به گزارش ایمنا، امیر قادری، اظهار کرد: اقداماتی که پیش از وقوع حوادث و با هدف کاهش خطرات ناشی از مخاطرات طبیعی صورت میگیرند، نسبت به اقداماتی که برای بهبود وضعیت پس از بروز بحران انجام میگیرند، کم هزینهترند بنابراین، کشورهای توسعه یافته از این رویکرد از جمله بیمه مخاطرات طبیعی برای کاهش پیامدهای ناشی از مخاطرات استفاده میکنند.
وی با اشاره به بند پنجم سیاستهای کلی پیشگیری و کاهش خطرات ناشی از سوانح طبیعی و حوادث غیرمترقبه مصوب مقام معظم رهبری که در آن بر گسترش نظامات مؤثر جبران خسارات نظیر انواع بیمهها و نظایر آن تاکید شده است، افزود: بر اساس بند ح ماده ۹ قانون مدیریت بحران کشور، برنامه ریزی، هدایت و حمایت برای ایجاد و ارتقای روشهای جبران خسارت نظیر استفاده از بیمهها، حمایتهای مالی و ساز و کارهای تشویقی، تسهیلات ویژه و صندوقهای حمایتی در چهارچوب قوانین از جمله وظایف سازمان مدیریت بحران کشور میباشد.
معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور، افزایش ضریب نفوذ بیمه در کشور را به عنوان یکی از شاخصهای توسعه در کشور دانست و افزود: میزان ضریب نفوذ بیمه واحدهای مسکونی شهری و روستایی حدوداً ۱۰ درصد است که استان آذربایجان غربی دارای بیشترین ضریب نفوذ بیمه با ۳۷.۳۱ درصد و استان سیستان و بلوچستان دارای کمترین ضریب نفوذ بیمه با درصد ۱.۳۸ است.
قادری بر اهمیت صندوق بیمه محصولات کشاورزی جهت پوشش ریسک این بخش نزد دولت اشاره کرد و گفت: دولت هر ساله از محل اعتبارات مدیریت بحران مبالغی را در بودجه سالیانه منظور میکند. در سال جاری، برای این صندوق، به ترتیب تا مبلغ بیست و یک هزار و چهارصد و هشتاد میلیارد ریال به صورت نقدی و تا مبلغ یک هزار و دویست و نود میلیارد ریال به صورت اسناد خزانه اسلامی یک ساله در قانون بودجه منظور شد.
وی با اشاره به تاکید قوانین بالادستی بر گسترش و ارتقای روشهای جبران خسارت از طریق بیمه تصریح کرد: لایحه بیمه همگانی مخاطرات طبیعی، به منظور کاهش هزینههای دولت، توسط سازمان مدیریت بحران کشور و بیمه مرکزی تدوین و پس از تصویب در هیأت محترم دولت، به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.
معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور افزود: لایحه مزبور با مقداری اصلاحات و تغییرات به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در سال ۱۳۹۵ به جهت تطبیقهای لازم با قوانین و شرع به شورای نگهبان ارسال شد که با ایرادات شورا از جمله منابع بار مالی لایحه به مجلس عودت داده شد.
وی با اشاره به رفع ایرادات مورد نظر شورای نگهبان در کمیسیون اقتصادی مجلس، تصریح کرد: لایحه تشکیل صندوق بیمه همگانی مخاطرات طبیعی اکنون باید در صحن مجلس به رأی گذاشته شود تا با تصویب آن گامی مهم در مدیریت ریسک مخاطرات طبیعی در کشور برداشته میشود.
قادری به ایرنا، گفت: ایران از جمله کشورهایی است که در کمربند لرزه خیز آلپ هیمالیا واقع شده و مانند اکثر کشورهای زلزلهخیز، توجه به کیفیت سازههای شهری و ساخت و سازهای مقاوم در برابر این مخاطره و به دنبال آن بیمه، به عنوان اساسیترین روش برای جبران خسارت همیشه باید مورد توجه باشد.
نظر شما