به گزارش ایمنا، اکرم پورشمس با اشاره به هفته سلامت گوارش اظهار کرد: در یک مطالعه موردی در محدوده شمال شرق کشور با بررسی این موضوع اثبات شد که یکی از عوامل سرطان مری، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در دندان باکتری های فراوانی وجود دارد که در اثر ترکیب با مواد نیتراتی، میتواند به عوامل خطرساز تبدیل شوند بنابراین توصیه میشود افراد روزانه سه بار دندان خود را مسواک بزنند تا خطر ابتلا به بیماریهای مرتبط را کاهش دهند.
وی ادامه داد: در گذشته ثابت شده بود که دندانهای خراب، فرد را مستعد بیماریهای قلبی و عروقی میکند و در بررسی های جدید مشخص شده که این موضوع می تواند فرد را دچار سرطان مری کند.
پورشمس با بیان اینکه نوشیدن آب آلوده یکی دیگر از عوامل خطر سرطان مری است، گفت: استفاده از آبهای دخیره شده در آب انبار میتواند فرد را مستعد ابتلا به بیماری سرطان مری کند که این موضوع در مطالعهای که چند سال پیش در شمال شرق ایران انجام شده به اثبات رسیده است.
خاصیت درمان سرطان در میوهها پایه و اساس علمی ندارد
وی ادعای برخی افراد مبنی بر اینکه برخی میوهها خاصیت درمان سرطان را دارند، غیر علمی دانست و گفت: این ادعاها پایه و اساس علمی ندارند و نباید به آنها دامن زد.
پورشمس تاکید کرد: تغذیه مناسب از جمله مصرف میوهها و سبزیجات فقط میتواند از بروز سرطانها از جمله مری جلوگیری کند و قادر به درمان بیماریها نیست.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: سرطان شبیه به برخی بیماریها مانند سرماخوردگی نیست که به سادگی و با مصرف یک میوه بتوان آن را درمان کرد، بلکه افراد باید عوامل متعددی را رعایت کنند تا دچار این بیماری نشوند.
به گزارش ایمنا، یکم تا هشتم خرداد ماه به عنوان هفته سلامت گوارش نامگذاری شده و شعار امسال این هفته، «تشخیص زودهنگام و درمان سرطان دستگاه گوارش» تعیین شده و به همین مناسبت برنامههای متعددی در تهران و برخی استانها برگزار میشود.
نظر شما