تشخیص پارکینسون به کمک نوار مغزی

محققان آمریکایی به تازگی موفق شده‌اند به کمک نوار مغزی، بیماری پارکینسون را تشخیص دهند.

به گزارس سرویس ترجمه ایمنا، بیش از ۱۰ میلیون انسان در سراسر جهان از بیماری پارکینسون رنج می­‌برند، حال آنکه تا کنون هیچ اسکن مغزی نتوانسته است این بیماری را به طور قطعی تشخیص دهد. برای تشخیص این بیماری، متخصصان مغز و اعصاب از افراد می‌خواهند کارهای خاصی مانند نوشتن، نقاشی کشیدن، راه‌رفتن و صحبت‌کردن انجام دهند، سپس حالات صورت و اندام‌­های حرکتی آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌­دهند.

 گروهی از محققان دانشگاه "Oregan" و دانشگاه "California" در سن دیگو آمریکا در مورد استفاده از نوار مغزی (EEG) برای تشخیص بیماری پارکینسون یک بررسی جدید انجام دادند. آن‌ها نوار مغزی ۱۵ بیمار مبتلا به پارکینسون و ۱۶ فرد سالم را ارزیابی کردند و دریافتند امواج قسمت فوقانی مغز مبتلایان به پارکینسون که هیچ گونه دارویی مصرف نکرده بودند در مقایسه با امواج پایینی مغز آن‌ها، دارای زوایای تیزتری است.

روش EEG شامل دریافت سیگنال‌های مغز توسط الکترودهای سطحی، بهبود سیگنال‌ها و در نهایت چاپ و آنالیز آن‌ها می‌شود. امواج خام مغزی همانند موج سینوسی اما کمی ناهماهنگ‌تر بالا و پایین می‌رود؛ در نظر گرفتن زاویه و شیب این موج‌­ها برای تشخیص بیماری پارکینسون بسیار اهمیت دارد. 

 محققان هنوز مطمئن نیستند که نوار مغزی در مقایسه با شیوه‌های نظری کنونی، روش بهتر و مطمئن­‌تری برای تشخیص این بیماری است یا خیر، بنابراین تحقیقات بیشتری باید در این زمینه انجام شود. در حال حاضر، پزشکان برای درمان پارکینسون، تجویز دارو یا استفاده از روش تحریک الکتریکی مغز را توصیه می‌کنند. امید است نوار مغزی یک شیوه غیرتهاجمی نویدبخش برای تشخیص بیماری پارکینسون در آینده محسوب شود.  

نتایج این تحقیق در مجله eNeuro منتشر شده است.

کد خبر 377410

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.