«چاق‌ها» زودتر به سرطان مبتلا می‌شوند

یک فوق تخصص خون و سرطان گفت: یکی از دلایل شایع سرطان‌ها چاقی است؛ به ویژه در ایجاد سرطان روده که از شایعترین سرطانها و یکی از علت‌های مهم مرگ و میر در جهان است نقش تاثیرگذاری دارد.

به گزارش ایمنا، حسین کامران زاده، فوق تخصص خون و سرطان در پاسخ به این پرسش که «چه ارتباطی بین چاقی و ابتلاء به سرطان وجود دارد؟»، اظهار کرد: عوامل زیادی در بروز سرطان موثرند اما چاقی یکی از دلایل شایع سرطان‌هاست که در منابع علمی به آن بسیار اشاره شده است.

وی ادامه داد: یکی از دلایل شایع سرطان‌ها که در منابع علمی به آن بسیار اشاره شده، چاقی است؛ به ویژه چاقی در ایجاد سرطان روده که از شایع‌ترین سرطان‌ها در تمامی جهان و یکی از علت‌های مهم مرگ و میر در جهان است نقش تأثیرگذاری دارد.

فوق تخصص خون و سرطان تصریح کرد: ثابت شده اگر فردی مبتلا به سرطان روده بوده و بهبود پیدا کرده باشد با کاهش وزن می‌تواند از برگشت این بیماری جلوگیری کند. چاقی یکی از علل عمده بروز سرطان سینه در خانم‌ها و سرطان پروستات در آقایان است.

کامران زاده با اشاره به علل دیگری که باعث ایجاد سرطان می‌شوند، گفت: سیگار در بروز سرطان‌های دهان، حلق و ریه نقش اساسی دارد؛ ضمن اینکه مصرف الکل، به ویژه همراه با سیگار می‌تواند باعث ایجاد سرطان دهان، مری، معده شود.

وی افزود: ورزش با بهبود وزن فرد به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند و تغذیه مناسب با مصرف بیشتر میوه‌جات، سبزیجات و کاهش مصرف فست‌فودها و غذاهای چرب و سرخ کردنی در جلوگیری از ابتلاء انسان به سرطان کمک می‌کند.

فوق تخصص خون و سرطان با اشاره به اینکه آمار سرطان در ایران شبیه نقاط دیگر جهان است، گفت: شایع‌ترین سرطان در جهان سرطان پوست است؛ به این دلیل اینکه سریع تشخیص داده می‌شود و سریع هم به درمان جواب می‌دهد و اهمیت کلینیکی کمتری دارند، اما سرطان سینه در زنان و سرطان پروستات در مردان، از شایع‌ترین انواع سرطان‌ها در بین ایرانیان است.

کامران زاده با تاکید بر اینکه سرطان معده و روده در ایران بسیار شایع است، افزود: مصرف چای داغ در بروز سرطان مری در ایران بسیار مؤثر است و غذاهای دودی و غذاهایی که سرخ می‌شوند و در معرض مستقیم آتش قرار دارند، بالقوه موثرند؛ اگرچه برخی سرطان‌ها نیز ارتباط مستقیم با ژنتیک دارند که نیاز به مطالعه بیشتری در این حوزه حس می‌شود.

فوق تخصص خون و سرطان خود مراقبتی را از عوامل مهم جلوگیری از بروز سرطان دانست و خاطرنشان کرد: ما باید مراقب باشیم که بیمار نشویم، اما توجه به علامت‌های اولیه سرطان‌ها مثل تغییر اجابت مزاج، خونریزی‌های غیر طبیعی در بدن، وجود توده‌ها و بافت‌های غیرطبیعی و تغییر در رنگ پوست بسیار مهم است.

وی افزود: اگر چنین علائمی وجود داشت باید به پزشک مراجعه کرد. از طرف دیگر باید بدانیم بسیاری از سرطان‌ها علاج پذیر بوده و حتی پس از درمان عود نمی‌کنند؛ بنابراین بیماران نباید نگران باشند و همدلی بین پزشک، بیمار و خانواده بیمار می‌تواند در بهبود بیماری بسیار مؤثر باشد.

کامران زاده تصریح کرد: وقتی شخص روحیه خوبی داشته باشد، حتماً درمان هم تأثیر بهتری خواهد داشت و همکاری بیمارانی که روحیه قوی دارند با پزشک بهتر خواهد بود.

منبع: فارس

کد خبر 471155

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.