به گزارش ایمنا، محمد حسین عزیزی، اظهار کرد: تقلب و تخلف در تولید محصولات غذایی بسیار زیاد است، بیشترین تقلبها هم در محصولات و مواد غذایی گران قیمت مثل عسل، روغن زیتون یا زغفران است به عنوان مثال در عسل گاهی شربت گلوکز یا شرب نبات قاطی میکنند تا بتوانند این مواد ارزان را به قیمت بالا بفروشند و سود کنند یا در مورد روغن زیتون گاهی روغن سویا یا روغن آفتابگردان را که ارزانتر است قاطی میکنند.
وی افزود: در مورد عسل تشخیص عسل واقعی از تقلبی بسیار سخت است. نیازمند آزمایشگاههای بسیار پیشرفته است و آزمایشهای آن باید در چند مرحله مختلف انجام تا مشخص شود عسل واقعی است یا نه، بهترین کار برای تهیه عسل این است که از عسلهای با برند و نام و نشانهای معتبر و از فروشگاههای معتبر خریداری شود که احتمال تقلبی بودن آن کمتر است اما عسلهای بی نام و نشان و تقلبی که در کارگاههای متفرقه پر میشوند هم زیاد است.
عزیزی در پاسخ به این پرسش که چند درصد عسلهای موجود در بازار تقلبی است، تصریح کرد: درصد دقیقی نداریم زیرا بخش زیادی از عسلهای موجود در بازار به صورت فلهای و بدون نام و نشان عرضه میشوند و نظارتهای سازمان غذا و دارو در بازار نیز تصادفی و اتفاقی است اما به نظر میرسد بیش از ۵۰ درصد عسلهای موجود در بازار تقلبی هستند و در آنها نوعی از تقلب و تخلف وجود دارد.
مدیرکل نظارت بر مواد غذایی آشامیدنی افزود: برای جلوگیری از تقلب در عسل در آخرین جلسه شورای عالی استاندارد، استاندارد عسل تصویب شد، هنوز مقدار زیادی از عسلهای تولید قبل در بازار وجود دارد که ممکن است استاندارد نباشد اما عسلهایی که از این پس وارد بازار میشوند اعم از عسلهای صنعتی و سنتی برای اخذ مجوز باید حتماً استاندارد عسل را داشته باشند و همه عسلهای دارای مجوز باید تحت کنترل باشند.
عزیزی گفت: مسئول نظارت بر بازار عسل وزارت جهاد کشاورزی و قسمت زنبورداری این وزارتخانه است و قرار شد این نظارت از سطح روستاها و شهرستانهایی که محل تولید عسل است، انجام شود، نظارت سازمان غذا و دارو نیز در مرحله بسته بندی در کارخانهها و کارگاهها اعمال میشود، قرار شد با همکاری بین سازمان غذا و دارو و وزارت جهاد کشاورزی بازار عسل در کشور سر و سامان یابد به خصوص اینکه از نظر صادرات نیز ساماندهی این بازار بسیار مهم است و اگر کیفیت عسلهای صادراتی از ایران پایین باشد این بازار خراب میشود در حالی که یکی از بازارهای مهم و ارزآور برای کشور است.
وی افزود: در مورد روغن زیتون البته میزان تقلب و تخلف کمتر از عسل است، حدود ۳۰ درصد روغن زیتونهای موجود در بازار تقلب دارند و بیشتر با قاطی کردن روغن سویا یا روغن آفتابگردان که ارزانتر است در روغن زیتون تقلب صورت میگیرد.
مدیرکل نظارت بر غذا وزارت بهداشت، اظهار کرد: تخلف و تقلب در بازار مواد غذایی همیشه هست و همیشه افرادی سودجو و سو استفاده گر در این بازار وجود دارند. یکی از تخلفات بسیار رایج که در بازرسیهای سازمان غذا و دارو دیده میشود، تغییر برچسب تاریخ انقضای محصولات غذایی است، این تخلف بیشتر در سولهها و کارگاههای بینام و نشان انجام میشود و عدهای سودجو مواد غذایی تاریخ گذشته را ارزان میخرند و در این اماکن برچسب تاریخ انقضای آنها را عوض میکنند و دوباره وارد بازار میکنند تا با قیمت بالاتر بفروشند.
وی به ایرنا گفت: از مردم میخواهیم اگر با چنین تقلبی مواجه شدند؛ مورد را به سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت اعلام کنند تا از طریق نیروی انتظامی و مراجع قضائی با متخلفان برخورد شود.
نظر شما