به گزارش ایمنا، خواب راحت در شب به دلایل زیادی مهم است. خواب به بازیابی بدن و کارکرد آن کمک میکند. همچنین خواب خوب و راحت با سلامت روان انسان ارتباط مستقیم دارد و خطر ابتلاء به بیماریهایی مانند بیماری قلبی و دیابت را کاهش میدهد. در تحقیقات نشان داده شده که خواب کم سبب زوال عقل و بیماری آلزایمر میشود.
به گفته محققان دانشگاه واشنگتن، خواب زیاد نیز برای بدن مضر است. همانطور که کمخوابی برای بدن آسیبهای جدی به بار میآورد، خواب زیاد هم سبب زوال عقل میشود. حال محققان میخواهند بدانند که چه مقدار خواب باعث ایجاد اختلال شناختی میشود؛ بنابراین آنها به عنوان نمونه ۱۰۰ نفر از سالمندان را در سن متوسط ۷۰ سالگی برای چهار تا پنج سال بررسی کردند.
در این مطالعه، نشانههای زوال عقل در ۱۲ نفر دیده شد، اما ۸۸ نفر از افراد هیچ نشانهای از زوال عقل بروز ندادند. محققان برای رسیدن به شناختی از این بیماری، یک تست عصب روانشناختی برای جلوگیری از شدت زوال ذهنی انجام دادند. نمرات شرکتکنندگان از این آزمایشها، با نمره آزمونی به نام امتیاز ترکیبی شناختی آلزایمر پیش بالینی (PACC) ترکیب شد. هرچه امتیاز یک شرکتکننده بیشتر باشد شناخت وی از این بیماری نیز بیشتر است.
طبق تحقیقات انجام شده کمبود خواب با زوال عقل ارتباط مستقیم دارد. خواب کم باعث افزایش بتاآمیلوئید، نشانگر زیستی عامل بیماری آلزایمر، در مغز میشود. این نشانگر در مغز افراد مبتلا به آلزایمر دیده میشود. محققان هنوز نمیدانند که چه عاملی سبب زوال عقل میشود. براساس یک نظریه، خواب کافی کمک میکند که مغز پروتئینهای مضر را از بین ببرد، این پروتئینها مانند بتاآمیلوئید سبب بیماری آلزایمر میشود، بنابراین تداخل در خواب باعث میشود که مغز انسان توانایی از بین بردن این پروتئین را از دست بدهد.
منبع: آنا
نظر شما