۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۱
آیا فیلترینگ واتس‌اپ در ایران جدی می‌شود؟

خبرگزاری ایمنا: به نظر می رسد با نهایی شدن خرید شبکه پیام رسان واتس‌اپ از سوی فیسبوک و فیلترینگ فیسبوک در ایران، فیلترینگ شبکه پیام رسان واتس اپ جدی تر از گذشته دنبال شود.

به گزارش ایمنا بالارفتن ارزش سهام فیس‌بوک در فاصله‌ی زمانی اعلام خرید واتس‌اَپ تا نهایی شدن آن، منجر به بالارفتن قیمت نهایی این خرید به میزان ۳ میلیارد دلار شده و در نتیجه تصاحب واتس‌اَپ هزینه‌ای ۲۲ میلیارد دلاری را روی دست مارک‌زاکربرگ گذاشته است.
براساس اطلاعات منتشر شده، Jan Koum، موسس واتس‌اَپ سهامی را به ارزش ۲ میلیارد دلار دریافت خواهد کرد که در یک دوره‌ی ۴ ساله به وی واگذار خواهد شد. این موضوع می‌تواند انگیزه‌ی خوبی برای ماندن وی در کمپانی فیس‌بوک شود.
خرید واتس‌اَپ توسط فیس‌‌بوک که بهمن ماه سال گذشته‌ کلید خورد، دوشنبه‌ی گذشته مجوزهای لازم را از سازمان‌های نظارتی اروپایی دریافت کرد. چنین خرید‌هایی نشان از پتانسیل بالای استارت‌آپ‌های فعال در زمینه‌ی ارتباطات و اینترنت دارد که غول‌هایی چون فیس‌بوک و گوگل حاضرند برای تصاحب آن‌ها مبالغ کلانی را از جیب بیرون بکشند.
واتس‌آپ که یک سرویس ارتباطی است، هم اکنون دارای ۶۰۰ میلیون کاربر ماهیانه‌ی فعال است که در طول مدت کوتاهی به گزینه‌ی محبوبی بین کاربران جوان تبدیل شده است. براساس گزارش‌‌های منتشر شده، اسنپ‌چت یکی از شبکه‌های اجتماعی که می‌توان در آن به ارسال تصاویر پرداخت، هم‌اکنون ارزشی برابر ۱۰ میلیارد دلار دارد. بنیان‌گذاران اسنپ‌چت چندی پیش پیشنهاد مارک‌زاکربرگ را برای رفتن زیر پرچم فیس‌بوک رد کردند که بالا رفتن ارزش این کمپانی نشان از تصمیم صحیح آنها دارد.
فیس‌بوک مبلغی برابر ۴.۵۹ میلیارد دلار را بصورت نقد و ۱۷۸ میلیون سهم را برای خرید واتس‌اَپ ارائه خواهد کرد که باید ۴۶ میلیون سهم دیگر را نیز طی یک دوره‌ی ۴ ساله به کارکنان واتس‌اَپ انتقال دهد. با توجه به اینکه با آغاز ساعات کاری روز دوشنبه هر سهم فیس‌بوک ارزشی برابر ۷۷.۱۷ داشت، از این‌رو مبلغ این معامله به ۲۱.۸ میلیارد دلار رسید.
Koum که پس از این انتقال به عنوان مدیر اجرایی واتس‌اَپ و یکی از مدیران فیس‌بوک ایفای نقش خواهد کرد، سالانه درآمدی ۱ میلیون دلاری را به جیب خواهد زد که وی را از نظر درآمد هم‌ردیف با مارک‌زاکربرگ قرار می‌دهد. او ۲۴.۹ میلیون قطعه سهم نیز دریافت خواهد کرد که ارزش مجموع آن برابر ۱.۹ میلیارد دلار می‌شود.
کمپانی واتس‌اَپ که هم‌اکنون بخشی از فیس‌بوک به شمار می‌رود، دارای ۷۰ کارمند است که حیات کاری خود را زیر پرچم فیس‌بوک ادامه خواهند داد.
فیلترینگ واتس‌اپ در ایران جدی می‌شود؟
این شبکه پیام رسان که توسط فیسبوک به صورت کامل خریداری شده است در ایران نیز از کاربران زیادی برخوردار است و  طرفداران زیادی را به سمت خود جذب کرده است.
با نهایی شدن خرید واتس اپ از سوی فیسبوک و با توجه به فیلترینگ شبکه اجتماعی فیسبوک در ایران،  این فرضیه به وجود می آید که در آینده صحبت ها بر سر فیلترینگ شبکه پیام رسان واتس‌‌‍ اپ با دیگر از سرگرفته شود. از سوی دیگر فیسبوک با خرید نهایی واتس اپ و ارائه نسخه هایی جدید با قابلیت مشابه با فیسبوک به دنبال امپراطوری شبکه های پیام رسان است.
فیلترینگ شبکه اجتماعی فیسبوک در ایران از سویی موفق بود و از طرفی دیگر ناموفق. موفق به این دلیل که هیچ شبکه قدرتمند اجتماعی که بتواند با فیسبوک رقابت کند روی کار نیامد و شبکه هایی همچون گوگل پلاس و توئیتر هم چنگی به دل نزدند. از سوی دیگر وجود فیلترشکن ها باعث شد تا کاربران به راحتی بتوانند از این شبکه اجتماعی استفاده کنند.
اما موضوع فیلترینگ در قبال شبکه پیام رسان واتس اپ کمی متفاوت است،  وجود انواع شبکه های پیام رسان با فضاهای متفاوت این سوال را به وجود می آورد که آیا فیلترینگ واتس اپ می تواند راهی برای مقابله با استفاده از شبکه های پیام رسان باشد؟ اینگونه که از شواهد پیداست، جواب این سوال منفی است، چرا که انواع شبکه های پیام رسان نظیر لاین، بی تالک، تانگو و جدیدا هایک جایگزین خوبی برای واتس اپ خواهند بود.
/66
کد خبر 164482

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.