به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، این ادویه در دو نوع سبز و سیاه یافت میشود که نوع سیاه آن بومی ایران است؛ زیره سیاه به صورت خودرو در آسیای مرکزی، آسیای شرقی، اروپا، مناطق مدیترانهای، آمریکای شمالی و هند رشد میکند. این دانههای ارزشمند حاوی آهن، فیبر، سدیم، کلسیم، منیزیم، فسفر، روی و منگنز است. همچنین انواع ویتامینها و ترکیبات دارای خواص ضدالتهابی، ضدقارچی و ضدباکتریایی در زیره یافت میشود.
دانههای زیره که در اصل میوههای آن محسوب میشود با کمخونی، بیخوابی، بیاشتهایی، اختلالات تنفسی، مشکلات گوارشی، کولیک، مشکلات قلبی، سرفه، یبوست و حتی چاقی مبارزه میکند. وجود منابع غنی پتاسیم در این دانههای معجزهگر باعث ایجاد تعادل در الکترولیتهای بدن، تنظیم فشار خون و تولید سلولهای جدید میشود. آهن موجود در زیره نیز با کمک به تولید هموگلوبین و انتقال خون حاوی اکسیژن به تمام نقاط بدن، نقش مؤثری در پیشگیری از کمخونی دارد.
کلسیم زیره به راحتی جذب بدن میشود و فیبر بالای آن نقش مؤثری در بهبود وضعیت سیستم گوارشی و پیشگیری از بروز یبوست دارد. این ادویه به دلیل برخورداری از عنصر فسفر بر تولید آنزیمهای گوارشی اثر گذاشته و از مقدار مواد سمی که به کبد منتقل میشود، به میزان چشمگیری میکاهد. ملاتونین زیره به رفع مشکل بیخوابی کمک میکند و کافئین موجود در آن در درمان اختلالات تنفسی مؤثر است، زیرا با نرمکردن مخاط مجرای تنفسی، فرآیند تنفس و عبور هوا را تسهیل میکند.
از سوی دیگر وجود ویتامینهای A و C، در کنار آهن و چند ماده معدنی دیگر در زیره با تحریک فعالیت گلبولهای سفید، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و توانایی آن را برای مقابله با بیماریها و مبارزه با رادیکالهای آزاد ارتقاء میدهد. وجود گروه ویتامینهای B نیز این ادویه را به درمانی برای مقابله با فراموشی، تقویت حافظه و بهبود عملکرد شناختی تبدیل کرده و بدین ترتیب از بروز بیماریهای زوال شناختی، پیشگیری میکند.
زیره با تأثیر بر کاهش چربیهای بدن و افزایش حجم توده عضلانی، در رفع چاقی و جلوگیری از بروز مجدد آن موثر است. از دیگر خواص این ادویه محبوب میتوان به پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی به ویژه در نواحی سینه و روده بزرگ به دلیل وجود ترکیبات ضدسرطان فراوان اشاره کرد.
نظر شما