متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار ایمنا گفت: علاوه بر عناصر آلی (اکسیژن، کربن، هیدروژن و ازت)، در حدود چهار درصد از کل وزن بدن را گروهی از عناصر تشکیل میدهند، که به آنها املاح یا مواد معدنی گفته می شود.
دکتر مجید کلاهدوزان افزود: بدن به مکملهای مواد معدنی مانند مکملهای ویتامین نیاز ندارد زیرا آنها به صورت قابل استفاده در غذاهای مصرفی و در آب آشامیدنی وجود دارند.
وی در ادامه بیان داشت: اغلب املاح در روده کوچک جذب بدن میشوند. بنابراین افرادی که دچار بیماریهای روده کوچک میشوند و یا به دلایل مختلف (از جمله درمان چاقی) قسمتی از روده خود را باعمل جراحی بر میدارند، با خطر کمبود املاح مواجه میشوند.
این متخصص تغذیه تاکید کرد: مهمترین عناصری که بدن در شرایط خاص با کمبود آنها مواجه میشود شامل آهن، کلسیم و ید است. این در حالی است که مهمترین عنصری که اغلب با اضافه مصرف آن روبرو هستیم سدیم است.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی فولاد خاطرنشان کرد: املاح نیز مانند ویتامینها، آب و فیبر، در بدن نمیسوزند و ایجاد کالری نمیکنند. بنابراین مصرف اضافه آنها باعث چاقی نمی شود.
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری ایمنا، بدن انسان از عنصر روی برای تولید بیش از ۱۰۰ آنزیم نظیر آنزیم های گوارشی، تولید پروتئین، تبدیل مواد غذایی به انرژی، تولید اسپرم و غیره، از کلسیم برای تولید ناقل های شیمیایی بین سلولی، تبدیل چربی به انرژی و برای ترمیم استخوان ها و دندان ها، از آهن برای تولید گلبول های قرمز خون، از منیزیم برای تنظیم ضربان قلب و فشار خون، تولید ATP، تولید بیش از ۴۰۰ آنزیم و غیره استفاده می کند. این در حالی است که بسیاری از بیماری ها و مشکلات، ارتباط مستقیم با عدم توازن میزان مواد معدنی در بدن دارند.
مواد معدنی به دو دسته تقسیم میشوند که شامل یک دسته مواد معدنی اساسی نظیر سدیم، کلر، کلسیم، فسفر و منیزیم که بدن تقریبا روزانه به میزان بیش از۱/۰ گرم (۱۰۰ میلیگرم یا بیشتر) به آنها نیازمند است و مواد معدنی کمیاب شامل آهن، روی، سلنیوم، مولیبدینیوم، کبالت، مس، منگنز، فلوراید، کروم و ید که بدن تقریبا روزانه به میزان کمتر از۱۵ میلیگرم به آنها نیازمند است.
نظر شما