۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۹

برگزاری همایش پایداری آب در رودخانه زاینده رود- 4

خشکی زاینده رود فرسایش بادی را به دنبال دارد

تالاب گاو خونی با ۴۷۰۰۰ کیلومتر مربع وسعت پتانسیل بالایی از فرسایش بادی است
خشکی زاینده رود فرسایش بادی را به دنبال دارد

خبرگزاری ایمنا: خشکی زاینده رود علاوه بر تاثیرات مخرب روحی که می تواند به دنبال داشته باشد، باعث فرسایش بادی که بیشترین ضرر را به استان می زند، شده است.

به گزارش ایمنا عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان در اولین همایش ملی مدیریت محیط زیست با توسعه پایداری آب در رودخانه زاینده رود تصریح کرد: از هفتاد سال تاکنون تغیرات زیادی در اصفهان رخ داده است.
دکتر بصیری افزود: عدم رعایت ظرفیت محیط، توسعه پیش از حد آن از نظر انسانی و شهری یکی از عوامل محدود کننده ظرفیت آب است در حالی که به آن توجهی نمی شود و دومین عامل که باعث خشکی زاینده رود شده قوانین وضع شده در مورد حق آبه است. 
حل مشکل زاینده رود مستلزم برنامه ریزی و کنترل مردم است
وی رعایت نکردن قوانین الهی را در خشکی زاینده رود دخیل دانست و اظهار داشت: تمام مشکلات به وجود آمده نتیجه مدیریت هایی است که بدون در نظر گرفتن حق مردم انجام شده است در حالی که حل این مشکل مستلزم برنامه ریزی توسط مردم است.
عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان یادآور شد: اولویت اشتغال در گذشته یکی دیگر از عوامل خشکی زاینده رود است و در صورتیکه محیط زیست سالمی نداشته باشیم نمی توانیم فعالیت کنیم و در واقع محیط زیست مهمترین مقوله غیر اتفاقی است که انسان به دست خود آن را شکل می دهد درحالیکه طبیعت تغییر شکل نیافته بهترین محیط برای زندگی انسان است. 
سدسازی های بی رویه عامل اصلی خشکی تالاب ها
دکتر بصیری تبخیر و آلایندگی را از دیگر عوامل خشکی زاینده رود دانست و گفت: تبخیر باعث کاهش آب قابل مصرف می شود و عاملی که در این زمینه موثر است نوع کشت است، به گونه ای که آبیاری بارانی در مزارع اصفهان باعث کاهش راندمان در مناطق خشک می شود اما آبیاری قطره ای وزیرزمینی برای این کار موثر است، همچنین جمعیت زیاد گیاهان پرمصرف در تبخیر تاثیر بسزایی دارند.
وی با اشاره به خشکی تالاب های اصفهان بیان داشت: عامل اصلی خشکی این تالاب ها سدسازی های بی رویه و بهره برداری نامناسب از این آب ها است زیرا سد موجب تغییر الگوی کشت غیرمناسب در مناطق خشک می شود و در نهایت موجب از بین رفتن فضای مطلوب زیستی می شود. 
فرسایش بادی ناشی از خشکی زاینده رود بیشترین ضرر را به استان زده است
عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان عنوان کرد: خشکی زاینده رود علاوه بر تاثیرات مخرب روحی که می تواند به دنبال داشته باشد، باعث فرسایش بادی که بیشترین ضرر را به استان می زند، شده است، در واقع زمین های کشاورزی موجب شوری زمین می شوند و افزابش فرسایش بادی را به دنبال خواهند داشت.
دکتر بصیری تاکید کرد: بذاشت های بی رویه از آب های زیرزمینی نیز ممکن است باعث کاهش آب و تغییر پوشش های این ناحیه از زاینده رود شود.
وی تصریح کرد: تالاب گاو خونی با ۴۷۰۰۰ کیلومتر مربع وسعت پتانسیل بالایی از فرسایش بادی است که کشاورزی مردم منطقه و شهر های اطراف آن را تحث تاثیر قرار داده است.
عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه بکاری مردم و کاهش تنوع زیستی نیز باعث خشکی زاینده رود شده اند خاطرنشان کرد: با خشک شدن زاینده رود پساب های شهری برای تولید صیفی جات مورد استفاده مجدد قرار می گیرد که این فلرات و مواد شوینده در آن موجب ایجاد انواع و اقسام بیماری ها در ها شده است.

کد خبر 99575

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • صدرا ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
    بهتره چند تا از اين همايش ها در چهارمحال بختياري برگزار بشه بلكه متوجه نتايج اسف بار اعمال كارشناسانه نشده خودشون باشند!!!

    پاسخ سایت: 0

  • فرنگیس ۲۱:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
    حالا خبرا رو بخونید بعد بگید گروه علمی تنبله خدایش بهترینه

    پاسخ سایت: 0