اوایل سال 94 نقشه های بازترسیم اصفهان آماده می شود

خبرگزاری ایمنا: سرپرست مدیریت طرح های تفصیلی و نقشه برداری شهرداری اصفهان گفت: نقشه های جدید شهر اصفهان تحت عنوان پروژه "بازترسیم" که موثر ترین راهکار شهرداری در پاسخگویی به اربابان رجوع به شمار می رود ،تا اوایل سال آینده آماده می شود.

به گزارش ایمنا، مهندس سعید جوانبخت با بيان اين مطلب، اظهارداشت: امروزه رویکرد جهانی به طرح های توسعه شهری، رویکرد مساله محور برای حل مسایل شهری است و بدون شک بافت های فرسوده شهر اصفهان یکی ازمسایل اساسی و مهم این شهر است .
وی تاکید کرد: از زمانی که شهرها در طول تاریخ شکل گرفتند همزمان نیاز به تهیه طرح های شهری احساس شد ؛ حتی شهرهای شوش و قدیمی ترین شهرهایی که در بین النحرین شکل گرفتند نیز طرح های خاص زمان خود را داشتند.
سرپرست مدیریت طرح های تفصیلی و نقشه برداری شهرداری اصفهان ادامه داد:امروزه طرح های بالادستی شهری شامل "طرح جامع" و تفصیلی است و مابقی طرح ها از جمله طرح های موضعی، موضوعی یا طراحی شهری، زیرمجموعه این طرح ها قرار می گیرند، یعنی هر طرحی که بخواهد تهیه شود ، طرح بالادستی آن طرح جامع و طرح تفصیلی هر شهر به شمار می رود که این طرح ها توسط مشاورین با کارفرمایی اداره کل مسکن و شهرسازی وقت که اکنون به وزارت راه و شهرسازی تبدیل شده است ، بود اما در حال حاضر به دلیل اینکه شهرداری اشرافیت بیشتری به مباحث و مشکلات اجرایی طرح های شهری دارد ، به کارفرمایی شهرداری تهیه می شود.
وی با اشاره به اینکه اولین طرح جامع اصفهان مربوط به سال ۱۳۵۰ تحت عنوان طرح "ارگانیک" بوده است ، افزود: در سال ۱۳۶۷ طرح تجدید نظر در طرح جامع شهر اصفهان به تصویب رسید ، یعنی شهر را به صورت جامع بررسی کردند و کلا محدوده شهر را با نگاه بزرگ می بینند و وارد جزییات نمی شوند و فقط کلیات را در نظر می گیرند.
جوانبخت تصریح کرد: پس از طرح جامع ، طرح تفصیلی به تعداد مناطق شهرداری و همسو با مقیاس بزرگتر برای هر منطقه تهیه شد که این طرح به بن بست ها ، کوچه ها و حتی کوچکترین دسترسی ها می پردازد .
وی با بیان اینکه در طرح تفصیلی تک به تک پلاک هایی که در محدوده شهری قرار دارند ، باید دارای کاربری مشخص باشند، اظهارداشت: از این رو آخرین طرح تفصیلی که به نوعی ملاک عمل است، از سال ۷۲ تا ۷۶ به مرور به شهرداری اصفهان ابلاغ گردید.
سرپرست مدیریت طرح های تفصیلی و نقشه برداری شهرداری اصفهان در خصوص مراحل تصویب طرح جامع و طرح تفصیلی گفت : مراحل تصویب آنها اینگونه است که طرح ها ابتدا در استان پس از تصویب در شورای اسلامی شهر، توسط کمیسیون ماده ۵ به تصویب می رسد و متعاقبا" جهت تصویب کلیات در محدوده طرح جامع به شورای عالی شهرسازی و معماری کشور ارسال گردیده و پس از تصویب در آن شورا ، به استان ابلاغ و توسط استاندار به شهرداری آن شهر ابلاغ می شود.
وی اضافه کرد: از سال ۸۱ تهیه طرحی رقم خورد به نام "طرح بازنگری در طرح تفصیلی شهر اصفهان" که در این راستا مشاورین از سال ۸۲ مطالعات خود را شروع نموده و تا اواخر سال ۸۵ این مطالعات تحویل شهرداری اصفهان و کمیسیون ماده ۵ شد و تا اواخر سال ۸۷ به تصویب استان رسید.
جوانبخت گفت: در آن زمان تعداد مناطق شهرداری اصفهان ۱۰ منطقه بود.
وی خاطر نشان کرد:اداره کل راه و شهرسازی که دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ به شمار می رود این طرح ها را به شورایعالی شهرسازی و معماری فرستاد و در سال ۱۳۹۰ کلیات طرح ها به تصویب شورایعالی رسید و به استان ابلاغ گردید.
سرپرست مدیریت طرح های تفصیلی و نقشه برداری شهرداری اصفهان با بیان اینکه در بهمن ماه سال ۹۰ دفترچه ضوابط طرح بازنگری طرح تفصیلی شهر اصفهان ابلاغ شد، یادآور شد: شهر خوراسگان به عنوان یک شهر در مجموعه شهر اصفهان دارای طرح جامع و تفصیلی بود که شورایعالی معماری و شهرسازی آن را تصویب کرده بود اما پس از تحقق الحاق ، ساختار طرح تفصیلی هر دو شهر باید یکسان می شد ، از این رو ساختار طرح تفصیلی شهرهای اصفهان و خوراسگان به عنوان منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان تهیه و به کمیسیون ماده ۵ ارسال شد .
وی در خصوص ارایه گزارشی از ابلاغ طرح تفصیلی به مناطق شهرداری اصفهان نیز اظهارداشت: ابلاغ طرح تفصیلی مناطق ۷ و ۱۴ انجام شد ، آلبوم های حوزه غرب شامل مناطق ۲،۹ و ۱۱ به دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ ارسال گردیده و در حوزه مرکزی مناطق ۳ و ۱ به طور ویژه بررسی می شود که در حال حاضر نسخه ای برای تطبیق ارسال شده است .
جوانبخت ادامه داد: در حوزه شمال آلبوم مناطق ۸ و ۱۲ هم همزمان با ۷ و ۱۴ برای کمیسیون ماده ۵ ارسال شده و به زودی طرح مناطق ۸ و ۱۲ نیز ابلاغ خواهد شد تا حوزه شمال اصفهان تکمیل شود.
سرپرست مدیریت طرح های تفصیلی و نقشه برداری شهرداری اصفهان گفت: در ابتدا پیشنهاد این بود که ابلاغ طرح همه مناطق به صورت همزمان انجام شود اما به خاطر وجود حساسیت ها بر روی برخی مناطق مخالفت کردیم چون احتمال اینکه این که زمانبر شود، بسیار زیاد بود.
وی با اشاره به اینکه طرح تفصیلی در حوزه غرب مناطق ۲، ۹ و ۱۱ پس از حوزه شمال ابلاغ خواهد شد ، افزود: پس از آن مناطق ۴ و ۱۰ ابلاغ می شود .
جوانبخت اظهارداشت:اخیراً آلبوم های حوزه جنوب را به دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ ارسال کردیم.
وی تاکید کرد:شهرداری در این رابطه اقدامات مربوطه را انجام داده است و اکنون منتظر اقدامات مسؤولان در ادارات ذیربط هستیم تا هر چه زودتر امضاء ها تکمیل و استانداری به شهرداری ابلاغ کند.
سرپرست مدیریت طرح های تفصیلی و نقشه برداری بیان داشت:استعلام ها از شهرداری برای کمتر آسیب دیدن مردم بسیار مطلوب است و توصیه می شود شهروندان قبل از هر گونه معامله ملک ، از شهرداری منطقه مربوطه استعلام به عمل آورند.
سرپرست مدیریت طرح های تفصیلی و نقشه برداری شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه طرح بازنگری که انجام شود مشکلات خاص خود را خواهد داشت ، همانگونه که در مناطق ۷ و ۱۴ با مشکلاتی رو به رو شدیم، گفت: به عنوان مثال نقشه هایی که در زمان تهیه طرح بازنگری سال ۸۱ و ۸۲ که نقشه های آن زمان در بسیاری از سطوح با اکنون متفاوت است ، زمین ها باز بوده اما در حال حاضر در آن زمین ها ساخت و ساز انجام شده است.
وی اضافه کرد: ما برای حل این مشکل چاره ای اندیشیده ایم و علیرغم هزینه ها و کار کارشناسی زیاد ، نقشه های دیجیتالی شهر اصفهان را تهیه خواهیم کرد که دارای دقت بسیار بالایی است و کمترین  مغايرت را با وضعیت موجود دارد .
جوانبخت تاکید کرد: نقشه های جدید تحت عنوان پروژه بازترسیم طرح بازنگری انجام خواهد شد و در اسرع وقت به انجام خواهد رسید. /410
کد خبر 173093

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.