به گزارش ایمنا، نسرین علیزاده اظهار کرد: قسمت عمده مغز در دوران جنینی از اسیدهای چرب امگا ۳ شکل میگیرد و این اسیدهای چرب، نقش بسیار مهمی در تقویت حافظه و ضریب هوشی افراد دارد.
وی گفت: اگر تغذیه مادر هنگام بارداری و بخصوص در سه ماهه اول مناسب باشد و به مقدار کافی از منابع امگا ۳ مانند ماهی، گردو و سبزیهای برگ سبز تیره استفاده کند، میتوان امیدوار بود فرزندش در آینده ضریب هوشی و حافظه خوبی داشته باشد.
علیزاده ادامه داد: علاوه بر دوران جنینی، تغذیه در دو سال اول زندگی نیز مؤثر است. یکی از نکات مهمی که در این دو سال باید مورد توجه قرار گیرد، مصرف مقادیر کافی منابع آهن است و کودکانی که در دو سال اول زندگی، قطره آهن مصرف نمیکنند یا دچار کمخونی و فقر آهن هستند، ممکن است در انجام کارهای ذهنی و حتی یادگیری در مقاطع تحصیلی با مشکل روبهرو شوند.
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تاکید کرد: آهن در دو سال اول زندگی انسان، حکم اکسیژن را دارد و به هیچوجه نباید از مصرف آن غافل شد. در دو سال اول، قسمت عمده آهن مورد نیاز بدن از طریق مکملها دریافت میشود و به همین دلیل نباید در این روند وقفهای ایجاد کرد.
وی خاطر نشان کرد: کمبود آهن و زیاد بودن آن، هر دو میتواند دردسرساز شود و تأثیرات نامطلوبی بر حافظه افراد میگذارد، بنابراین توصیه میشود خانمها حتماً سالی یک مرتبه میزان آهن خونشان را کنترل کنند همچنین پس از ۵۰ سالگی در صورتی که از میزان آهن خونشان اطلاعی ندارند، خودسرانه از مکملهای حاوی آهن استفاده نکنند.
منبع: ایسنا
نظر شما