به گزارش ایمنا، زولبیا و بامیه از دسته شیرینیهای سنتی ایران هستند که به طور مرسوم هر سال در ماه مبارک رمضان سرو میشود. محبوبیت این شیرینیها موجب شده تا مردم برای کسب دستورالعمل لازم جهت پخت و تهیه سالم این شیرینی در منزل اقدام کنند.
مواد لازم برای تهیه شربت زولبیا و بامیه
آب | ۵/۱ لیوان |
آب لیمو | نصف قاشق غذاخوری |
شکر | ۲ لیوان |
گلاب | یک چهارم لیوان |
زعفران دم کرده | به میزان لازم |
بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه شله زرد + نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله پخت شله زرد نذری
- طرز تهیه کاچی با آرد برنج یا آرد گندم + نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله پخت کاچی رژیمی
- طرز تهیه رنگینک مجلسی + نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله تهیه رنگینک رولتی
- طرز تهیه حلوا ساده و زعفرانی مجلسی + نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله پخت انواع حلوا
- طرز تهیه فرنی با آرد برنج و نشاسته + نکات کلیدی تهیه انواع فرنی
طرز تهیه شربت زولبیا و بامیه
مرحله اول
ابتدا درون قابلمهای را با ۵/۱ لیوان آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید. سپس دو لیوان شکر را کم کم به آب اضافه کنید. باید دقت کنید که شعله روی حرارت بسیار کم باشد تا شکرها آب شوند. در این حین با قاشق شروع به هم زدن مواد داخل قابلمه کنید.
مرحله دوم
هنگامی که از آب شدن شکرها مطمئن شدید باید آب لیمو و زعفران دم کرده را به همراه گلاب به شکر آب شده اضافه کنید.
مرحله سوم
در این مرحله پس از غلیظ شدن شربت، حرارت شعله را خاموش کنید و مدتی برای خنک شدن شربت منتظر بمانید. باید دقت کنید که سرد شدن به غلیظتر شدن کمک میکند بنابراین لازم نیست که خیلی غلیظ شود. برای سرد شدن میتوانید مواد را داخل یخچال قرار دهید. سپس باید به سراغ پخت زولبیا و بامیه برویم.
مواد لازم برای تهیه زولبیا
ماست | نصف لیوان |
گلاب | یک سوم لیوان |
آرد | ۳ قاشق غذاخوری |
نشاسته گل | ۱ لیوان |
زعفران دم کرده | ۳ قاشق غذاخوری |
جوش شیرین | یک چهارم قاشق چایخوری |
روغن مایع | به میزان لازم |
طرز تهیه زولبیا
مرحله اول
در ابتدا باید آرد را الک کنید. کره و ماست را هم از یخچال خارج کنید تا کمی دمای محیط را به خود بگیرند.
مرحله دوم
در این مرحله باید به وسیله همزن نشاسته و ماست را با هم مخلوط کنید به طوری که مواد از یکدیگر قابل شناسایی نباشند.
مرحله سوم
بعد از اینکه مواد کاملاً مخلوط شد باید آن را کنار بگذارید. سپس بعد از گذشت پنج دقیقه باید یک قاشق چایخوری روغن مایع به آن اضافه و آنها را به خوبی مخلوط کنید.
مرحله چهارم
در این مرحله آرد الک شده را به مخلوط اضافه کنید و آن را با قاشق هم بزنید.
مرحله پنجم
سپس کره را به مواد اضافه کنید. پس از اضافه کردن کره باید مخلوط گلاب، زعفران و جوش شیرین را به مواد اضافه کنید. شما میتوانید اسانس هل را هم بریزید. همه این مواد مخلوط شده درون ظرف را باید با همزن دستی خوب مخلوط کنید تا غلیظ شود.
مرحله ششم
یک قیف پلاستیکی یا کاغذی را درون لیوان قرار دهید و مایه آماده شده را داخل آن بریزید. شما میتوانید برای این کار از قوطیهای سس هم استفاده کنید. اگر مواد زولبیای شما غلیظ است میتوانید با اضافه کردن کمی گلاب از غلظت آن کم کنید.
مرحله هفتم
ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید و درون آن مقداری روغن مایع بریزید تا روی حرارت کم داغ شود. هنگامی که روغن داغ شد به حالت دایرهای دقیقاً همان چیزی که شکل زولبیا دارد روی حرارت قیف را فشار داده و دستتان را حرکت دهید. اگر ماهیتابه جا دارد در قسمت دیگر آن دوباره این کار را تکرار کنید در غیر این صورت کمی صبر کنید تا مایه اول درون ماهیتابه و روغن خودش را بگیرد تا با مایه جدید مخلوط نشود.
مرحله هشتم
زولبیاها را با کفگیر زیر و رو کنید تا هر دو طرف آن به خوبی سرخ و طلایی رنگ شوند. هرکدام از زولبیاهای سرخ شده را دو دقیقه در روغن گیر قرار دهید.
مرحله نهم
شربت را از یخچال خارج کنید تا با دمای محیط یکی شود. سپس هر کدام از زولبیاها را در ظرف شربت قرار دهید. هنگامی که تمامی مایه زولبیا سرخ شدند و درون ظرف شربت قرار گرفتند، روی آن را سلفون بکشید و درون یخچال قرار دهید.
مواد لازم برای تهیه بامیه
آب | ۱ لیوان |
آرد | ۱ لیوان |
بکینگ پودر | یک چهارم قاشق چایخوری |
تخم مرغ متوسط | ۳ عدد |
کره | ۲۵ گرم |
روغن مایع | به میزان لازم |
طرز تهیه بامیه
مرحله اول
در ابتدا کره و تخم مرغ را کمی درون محیطی خارج از یخچال قرار دهید و آب را درون قابلمهای روی حرارت ملایم بگذارید. سپس کره را به آب اضافه کنید.
مرحله دوم
بیکینگپودر را به آرد اضافه کرده و آن را الک کنید. پس از آن که مواد الک شدند آنها را به آب جوش آماده اضافه کنید.
مرحله سوم
مواد را به خوبی مخلوط کنید تا خمیر مانند شوند. خمیر را چندین بار باز و سفت میکنیم تا به خوبی هوای داخل آن خارج شود. سپس کمی آن را کناری قرار میدهیم تا کمی گرمای آن معتدل شود.
مرحله چهارم
تخم مرغ را به خمیر اضافه کنید تا به خوبی جذب شوند سپس با همزن برقی آن را هم بزنید و بگذارید مواد منسجم شوند. اگر بعد از حدود ۱۰ دقیقه خمیر همچنان سفت بود، نصف یک عدد تخم مرغ دیگر را به خمیر اضافه کنید و مجدد هم بزنید.
مرحله پنجم
قابلمهای را روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس روغن سرخ کردنی را درون آن بریزید تا داغ شود.
مرحله ششم
مانند زولبیا، مواد را درون قیفی بریزید. برای بامیه لازم است دیوارههای قیف را از قبل با کمی روغن چرب کنید تا مواد به آن نچسبند.
مرحله هفتم
قیف را روی قابلمه فشار دهید به اندازهای که میخواهید مواد را قیچی کرده و بعد از کمی مکث مجدد این کار را تکرار کنید. به اندازهای که برایتان مقدور است این کار را انجام دهید چرا که برگرداندن تعداد زیادی از بامیهها ممکن است کار دشواری باشد. میتوانید بعد از خارج کردن بامیههای سرخ شده، دوباره مواد داخل قیف را درون روغن بریزید.
مرحله هشتم
مانند زولبیا از قبل شربت را کمی خارج از یخچال قرار دهید. بامیههای سرخ شده قهوهای رنگ را درون روغن گیر بریزید و بعد از ۱ الی ۲ دقیقه آنها را به شربت اضافه کنید.
مرحله نهم
در این مرحله بامیهها را بعد از چند دقیقه از شربت بیرون بیاورید و در ظرفی قرار دهید تا مقدار اضافی شربت آن خارج شود. سپس بعد از ۷ الی ۸ ساعت که خارج از یخچال ماند، آنها را درون ظرفی سلفون کشیده قرار دهید و درون یخچال بگذارید.
نکات کلیدی طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی
- گلوکز را از قنادیها تهیه کنید و به شربت بامیه اضافه کنید این باعث میشود که بامیهها نرمتر بمانند.
- زولبیاها را برای سرخ شدن روی حرارت ملایم قرار دهید.
- آب لیمو داخل شربت بامیه مانع از آن میشود که شهد بامیه شکرکی شود.
- برای سرخ کردن زولبیا از روغن مایع به جای روغن جامد استفاده کنید.
- برای تهیه زولبیا رژیمی نشاسته حذف و از آرد استفاده میشود.
نظر شما