلفروشان نیز در این جلسه غیرعلنی گزارشی از هدف قرار دادن مقرهای گروهک‌های تروریستی در اقلیم کردستان عراق از سوی نیروی زمینی سپاه به نمایندگان ارائه کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای بخش علنی جلسه دیروز در سخنانی با بیان اینکه در وقایع و اتفاقات تلخ اخیر اولین مسأله، چرایی و چگونگی جان‌باختن خانم مهسا امینی است و در این باره موضوع باید با جدیت پیگیری و نتیجه به صورت رسمی اعلام شود، تأکید کرد: در این‌باره باید با هر قصور و تقصیر احتمالی به تناسب خطا و بدون هیچ اغماضی، برخورد شود و توطئه‌های دشمن باعث نمی‌شود ما وظایفمان را نسبت به شهروندانمان فراموش کنیم.

قالیباف در ادامه افزود: بسیاری از کسانی که در ابتدا چه نسبت به جان‌باختن خانم امینی و چه نسبت به گشت امنیت اخلاقی انتقاد کردند، هدف براندازانه نداشتند و مخالف اغتشاشات و اقدامات ضد امنیتی هم بودند اما دیدیم، خارج‌نشینانی که هیچ تعلق مادی و معنوی به ایران عزیزمان ندارند، با خوشحالی برای خانم امینی اشک تمساح ریختند و علیه امنیت مردم با هدف براندازی نظام، دست به تحریک و عملیات برای آشوب و اغتشاش زدند.

رئیس قوه مقننه بر همین اساس تأکید کرد: امنیت، حداقل وظیفه‌ای است که یک نظام سیاسی باید برای مردم تأمین کند و مسئولان امنیتی کشور باید مقتدرانه با همه کسانی که مخل امنیت مردم هستند برخورد کنند و در این موضوع هیچ تسامحی نباید صورت گیرد.

رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تأثیر آشوب بر تضعیف انسجام اجتماعی و اقتصاد مردم و افزایش فشار و تحریم دشمن، افزود: در همین زمینه باید توجه کنیم که هر اقدامی با هر روشی و با هر انگیزه‌ای که باعث شود مردم در مقابل مردم قرار بگیرند، تضعیف انسجام اجتماعی و در جهت خواست دشمن است و باید از آن پرهیز شود.

وی در عین حال با یادآوری اینکه برخورد مقتدرانه با کسانی که امنیت مردم را به خطر می‌اندازند به این معنی نیست که اشکالات موجود را برطرف نکنیم، در دستور کار قرار گرفتن تصمیمات مدبرانه برای اصلاح روند موجود را ضروری دانست و با یادآوری برخی اعتراضات بحق نظیر اعتراضات معلمان و بازنشستگان تأمین اجتماعی و قدردانی رهبر معظم انقلاب از اعتراض جامعه کارگری که در اعتراض خود مرزشان را با دشمن معلوم کردند، اظهار داشت: اینجا من از همه کسانی که اعتراض دارند درخواست می‌کنم که اجازه ندهند اعتراض‌شان به جای اصلاح‌خواهی، رنگ و بوی ضد امنیتی و براندازی پیدا کند تا پیگیری اصلاح مورد مطالبه آنها به حاشیه نرود.

تأکید بر «برخورد قاطع» با اخلالگران در امنیت

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «آزادسازی دارایی‌های ایران «بدون برجام»» نوشت: موضوع آزاد شدن هفت میلیارد دلار از دارایی‌های ایران در حالی رسانه‌ای می‌شود که آمریکا همچنان از پذیرش تعهد برای بازگشت به توافق هسته‌ای شانه خالی می‌کند.

اگرچه واشنگتن تمایل دارد این‌طور وانمود کند که احیای برجام چندان هم برایش اهمیتی ندارد، اما مشکلات سیاسی داخلی در آمریکا و نگرانی از افزایش غنی‌سازی در ایران عواملی هستند که آمریکا را بر آن داشته است تا همچنان راهی برای حفظ میز مذاکره باقی بگذارد.

در هفته‌های گذشته با فروکش کردن اخبار روند پیشرفت مذاکرات هسته‌ای، تلاش شد یک تحلیل برجسته شود و آن‌هم این بود که مذاکرات در عمل به بن‌بست رسیده است و امیدی به آینده برجام نیست.

این تحلیل ریشه در اظهارات جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا داشت که گفته بود مذاکرات با توجه به شرایط سیاسی در آمریکا و برخی جهت‌گیری‌ها به بن‌بست خورده است و پس از تابستان، مواضع طرف‌های مشارکت‌کننده در گفتگوها از هم دور شده است.

البته این چیزی نبود که طرف امریکایی به دنبال آن باشد، در واقع کاخ سفید که انتخابات کنگره در ماه نوامبر را پیش رو دارد، سعی می‌کند پل‌های پشت سر خود را خراب نکند و ایران همچنان پای میز مذاکره بماند.

دوحه، برن و سازمان ملل در قامت میانجی از سال ۲۰۱۸ بیش از هفت میلیارد دلار از دارایی‌های کشورمان در دو بانک کره‌ای، به خاطر تحریم‌های آمریکا مسدود مانده است.

دیروز، روزنامه فایننشال‌تایمز به نقل از دیپلماتی که نامش را فاش نکرد، گزارش کرد که پس از توافق برای مبادله زندانیان بین ایران و آمریکا، پول‌های بلوکه شده ایران در کره‌جنوبی آزاد می‌شود.

از طرفی، گزارش‌ها حاکی از آن است که ایران سیامک نمازی و پدرش باقر نمازی را پس از هفت سال از زندان آزاد کرده و ممنوعیت سفر برای پدرش را نیز برداشته است و این اقدام می‌تواند زمینه مبادله زندانیان بین ایران و آمریکا باشد.

یک مقام سازمان ملل گفته است که اقدام یاد شده در پی درخواست آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل در دیدار با ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران در سفر به نیویورک مطرح شده است.

البته مقامات امریکایی قبلاً اعلام کرده بودند که همزمان با مذاکرات احیای توافق هسته‌ای، در حال انجام مذاکرات غیرمستقیم با ایران برای مبادله زندانیان آمریکایی هستند. اگرچه در ظاهر این مذاکرات ربطی به هم نداشته، اما یک مقام امریکایی گفته که تصور به نتیجه رسیدن مذاکرات احیای برجام در دولت بایدن بدون پرداختن به موضوع آزادی زندانیان سخت است.

تأکید بر «برخورد قاطع» با اخلالگران در امنیت

روزنامه خراسان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «زمانی برای گفت و شنود با جوانان» نوشت: پنج روز پس از صحبت‌های رئیس‌جمهور با مردم و تاکید بر تقویت کرسی‌های آزاداندیشی و محافل نقد و اعتراض، حالا پس از دانشگاه‌ها، وزارت ورزش و جوانان هم پیشگام طرحی شده تا نشست‌های «گفت و شنود» با جوانان را در سراسر کشور برگزار کند؛ نشست‌هایی که البته برای مفید بودن، باید دارای الزاماتی باشد و واقعاً به بهبود شرایط اجتماعی کشور کمک کند.

چهارشنبه گذشته بود که آیت الله رئیسی در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم تاکید کرد: «چه اشکالی دارد که برای گفت‌وگو، نقد و حتی اعتراض نسبت به یک تصمیم مراکزی در دانشگاه‌ها، مؤسسات علمی و محافل قرار دهیم. معتقدم این اتفاق می‌تواند به سلامت و ارتقای کار کمک جدی کند.»

پس از این رویکرد و به نوعی دستور رئیس جمهور، وحید یامین‌پور، دبیر شورای عالی جوانان به معاونان جوانان سراسر کشور مأموریت داد بدون محدودیت، با دعوت از اقشار مختلف جوانان نشست‌های گفت‌وگوی آزاد و مباحثه را برقرار کنند.

«مرتضی کامل نواب» مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی و فعالیت‌های داوطلبانه جوانان وزارت ورزش و جوانان هم دو روز قبل، خبرهای تکمیلی آن را اعلام و اظهار کرد: «با توجه به موضوعات اخیر جامعه و در راستای ترویج گفتمان دینی و انقلابی، برگزاری سلسله جلساتی با حضور جوانان و در خصوص موضوعات روز جامعه جوان در سراسر کشور برنامه‌ریزی شده و به همین منظور دستورالعمل برگزاری این جلسات با عنوان «گفت و شنود با جوانان» به استان‌های سراسر کشور ابلاغ شد.»

طبق خبر رسمی این وزارتخانه، کامل نواب افزود: هدف از برگزاری این سلسله جلسات، طرح مسائل و دغدغه جوانان، ارائه تحلیلی واقع‌گرایانه و به دور از هیجانات رسانه‌ای از شرایط کشور و مقطع زمانی خطیر فعلی، پاسخ به شبهات و نقدها با رویکرد منصفانه درجهت دفاع از گفتمان انقلاب و آرمان‌های اصیل و مردمی و همچنین طرح انتظارات لازم از جوانان به عنوان کنشگران اصلی شرایط کنونی است.

به گفته او، مخاطبان این جلسات نیز اعضای سمن‌های جوانان استان‌های سراسر کشور، تشکل‌های مردم نهاد فعال در حوزه جوانان و همچنین جوانان نخبه و فعال استان‌های سراسر کشور خواهند بود.

با توجه به این اتفاق امیدبخش در فضای اجتماعی کشور به ویژه در حوزه جوانان، ما با دو جامعه‌شناس، درباره الزامات اثربخش بودن این نشست‌ها گفت‌وگو کرده‌ایم.

تأکید بر «برخورد قاطع» با اخلالگران در امنیت

کد خبر 609389

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.