به گزارش ایمنا، دستیار صوتی هوشمند یکی از فناوریهای جدید سیستم عاملها است که کار را برای کنترل ابزارهای مختلف مانند تلفن همراه هوشمند، تبلت، لپ تاپ و حتی تلویزیون آسانتر میکند.
دستیار صوتی گوگل چیست؟
شرکت گوگل در ابتدا Google Now را برای دستگاههای اندرویدی ارائه کرد. اما در پی تغییر ساختار کلی و معماری جدید Google Now به Google Assistant (دستیار صوتی گوگل) تبدیل شد. دستیار صوتی گوگل ابتدا برای گوشیهای ساخت گوگل به نام Pixel عرضه شده بود. پس از رفع اشکالات و بهروزرسانی ها سرانجام همهی کاربران که اندروید ۶ (مارشمالو) و نسخههای بعدی این سیستم عامل را داشته باشند میتوانند از گوگل اسیستنت استفاده کنند و اگر به هر دلیلی روی گوشی شما وجود ندارد، میتوانید به سادگی عبارت Google Assistant را در فروشگاه گوگل خود جستجو کرده و مانند هر اپلیکیشن دیگر آن را نصب کنید.
اولین گوشی هوشمند مجهز به گوگل اسیستنت، گوگل پیکسل بود که در اکتبر ۲۰۱۶ معرفی شد. گوگل هوم دستگاه دیگر مجهز به دستیار هوشمند بود که در همان سال به بازار آمد. از آن زمان گوگل بهمرور دستگاه خود را برای پلتفرمهای دیگر هم توسعه داد.
آموزش کار با گوگل اسیستنت
گوگل اسیستنت مانند دستیارهای صوتی هوشمند دیگر همچون اپل سیری و آمازون الکسا و مایکروسافت کورتانا، وظایف متعددی را با دستورهای صوتی انجام میدهد. بهعنوان مثال، برای ارسال کردن یک پیام با محتویات خاص برای شخص مورد نظر در اپلیکیشن انتخابی، رزرو کردن رستوران، گرفتن بلیط برای سفر یا رزرو اتاق در هتل یک کشور دیگر، البته امکان نوشتن دستورها برای گوگل اسیستنت هم در اپلیکیشن Google Assistant وجود دارد.
سیستم عامل و دستگاههایی که توسط گوگل اسیستنت ساپورت میشوند:
- Android
- iOS
- iPadOS
- Android TV
- Ubuntu
- Nvidia Shield
- Chrome OS
- Google Home
- Wear OS
- اسپیکر هوشمند
- هدفونهای مخصوص
هوش مصنوعی قلب تپنده و زیرساخت اصلی گوگل اسیستنت است که بر اساس فناوریهایی همچون پردازش زبان طبیعی و یادگیری ماشین دستورهای کاربر را درک میکند و اقدام مناسب را انجام میدهد. گوگل اسیستنت را میتوان بنیاد اصلی استراتژی آقای ساندار پیچای (مدیرعامل گوگل) مبنیبر اولویتدادن به هوش مصنوعی دانست.
تشخیص بسیار خوب
دستیار صوتی گوگل به راحتی دستورات و کلمهها را متوجه میشود و به آن پاسخ میدهد. با ارائهی آپدیت های جدید، این قابلیت تا آنجا پیش رفته است که حتی اگر در یک مهمانی شلوغ هم با آن صحبت کنید، حرفهای شما را میفهمند.
پاسخگویی به سوالات پیچیده
یک صحنه از فیلم خاصی را برای گوگل اسیستنت تعریف کنید تا نام درست فیلم را به شما بگوید. میتوانید پشت سر هم چندین سوال مختلف و در حوزههای متفاوت را از دستیار صوتی گوگل بپرسید. او به همهی آنها پاسخ درست را میدهد.
گوگل اسیستنت زبان فارسی
امکان بسیار جالبی که به Google Assistant اضافه شده است توانایی ترجمه همزمان است. از دستیار صوتی گوگل بخواهید یک جملهی انگلیسی را به زبان دیگری بگوید.
برای مثال : say hello how are you in French Language
اگر از او بخواهید یک جمله را به زبان فارسی بگوید، نمیتواند آن را تلفظ کند. اما ترجمهی درست آن جمله یا کلمه را روی صفحه نمایش نشان خواهد داد.
یادآوری به خاطر سپردن
حتماً اتفاق افتاده است که فراموش کنید ساعت یا سوئیچ ماشین را کجا گذاشته یا یک عکس را کجا پنهان کردهاید. این را به سادگی به دستیار صوتی گوگل بسپارید.
امکانات گوگل اسیستنت
- باز کردن قفل گوشی پیکسل از طریق کلمهها
- اجرای اپلیکیشن مورد نظر
- مدیریت تماسها دریافتی و خروجی
- خواندن متن صفحهی وب
- جستوجوی عکس خاص
- جستوجوی مکان
- پیشنهاد سفر و تفریح نسبت به منطقه زندگی
- مسابقه و آزمایش اطلاعات
- خواندن اخبار مورد علاقه
- ارسال پیام صوتی و تصویری
- پخش موسیقی در نرم افزارهای مختلف
- تنظیم یادآور
- کمک به حافظه با تستها و آزمونها
- تنظیم ساعت هشدار
- تنظیم مسیر سفر (بهترین مسیر)
- ارسال پیام متنی
- جستوجو و محاسبه (از طریق هوش مصنوعی)
- پیامها و جملات انگیزشی
- ترجمه متون در بخشهای مختلف
- تعریف داستان و لطیفه
تنظیمات گوگل اسیستنت
برای کارایی بهتر گوگل اسیستنت تنظیماتی وجود دارد که با فعال کردن و پر کردن این فیلدها به کارایی بهتر این دستیار صوتی کمک میکنید.
- Personal Info:میتوانید آدرس خانه و محل کار خود را وارد کنید. دستیار گوگل بسته به همین تنظیمات، هشدارهای ترافیک و مسیریابی را برای شما ارسال میکند و میتوانید با استفاده از تنظیمات بخش Nickname نام خود را برای گوگل اسیستنت تغییر داده و حتی نحوهی تلفظ نامتان را نیز به دستیار آموزش دهید.
- Voice Match: در این بخش با خواندن چند نمونه متن، تشخیص صدای خود را برای دستیار صوتی آسانتر میکنید.
- Music: اپلیکیشن پیشفرض موسیقی خود را در این بخش تنظیم کنید تا دستورهای پخش موسیقی از آن اجرا شوند.
- Routines: برنامههای روزمره برای اجرای چند وظیفهی پشتسرهم با یک دستور صوتی، کاربرد دارند.
- Shortcuts:میتوانید دستورهای شخصیسازیشده را برای وظایف گوناگون تعریف کنید.
برای اینکه همهی امکانات دستیار صوتی گوگل را ببینید، از او این سوال را بپرسید: “What can you do”. لیست همهی فرمانهایی که میتواند انجام بدهد را نشان خواهد داد.
پشتیبانی از گوگل اسیستنت
برای اینکه گوشی اندروید شما از دستیار گوگل پشتیبانی کند لازم است ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- اندروید ۵ یا بالاتر و حداقل رم یک گیگ
- اندروید ۶ یا بالاتر و حداقل رم یک و نیم گیگ
- گوگل اپ ۶.۱۳ یا بالاتر
- خدمات گوگل پلی
- وضوح صفحه حداقل 720p
رقیبهای گوگل اسیستنت
- دستیار صوتی اپل Siri: مهمترین مزیت Siri یکپارچگی با محصولات اپل باشد. این دستیار هوشمند از ۲۴ زبان پشتیبانی میکنه و با سرویس اتوماسیون خانههای اپل ( HomeKit ) هماهنگ است.
- دستیار صوتی آمازون Alexa: مزیت اصلی الکسا آسان کردن خرید از آمازون است. این دستیار صوتی از هوش بالایی برخوردار و برای مدیریت خانههای هوشمند بسیار مناسب است.
- دستیار صوتی مایکروسافت Cortana: دستیار قدیمی ماکروسافت با هوش مصنوعی و قدرت یادگیری بالا.
نصب گوگل اسیستنت
نرم افزار دستیار صوتی گوگل به صورت پیش فرض در گوشیهای با سیستم عامل آندروید وجود دارد در صورت نبودن Google Assistant از طریق فروشگاه گوگل (Google Play Store) قابل نصب است.
فعال سازی دستیار صوتی گوگل
برای فعال سازی در قسمت جستجو گوشی عبارت Google assistant را جستجو کنید تا تنظیمات مربوط به برنامه گوگل اسیستنت نمایش داده شود و سپس گزینه ON و OFF برای فعال سازی یا غیر فعال کردن دستیار صوتی گوگل
نظر شما