روز جهانی لوپوس/ امروز پروفایلتان را بنفش کنید

روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۹ مصادف با ۱۰ می به عنوان روز جهانی لوپوس نامگذاری شده است که یک بیماری خودایمنی مزمن و ناتوان‌ کننده است که افراد بسیاری را در سراسر دنیا مبتلا کرده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، لوپوس با نام علمی "لوپوس اریتماتوی سیستمیک"، یک بیماری غیرقابل تحمل است که به‌صورت ژنتیکی نسل‌ به‌ نسل منتقل می‌شود؛ این بیماری منجر به فعال شدن بیش‌ از حد سیستم ایمنی بدن تا مرحله تولید آنتی‌بادی‌هایی برای حمله به سلول‌های سالم می‌شود. در حال‌حاضر هیچ درمان قطعی و شناخته‌ شده‌ای برای بیماری لوپوس وجود ندارد، اما شیوه‌هایی برای کنترل آن پیدا شده است. شباهت علائم لوپوس با دیگر امراض باعث می‌شود که این بیماری سال‌ها به بافت‌های بدن فرد آسیب وارد کند، اما از وجود آن ناآگاه باشد. در حال‌ حاضر بیش‌از پنج میلیون فرد مبتلا به لوپوس در سراسر دنیا وجود دارد که تنها یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از آن‌ها در آمریکا زندگی می‌کنند.

علائم لوپوس

ازجمله علائم بارز این بیماری شامل تب، خستگی، افزایش زخم‌های دهانی، مشکلات کلیه و مفاصل، ریزش مژه‌ها، تورم غدد لنفاوی و ابتلا به آرتروز می‌شود. مشخص‌ترین علامت این بیماری وجود بثورات قرمز روشن روی پوست است که از پل بینی تا زیر چشم‌ها و روی گونه‌ها کشیده می‌شود. این شکل ظاهری باعث می‌شود بسیاری از افراد آن را با "بثورات پروانه‌ای" اشتباه بگیرند. هرچند ممکن است لوپوس یک بیماری نادر، عجیب و مرموز به‌نظر برسد، اما به‌هیچ‌وجه نباید از آن غافل ماند. شناخت زودهنگام علائم این بیماری با وجود دشوار بودن آن‌ها، نقش بسزایی در مقابله با بیماری لوپوس دارد.

روز جهانی لوپوس

هدف از روز جهانی لوپوس، آشنایی با ماهیت واقعی این بیماری و آگاهی از تمامی اقداماتی است که می‌توان برای یک فرد مبتلا به لوپوس انجام داد، چرا که درمان این بیماری در وهله نخست نیازمند آموزش و تحقیق است و عموم مردم می‌توانند نقش بسزایی در این زمینه ایفا کنند. این کمک‌ها با افزایش آگاهی‌رسانی در شبکه‌های گسترده اجتماعی و اجرای برنامه‌های خیریه برای جمع‌آوری کمک‌های نقدی به منظور کمک به انجمن لوپوس انجام می‌گیرد. باتوجه به جهانی بودن بیماری لوپوس، در سال ۲۰۰۴ یک روز مشخص توسط "سازمان لوپوس کانادا" برای مبازره با آن تعیین شد.

روز جهانی لوپوس و تغییر رنگ پروفایل

هر سال در روز دهم ماه می، افراد بسیاری از کشورهای جهان با تغییر پروفایل‌های خود به رنگ آرم جهانی این روز (رنگ بنفش) و یا پوشیدن لباس‌ها یا بستن دستبندهایی به این رنگ، اهمیت آن را به جهان یادآوری می‌کنند. بعضی افراد نیز این روز را صرف کمک رساندن به مبتلایان برای تأمین مایحتاج زندگی خود می‌کنند، چراکه حساسیت به عوامل مختلفی هم‌چون نورخورشید، دود سیگار، هیجانات عاطفی، استرس، فشارهای عصبی، عفونت‌های گوناگون و حتی آنتی‌بیوتیک‌ها، زندگی این افراد را کاملاً مختل کرده است.

کد خبر 422997

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فاطمه IR ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۷
    1 1
    بیمادی لوپوس باید بیشتر شناخته بشه افرادی که این بیماری رو دارن حالشون خوب نیست