به گزارش ایمنا به نقل از دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان یکی از موارد مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا از عوارض جسمی و یا عصبی جلوگیری شود بنابراین رعایت راهکارهای ساده تغذیهای در افطار و سحری میتواند روزه داران را به منظور دریافت منافع جسمی و بهرهمندی از مزایای روحانی این ماه مبارک یاری کند.
راهکارهای طب ایرانی برای پیشگیری از معضلات:
_ اگر از هر نوع بیماری گوارشی رنج میبرید حتماً قبل از شروع ماه مبارک با یک پزشک در مورد امکان روزه گرفتن مشورت کنید. در برخی بیماریها از جمله زخم اثنی عشر گرفتن روزه صحیح نیست و منجر به تشدید بیماری میشود.
_ مواد غذایی مختلف از نظر کیفیت و ویژگیها با هم متفاوت هستند و در نتیجه هضم آنها یکسان نخواهد بود. وقتی دو یا چند غذای مختلف با هم خورده شود، معده و دستگاه گوارش نمیتواند همه آنها را به حد نهایی هضم کند و در نتیجه فساد هضم رخ میدهد.
_ از مصرف غذاهای مختلف و سفرههای رنگین افطار و سحر خودداری کنید.
_ به سالاد و مخلفات افطار "نه" بگویید.
_ این مواد مخصوصاً اگر با حجم زیاد در کنار افطار یا با وعده اصلی مصرف شود باعث عدم هضم، نفخ، ترش کردن یا درد شکم میشوند.
_ حلیم و آش رشته در تابستان؛ هرگز. اصولاً حلیم و آش رشته و امثال آن غذاهای سنگینی محسوب میشوند و غذای تابستان نیستند. پس آنها را از سفره افطار تابستانی خط بزنید و در صورت تمایل زیاد، به مقدار کم قانع شوید.
_ وعده افطار و شام را جدا کنید.
_ از آنجایی که معده مدت طولانی خالی بوده است، توان هضم حجم بالای مواد را ندارد، لذا توصیه میشود در زمان افطار یک ماده غذایی میل شود و در صورت تمایل و نیاز حدود یک ساعت بعد شام میل شود.
_ از مصرف آب و نوشیدنی با غذا خودداری کنید؛ این اصل همیشه صادق است اما در ماه رمضان که معده در طول روز کمی ضعیف میشود نمود بیشتری دارد و به شدت باعث اختلال هضم، رفلاکس، نفخ و … میشود.
_ برخی غذاها را فراموش کنید؛ مصرف برخی غذاها مانند ماکارونی، آش رشته، ماهی، سالاد اولویه، به ویژه در وعده سحر در این ماه علاوه بر احساس سنگینی، امکان افزایش تشنگی در طول روز را به دنبال دارد. همچنین مواد غذایی پر ادویه و نمک حرارت بدن را بالا برده و موجب تشدید تشنگی میشود.
برای جلوگیری از یبوست به جای مصرف میوههای بسیار آبدار و خام که باعث درد شکم میشوند میتوان خیسانده برگه هلو، زردآلو، انجیر و آلوی بخارا استفاده کرد. این خشکبار باید در آب جوش یا گلاب داغ یک ساعت خیسانده و سپس میل شود. بهتر است مصرف این ترکیب یک تا دو ساعت بعد از شام باشد.
نظر شما