از گوشی موبایل و لپ تاپ گرفته تا تبلت، ساعت هوشمند، هندزفری و بسیاری ابزارهای دیگر. در بین تمام این ابزارها هم یک نقطه اشتراک وجود دارد و آن هم موضوع باتری است. این دستگاهها به یک باتری تحت عنوان منبع تغذیه نیاز دارند و موضوع باتری هم یکی از بزرگترین چالشها در طراحی و ساخت این محصولات به شمار میرود. از طرفی اگر باتری حجم بالایی داشته باشد به ناچار وزن زیادی خواهد داشت و اگر بخواهید محصول سبکی در دست بگیرید با میزان ظرفیت باتری به مشکل خواهید خورد. حتی در این زمینه نه یک چالش، بلکه با دو چالش مواجه هستیم، ظرفیت باتری برای تأمین انرژی و سرعت شارژ شدن مجدد باتری. از این رو شرکتهای بزرگ و معتبر تولید کننده دستگاههای دیجیتالی علاوه بر موضوع ظرفیت باتری، به شرعت شارژ شدن آن هم اهمیت زیادی دادهاند.
گوشی موبایل نوا ۹ هوآوی که جدیدترین عضو از خانوا ده نوا به شمار میرود، از جمله محصولاتی است که توانسته به خوبی تعادل بین ظرفیت باتری و وزن گوشی را ایجاد کرده و همچنین سرعت بالای شارژ مجدد باتری را هم به همراه داشته باشد. هوآوی در ساخت این مدل گوشی از یک باتری ۴۳۰۰ میلیآمپرساعتی استفاده کرده که در نگاه اول ظرفیت چندان بالایی به نظر نمیرسد. هرچند که تا کمتر از پنج سال پیش ظرفیت باتری گوشیهای هوشمند به زحمت به ۲۰۰۰ میلیآمپرساعت میرسید و ظرفیت خوبی هم به شمار میرفت. اما در حال حاضر با پرمصرفتر شدن گوشیهای موبایل، همه شرکتها به سراغ باتریهای بالای ۴۰۰۰ یا حتی ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی رفتهاند. از دلایل این مصرف بالا هم میتوان به بزرگتر شدن صفحه نمایشها، بیشتر شدن نور آنها و نرخ به روز رسانی بالایی که دارند، در کنار امکانات مربوط به اتصالات و شبکه، سخت افزار قویتر و حتی دوربینهای پیشرفتهتر اشاره کرد.
اما در این بین محصولاتی مثل نوا ۹ هوآوی به چشم میخورند که علیرقم ظرفیت باتری نهچندان بالا، دوام باتری بسیار خوبی دارند. تا جایی که این مدل از بسیاری از گوشیهای همردهاش که ظرفیت باتری بیش از ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی دارند هم شارژدهی بیشتری دارد. چندین علت برای چنین عمکرد فوقالعادهای وجود دارد. صفحه نمایش نوا ۹ نرخ به روز رسانی ۱۲۰ هرتز از نوع داینامیک یا متغیر دارد. قابلیتی که در بسیاری از گوشیهای ردهبالاتر هم مشاهده نمیشود. این قابلیت به این شکل عمل میکند که تنها زمانی که نیاز است و در حال تماشای فیلم یا اجرای نرمافزارهای خاصی روی گوشی هستید این نرخ را تا ۱۲۰ بالا میبرد و در زمانهای دیگر این عدد تا ۶۰ کاهش پیدا میکند. همچنین نوا ۹ از رابط کاربری بسیار سبک EMUI ۱۲ بهره میبرد که بر پایه اندروید ۱۱ ساخته شده اما به اندازه نسخه اولیه اندروید ۱۱ نیاز به درگیر کردن سخت افزارها برای ارائه یک عملکرد روان و جذاب ندارد. این موضوع را به صورت فیزیکی هم میتوان از طریق دمای بدنه گوشی متوجه شد. به ترتیبی که حتی در حین بازی کردن هم گوشی کمی گرم میشود اما داغ نمیشود و این نشاندهنده عدم استفاده از حداکثر توان سختافزارها از جمله پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی است. نتیجه این ویژگیها دوام باتری نوا ۹ تا بیش از ۲۵ ساعت در هنگام پخش ویدئو است که با گوشیهای مجهز به باتری با ظرفیت بیش از ۵۵۰۰ میلیآمپرساعتی برابری میکند.
اما به چالش دوم یعنی سرعت شارژ شدن گوشی بپردازیم. دوام باتری هرچقدر هم که بالا باشد در نهایت به پایان میرسد و باید مجدداً آن را شارژ کنید. فکر میکنید اگر دو سه روزی با گوشیتان کار کنید و شارژ آن تمام شود و دوباره شارژ باتری آن طی ۲ ساعت از صفر به صد درصد برسد سرعت بالایی دارد؟ اگر این عدد کمتر از یک ساعت باشد چطور؟ نوا ۹ با قابلیت سوپرشارژ هوآوی و با استفاده از یک شارژر ۶۶ واتی و کابل شارژ ۶ آمپری تنها طی کمتر از ۴۰ دقیقه، یا به طور دقیقتر، طی ۳۸ دقیقه از صفر تا صد درصد شارژ میشود. حتی اگر بیشتر از این هم عجله داشته باشید میتوانید فقط طی ۱۸ دقیقه شارژ گوشی را از صفر به ۶۰ درصد برسانید و تمام روز از آن استفاده کنید. تصور کنید که صبح از خواب بیدار شدهاید و تنها ۲۰ دقیقه برای آماده شدن و نوشیدن یک فنجان چای یا قهوه زمان دارید تا از خانه خارج شوید. همین زمان کافیست تا نوا ۹ شما از حالت کاملاً خاموش به میزان بیش از ۶۰ درصد شارژ برسد. نکته پایانی هم اینکه برای دسترسی به چنین سرعتی نیاز به صرف هزینههای بالا و خرید شارژر و کابل جداگانه ندارید. در بستهبندی نوا ۹ شارژر سوپر شارژ ۶۶ واتی هوآوی به همراه یک کابل USB Type-C با قدرت انتقال جریان ۶ آمپری وجود دارد.
در صورت تمایل میتوانید برای خرید نوا ۹ از طریق این لینک اقدام نمائید.
نظر شما