تاثیر تغذیه در فصل امتحانات+ نکات

با فرا رسیدن فصل امتحانات، اضطراب در میان دانش‌آموزان افزایش می‌یابد و همین عامل، موجب تشدید مشکلات تغذیه‌ای خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، تغذیه به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر چگونگی موفقیت تحصیلی تأثیر می‌گذارد. نقش تغذیه در سلامت افراد در هر گروه سنی شناخته شده است؛ زیرا تغذیه خوب موجب عملکرد بهتر ارگان‌های گوناگون بدن مانند مغز، سیستم ایمنی و دفاعی و قلبی و عروقی می‌شود.

تغذیه دانش‌آموزان در فصل امتحانات

بسیاری از دانش‌آموزان در روزهای پیش از امتحان تا حد امکان به مطالعه می‌پردازند و تصور می‌کنند که غذا و استراحت مانع مطالعه می‌شود، اما با تغذیه صحیح می‌توان بازده فکری را افزایش داد؛ در ادامه نکاتی را مشاهده می‌کنید که به‌کارگیری آن‌ها در یادگیری بهتر و موفقیت امتحانات تأثیر بسزایی دارد.

  • در زمان کار یا مطالعه غذا یا خوراکی نخورید و برای این کار زمان مناسبی را در نظر بگیرید تا با آرامش بیشتر غذا بخورید، اما در هنگام خوردن غذا و خوراکی از مصرف زیاد شیرینی و تنقلات خودداری کنید زیرا این خوراکی‌ها ممکن است انرژی‌زا به نظر برسد، اما پس از مدتی احساس خستگی را افزایش می‌دهد.
  • بررسی‌های دانشمندان نشان می‌دهد که غذاهای نشاسته‌ای مانند ماکارونی، برنج و نان به دلیل تأثیر در بهبود کیفیت خواب، در شب امتحان مفید است.
  • صبح روز امتحان بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند تخم‌مرغ، نان سنگک یا بربری با عسل یا پنیر استفاده شود.
  • کارشناسان تغذیه به دانش‌آموزانی که اضطراب زیادی دارند توصیه می‌کنند از موز و مقداری کشمش استفاده کنند.
  • بعضی از سبزی‌ها از جمله ریحان، نعنا، کاهو و سیب در کاهش اضطراب بسیار مفید است.
  • خوردن گردو یا یک ظرف عدسی در روز امتحان کمک می‌کند تا در طول امتحان آرام باشید.
  • خوردن جگر، گوشت و ماهی، کمک زیادی در کاهش اضطراب می‌کند، زیرا کم خونی نیز یکی از دلایل کاهش یادگیری و تمرکز است.
  • در ساعات مطالعه از خوردن ماست و دوغ ترش بپرهیزید.
  • در ایام امتحان بیشتر مواظب سلامت خود باشید تا در معرض سرماخوردگی، گرمازدگی، مسمومیت‌های غذایی و سوءهاضمه قرار نگیرید.
  • در طول روز آب کافی بیاشامید.
  • از مصرف زیاد شیرینی‌جات و تنقلات خودداری کنید زیرا پس از مدتی احساس خستگی بیشتری به شما دست خواهد داد.
  • استفاده بیش از حد از مواد غذایی شیرین و چرب در طول دوران امتحان نه تنها مفید نیست؛ بلکه سبب چاقی می‌شود.
  • صبحانه غذای اصلی است، ناهار و شام را کمی مختصر تر بخورید، اما صبحانه را کامل میل کنید.
  • مصرف روزانه یک لیوان شیر، برای ایجاد آرامش در طول دوران امتحان مؤثر است.
  • خوردن آجیل به یادگیری کمک می‌کند؛ زیرا کمبود منیزیم یکی از علل کاهش یادگیری است.
  • از خوردن قهوه و چای پُررنگ در ایام امتحانات خودداری کنید.
  • ایجاد فضای خانوادگی شاد و مفرح مخصوصاً در این ایام کرونایی لازم و ضروری است.
  • اخبار کرونا را فقط در زمان‌های مشخص و محدود پیگیری کنید.
  • تأمین ویتامین‌های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن از طریق برنامه غذایی مناسب صورت گیرد.
کد خبر 576479

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.