به گزارش خبرنگار ایمنا، آمار کمکهای مردمی در کمیته امداد و ماجرای انتقال وجوهات به کشورهای همسایه از موضوعات ویژهبرنامه جشن رمضان شب گذشته بود. ویژهبرنامه جشن رمضان میزبان «حبیبالله آسوده»، معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد بود. در این برنامه، آسوده با ارائه آمار کمکهای مالی اهمیت نقش هموطنان در کمکهای مردمی را نشان داد. وی با ارائه توضیحات لازم ابهامات مردم در رابطه با انتقال وجوهات کمکهای مردمی به کشورهای همسایه را برطرف کرد و هرگونه شایعات در این رابطه را غیرواقعی خواند.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد گفت: در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان کمکهای مردمی داشتیم. از این مقدار کمک، بیش از پنج هزار میلیارد تومان توسط حدود ۹ هزار مرکز نیکوکاری تحت نظر کمیته امداد به نیازمندان اهدا شد. همچنین حدود ۲,۵۰۰ میلیارد تومان توسط یک میلیون و ۱۵۰ هزار حامی برای ایتام جمعآوری شد. تقریباً ۱,۶۰۰ میلیارد تومان از زکات مردم مناطق مختلف دریافت شد و در همان مناطق برای توسعه بخشهای متفاوت خرج شد. در ادامه حدود ۵۰۰ میلیارد تومان نیز از صندوق صدقات جمعآوری شد.
آسوده ادامه داد: سال گذشته بیش از ۷۲ هزار جهیزیه و حدود ۱۲۵ هزار وسایل گرمایشی به نیازمندان اهدا شد و همچنین کمکهای تحصیلی در اختیار بیش از ۷۰۰ هزار دانشآموز و ۵۰ هزار دانشجو قرار گرفت. کمیته امداد همچنین دو میلیون و ۲۰۰ هزار خانواده را تحت حمایت خود دارد.
وی در رابطه با انتقال وجوهات کمکهای مردمی به کشورهای همسایه گفت: به هیچوجه امکان ندارد که حتی یک ریال از کمکهای مردمی از شهری به شهر دیگر و یا منطقهای دیگر انتقال پیدا کند. پرداختهای مردمی طبق نیت و محل اقامت پرداخت کننده خرج میشوند. برای مثال کمکهای مردمی برای ایتام تنها برای کودکان یتیم همان منطقه خرج خواهند شد. کمیته امداد از کمکهای مردمی در هیچجای دیگر استفاده نمیکند و تنها آنها را به مردم نیازمند انتقال میدهد.
وی افزود: کمیته امداد بیش از ۹ هزار مرکز نیکوکاری را تحت نظر دارد و تمام فعالیت آنها را مورد بررسی قرار میدهد. امکان پولشویی در مراکز نیکوکاری که تحت نظر کمیته امداد قرار دارند، وجود ندارد.
به گزارش ایمنا، به گفته آسوده کمیته امداد در حال حاضر در ارتباط با انسجام و همدلی اجتماعی اقدامات خوبی انجام و با کمک خیران تعالی انسانها را مورد توجه قرار داده است و این نهاد نباید با صندوق صدقات شناخته شود، کمیته امداد به عنوان امانتدار نیتهای مردم کمکهای مردم و مبالغ آنها را در جهت تعالی نیازمندان هزینه میکند و امکان پولشویی در مراکز نیکوکاری صفر است؛ چرا که هر شهرستان یک مسئول مرکز نیکوکاری دارد که مسئولیت نظارت بر مراکز نیکوکاری را برعهده دارد.
نظر شما