به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، دکتر احمد حاجبی در اولین کنگره بین المللی اعتیاد و رفتارهای پرخطر که به میزبانی استان یزد در حال برگزاری است، در مورد سیاستهای وزارت بهداشت در حوزه اعتیاد، اظهار کرد: پیشگیری از مصرف مواد و درمان اختلال مصرف مواد از جمله سیاستهای کلان وزارت بهداشت در این حوزه است.
وی با بیان این که بر اساس آمار رسمی اعتیاد در کشور، نسبت مصرف کنندگان مرد به زنان در حوزه مصرف مواد مخدر ۹ به یک است، گفت: جوان شدن مصرف کنندگان مواد مخدر و زنانه شدن مصرف آن از جمله زنگهای خطر به صدا درآمده با شیوع مصرف مواد مخدر در کشور است.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، انتقال الگوی مصرف مواد مخدر به روانگردانها را از جمله آسیبهای جدی و نگران کننده در کشور دانست و بیان کرد: ۵۰ درصد مرگهای ناشی از مصرف مواد در جهان ناشی از بیش مصرفی است. در وزارت بهداشت بحث مدیریت پدیده اعتیاد در کشور مستلزم تدوین و اجرای اسناد بالادستی است.
حاجبی آغاز برنامههای پیشگیرانه از دوران کودکی و آموزش مهارتهای لازم را ضروری دانست و بیان کرد: ظرفیتسازی نقش مهمی در پیشگیری از اعتیاد در جوامع مختلف ایفا میکند.
وی، طراحی و استقرار برنامههای پیشگیری از اعتیاد اجتماع محور و ارتقای نظام شناسایی و مداخلات موثر زودرس در اختلالات مصرف مواد از طریق ساختار فراگیر نظام سلامت مبتنی بر شواهد را از دیگر سیاستهای اجرایی و راهبردی پیشگیری از مصرف مواد مخدر در وزارت بهداشت دانست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: طی سه سال گذشته با جذب و حضور کارشناسان سلامتروان در مراکز درمانی و بهداشتی اقدامات مطلوبی در حوزه پیشگیری از اعتیاد انجام شده است. گسترش سطح پوشش مداخلات پیشگیرانه از اعتیاد از جمله برنامههای در دستور کار وزارت بهداشت در این حوزه است. غربالگری اولیه و تکمیلی مصرف مواد و الکل، مداخله مختصر و ارجاع و پیگیری خدمات درمانی سطح یک از دیگر اقدامات در دستور کار وزارت بهداشت است.
وی در پایان با بیان این که درمان در وزارت بهداشت به معنای کاهش آسیب است، اظهار کرد: جلوگیری از رفتارهای پرخطر و هدایت آنها به سمت رفتارهایی با میزان خطر کمتر، رویکرد وزارت بهداشت در مدیریت پدیده اعتیاد در کشور است.
نظر شما