به گزارش ایمنا، ناصر صبحی قراملکی در نشست خبری که با موضوع تخلفات و عملکرد سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور امروز دوشنبه _بیست و هشتم شهریورماه_ برگزار شد، اظهار کرد: اسنادی داریم که افراد غیر روانشناس و غیر مشاور از سوی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور پروانه دریافت کردهاند، با این حال تنها به هشت هزار نفر از بین ۴۰ هزار عضو، پروانه دادهاند. ما روانشناسان واقعی داریم که نتوانستهاند بیش از یک دهه پروانه دریافت کنند.
وی با بیان اینکه برخیافراد بیش از یک دهه منتظر دریافت پروانه از سازمان ماندهاند و بهترین سالهای عمرشان هدر میرود، تصریح کرد: با این حال برای افرادی که کارگاه فردی خاص و دوره خاص و دانشجوی فرد خاص و یا سفارشی بودند در عرض ۲۴ ساعت پروانه صادر میشود. چطور روانشناسان از قشر عادی جامعه ۱۰ سال پشت صف انتظار پروانه میمانند اما برای برخی ۲۴ ساعته پروانه صادر میشود؟.
این بازرس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با اشاره به اقدامات هیئت بازرسان برای انتشار گزارش تخلفات سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور به نهادهای نظارتی، توضیح داد: علیرغم گزارشهای ما به نهادهای نظارتی، متأسفانه افراد سنگ اندازی میکنند. «لابی» معضل اصلی ما است. در مسئله تخلفات سازمان نظام روانشناسی و مشاوره نیز از طریق لابی و دادن امتیازات، گزارشات بازرسان را خنثی میکنند. ما این تخلفات را به نهادهای نظارتی گزارش دادیم و تنها میتوان گفت سازمان بازرسی کل کشور به طور جدی با ما در حال همراهی است.
چرا روانشناسان زرد میتوانند «پروانه» فعالیت حرفهای دریافت کنند؟
صبحی با طرح این پرسش که چرا روانشناسان واقعی نمیتوانند و روانشناسان زرد میتوانند از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور پروانه فعالیت حرفهای دریافت کنند؟، ادامه داد: علیرغم اینکه اعضای کمیسیونهای تخصصی برای انجام مصاحبه از متقاضیان دریافت پروانه، توسط شورای مرکزی انتخاب میشوند اما ناگهان متوجه میشویم به افرادی که در شورای مرکزی انتخاب نشدهاند برای حضور در کمیسیونها و برگزاری مصاحبه تخصصی حکم میدهند.
وی افزود: این در حالی است که رفتن در کمیسیونها شروطی نظیر هیئت علمی بودن دارد و این افراد بدون اینکه این شروط را داشته باشند و بدون انتخاب از سوی شورای مرکزی، حکم حضور در کمیسیون میگیرند و از متقاضیان دریافت پروانه مصاحبه میکنند. از سوی دیگر بعضاً برخی اساتید کمیسیونها به ما اعلام کردهاند که برای مثال علیرغم حضور ۵ نفر در کمیسیون به ما اسامی هشت نفر را دادهاند و گفتهاند زیر این اسامی را امضا کنید، در حالی که تنها ۵ نفر متقاضی در کمیسیونها حاضر بودند و باقی افراد اصلاً در جلسات کمیسیون شرکت نکردهاند.
ارسال پیامک تهدیدآمیز به اعضای منتقد سازمان روانشناسی با سرشماره این سازمان
این بازرس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با اشاره به ارسال پیامک تهدیدآمیز برای اعضای سازمان که بعضاً انتقاداتی به عملکرد سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور وارد میکنند، گفت: این پیامکها با سرشماره سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور برای همکارانی که انتقاداتی به سازمان مطرح میکنند ارسال میشود. سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور رکن هیأت رسیدگی به صلاحیتهای تخصصی را به معاونت انتظامی تقلیل داده است و ما اعلام میکنیم که این معاونت خود آسیبزاترین معاونت سازمان است. از رسانهها درخواست دارم مدارک خود معاونت انتظامی سازمان و افراد فعال در این معاونت را ببینند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر وقتی اعضای سازمان عملکرد سازمان را نقد میکنند، معاونت انتظامی سازمان برای آنها پیامک تهدیدآمیز ارسال میکند. ما اعلام میکنیم که معاونت انتظامی سازمان به محلی برای پرورش روانشناس نماها و روانشناسان زرد تبدیل شده است. اسناد و مدارک این معاونت را بررسی کنید، قرار بود این معاونت جلوی تخلفات صنفی حرفهای مستدل را بگیرد اما در حال حاضر پیامک تهدیدآمیز برای عضوی از سازمان که یک پست اینستاگرامی انتقادی درباره عملکرد سازمان نظام روانشناسی را لایک کرده، میفرستد.
هیئت بازرسان سازمان نظام روانشناسی قدرت اجرایی برای بازخواست متخلفان این سازمان را ندارد
صبحی با تاکید بر اینکه هیئت بازرسان سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور قدرت اجرایی برای بازخواست متخلفان سازمان نظام روانشناسی را ندارد و تنها قدرت این هیأت اطلاع رسانی از طریق رسانهها است، با اشاره به پیگیریهای هیأت بازرسان برای گزارش تخلفات این سازمان به نهادهای نظارتی، تصریح کرد: چون سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور یک سازمان مستقل غیر دولتی است، نهادهای نظارتی خیلی نمیتوانند به بررسی تخلفات این سازمان ورود کند. تنها نهاد نظارتی که ما را در این راستا کمک کرد سازمان بازرسی کل کشور بود.
وی افزود: از بهمن سال ۹۹ سه نفر نماینده از سازمان بازرسی کل کشور در محل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور مستقر شدند و هنوز هم آنجا حضور دارند. با این حال اعضای شورای مرکزی فعلی که طی ۱۸ سال گذشته به گزارشات هیأت بازرسان خود گوش ندادند اکنون نیز به تذکرات سازمان بازرسی کل کشور گوش نمیدهند.
این بازرس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، با بیان اینکه اعضای هیئت بازرسان دوره چهارم از روز نخست به صورت رایگان در حال فعالیت در این سمت هستند، یادآور شد: قرار بر این بود حتی شورای مرکزی و هیئت بازرسی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور نیز رایگان برای این سازمان کار کنند اما در حال حاضر اخباری به گوش ما رسیده است که برخی از این افراد حقوق دریافت کردهاند.
افرادی را با نام بازرس به مراکز مشاوره میفرستند
صبحی با بیان اینکه میتوان گفت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور تلاش برای حذف بازرسان خود دارد و علیه هیئت بازرسان چندین بار شکایت مطرح کرده و اتهام زده است، ادامه داد: ما هیئت بازرسان با پول خود به دادگاه رفتیم و رفع اتهام شدهایم. برای تخریب چهره هیئت بازرسان در بین اعضای سازمان، افرادی را با نام بازرس به مراکز مشاوره میفرستند و آن افراد به روانشناسان میگویند ما از بازرسی آمدهایم، در حالی که این افراد از طرف ما نیستند.
تأخیر بیش از دو ساله سازمان نظام روانشناسی در برگزاری انتخابات شورای مرکزی و هیئت بازرسان
وی با اشاره به تأخیر بیش از دو ساله سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در برگزاری انتخابات شورای مرکزی و هیئت بازرسان، توضیح داد: تشریفات لازم برای انتخابات باید پس از تشکیل هیأت نظارت مرکزی بر انتخابات آغاز شود و این هیأت پس از تشکیل نیز سه ماه وقت دارد تا تشریفات لازم را انجام دهد اما تا کنون سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور به بهانههای مختلف هیئت نظارت مرکزی را نتوانسته تشکیل دهد. در شورای مرکزی نیز برای برگزاری انتخابات دو دستگی و اختلاف نظر است. هر دسته میخواهد کار خود را پیش ببرد و تا زمانی که این امر حل نشود، انتخابات برگزار نخواهد شد.
این بازرس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، با بیان اینکه سازمان نظام روانشناسی به غلط تمام ارکان سازمان را به شورای مرکزی تقلیل داده است و شورای مرکزی نیز کل اختیار سازمان را به رئیس سازمان داده است، عنوان کرد که در حال حاضر این رئیس سازمان است که شورای مرکزی را کنترل میکند.
سازمان روانشناسی برای افراد خاص «سه سوته» پروانه فعالیت صادر میکند
وی با اشاره به گلایه فارغ التحصیلان رشته روانشناسی که برخی در ۳۵ سالگی با مدرک دکتری باید ۱۰ سال منتظر دریافت پروانه فعالیت حرفهای باشند، ادامه داد: اگر سازمان نظام روانشناسی برای افراد خاصی «سه سوته» پروانه فعالیت حرفهای صادر میکند پس برای صدور پروانه مشکلی ندارد اما شرط و شروطی برای صدور پروانه افراد عادی قرار میدهد که ظلم و ستم است. از همین رو است که برخی از اعضای سازمان بدون داشتن پروانه فعالیت حرفهای مشغول فعالیت هستند و تخلف میکنند چراکه ناچارند.
صبحی با اشاره به انتشار لیست «غیر روانشناسان فاقد مجوز» از سوی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، تصریح کرد: وقتی عنوان «غیر روانشناسان فاقد مجوز» را به زبان میآوریم این سوال پیش میآید که آیا «غیر روانشناس دارای مجوز» هم داریم؟ شواهد نشان میدهد که بله «غیر روانشناس دارای مجوز» هم داریم. هیئت بازرسان طی مکاتبات رسمی به شورای مرکزی اعلام کرد باید این امر صدور پروانه حقیقی، حقوقی و پروانه مراکز برای غیر روانشناسان از کمیسیونهای مختلف سازمان را اصلاح کند.
وی در عین حال تاکید کرد که تاکنون هیچگاه سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در خصوص تعداد پروانههای صادر شده و تعداد افراد عضو سازمان به هیئت بازرسان شفاف سازی نکرده است.
این بازرس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در ادامه سخنان خود تصریح کرد: ما با قاطعیت اعلام میکنیم که بیش از ۹۰ درصد مشکلات فعلی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از بی خاصیتی و ناکارآمدی و سو مدیریتی اعضای فعلی شورای مرکزی و مسئولان و امانتداران وقت سازمان نشأت میگیرد. البته از نظر شخصیت حقیقی، اعضای شورای مرکزی خوب هستند اما در خصوص شخصیت حقوقی آنها میتوان گفت اعضای فعلی شورای مرکزی از ناکارآمدترین اعضای دورههای شورای مرکزی ما هستند.
ادامه دارد…
نظر شما