به گزارش ایمنا، پیتزا یکی از غذاهای محبوب جهان و همچنین ایرانیان است، امروزه به دلیل هزینههای هنگفت و عدم اطمینان افراد به مرغوبیت مواد داخل پیتزا، اکثر آنها به تهیه و پخت پیتزا در منزل روی میآورند. پیتزا انواع مختلفی دارد اما اخیراً با رژیمی شدن برنامههای غذایی و همچنین سلامت پسند شدن مردم در انتخاب مواد غذایی، پیتزای سبزیجات اولین انتخاب آنها خواهد بود.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا
تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد | ۳ پیمانه |
خمیر مایه فوری (مخمر) | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | ۴ قاشق غذاخوری |
شیر | ۱ پیمانه |
روغن مایع | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
طرز تهیه خمیر پیتزا
مرحله اول
ابتدا باید برای تهیه خمیر پیتزا، شیر را از یخچال خارج کنید تا با دمای محیط یکی شود تا وقتی که به دمای ولرم برسد. در این حین سیب زمینی را بشویید و در یک ظرف آب قرار دهید تا روی حرارت پخته شود.
مرحله دوم
درون یک کاسهای را با یک پیمانه شیر ولرم شده پر کنید و سپس یک قاشق غذاخوری شکر را به همراه خمیر مایه به آن اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی مخلوط شود. سپس برای ده دقیقه روی ظرف را با سلفون بپوشانید تا حجم خمیر در این ده دقیقه بیشتر شود و کف کند.
مرحله سوم
پس از آن مقداری نمک را به همراه روغن مایع، تخم مرغ و سه قاشق غذاخوری شکر در یک ظرف بریزید و به آن خمیر مایه تهیه شده با شیر در مرحله قبل را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.
مرحله چهارم
آرد را به صورت سه پیمانه جدا از طریق الک روی مواد داخل ظرف بریزید و هر بار به خوبی هم بزنید. در مرحله آخر به درستی آنها را ورز دهید تا خمیر با آرد یک نواخت شود.
مرحله پنجم
مجدداً روی ظرف خمیر را سلفون بکشید و حوله یا پارچهای را روی آن بیندازید. توجه کنید که تا یک ساعت خمیر باید به این شکل باقی بماند. پس از آن روی سطح سینیای را خمیر بریزید و روی خمیر را هم آرد بپاشید و ورز دهید تا نرم شود.
مرحله ششم
ظرف داخل فر را با روغن چرب کنید. سپس خمیر را دو قسمت کنید و به اندازهای که میخواهید دو دایره با این خمیرها روی سینی فر درست کنید. میتوانید به همراه وردنه آن را پهن کنید. پس از ۲۰ دقیقه که خمیر استراحت کرد میتوانید مواد را بر روی آن بریزید.
مواد لازم برای تهیه پیتزا سبزیجات خانگی
پیاز | ۱ عدد |
پنیر پیتزا | ۲۰۰ گرم |
ذرت | ۱ لیوان |
قارچ | ۶ عدد |
گوجه فرنگی | ۱ عدد |
سیب زمینی متوسط | ۱ عدد |
فلفل دلمهای | ۱ عدد |
سس گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک، پودر سیر و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه پیتزا سبزیجات خانگی
مرحله اول
در مدت زمانی که خمیر استراحت میکند به سراغ تهیه مواد پیتزا بروید. پیاز را بشویید و آن را رنده کنید. سپس سیب زمینیهای پخته شده را له کنید. فلفل دلمهای را به درستی بشویید و آن را خرد کنید. گوجه فرنگی را نیز بشویید و سپس مانند پیاز رنده کنید. همچنین قارچها را به خوبی با آب بشویید و آنها را از یک زاویه برش دهید.
مرحله دوم
فر را با حرارت ۲۰۰ درجه روشن کنید تا به مرور گرم شود. در زمانی که فر در حال گرم شدن است به سراغ تهیه سس قرمز بروید.
مرحله سوم
تابهای را روی حرارت قرار دهید. کمی روغن به آن اضافه کنید تا داغ شود سپس پیاز رنده شده را داخل روغنها بریزید و هم بزنید تا طلایی رنگ شود. پس از آن کمی رب گوجه را به همراه گوجه فرنگی رنده شده به پیازها اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط و تفت داده شوند.
مرحله چهارم
سیب زمینی له شده را به مواد سس درون تابه اضافه کنید و کمی پودر سیر، نمک و فلفل بر اساس ذائقهتان به آن اضافه کنید.
مرحله پنجم
پس از ۲۰ دقیقه روی خمیرها را با سس آماده شده بپوشانید. سپس کمی پنیر روی سسها بریزید. فلفل دلمهای های خرد شده، ذرت و قارچهای برش داده شده را روی پنیرها بریزید و مجدد پنیر پیتزا را روی این مواد بریزید. ۱۵ دقیقه سینی را داخل فر قرار دهید تا مواد پخته شوند. در این هنگام پیتزای سبزیجات شما آماده سرو است.
نکات کلیدی برای تهیه پیتزا سبزیجات خانگی
- دقت کنید که خمیر پیتزا به صورت نه خیلی نازک و نه خیلی ضخیم است. بلکه به صورتی معمولی نازک شود.
- به جای تهیه سس میتوانید از سس گوجههای آماده استفاده کنید.
- میتوانید از بادمجان، کدو و اسفناج یا حتی مرغ در این پیتزا استفاده کنید.
- این پیتزا را میتوان در ماهیتابه نیز آماده کرد.
- این پیتزا با پنیر بسیار کم نیز طبخ میشود.
نظر شما