افشین دلشاد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در خراسان شمالی با اشاره به اینکه در راستای ارتقای سطح بهداشت عمومی و ایمنی مواد غذایی، تیمهای بازرسی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بهطور ویژه در طرح سلامت نوروزی نظارتها را انجام میدهند، اظهار کرد: از زمان اجرای طرح سلامت نوروزی تاکنون ۴۱۸۷ بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی شامل رستورانها، اغذیهفروشیها، شیرینیفروشیها، نانواییها و سایر واحدهای مرتبط، ۹۸۹ بازرسی از اماکن عمومی همچون مراکز تفریحی، تفرجگاهها و مجتمعهای تجاری، ۶۲ بازرسی از اماکن اقامتی شامل هتلها، مهمانپذیرها و مسافرخانهها، ۱۲۶ بازرسی از مراکز و اماکن بینراهی نظیر مجتمعهای خدماتی و رفاهی و ۴۹۴ بازرسی مشترک با همکاری سایر نهادهای نظارتی انجام شده است.
وی با تاکید بر اهمیت رعایت موازین بهداشتی در نوروز و ماه رمضان افزود: طی این مدت ۱۰۴۸ اخطاریه برای واحدهای متخلف صادر، ۵۳ مرکز و مکان متخلف به مراجع قضائی معرفی و چهار واحد نیز بهدلیل تخلفات بهداشتی پلمب یا تعطیل شدهاند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه تیمهای بازرسی بهداشت محیط برای حفظ سلامت عمومی و پیشگیری از شیوع بیماریهای مرتبط با آب و غذا، نظارتهای گستردهای را اجرا کردهاند، عنوان کرد: بهمنظور تضمین سلامت آب و مواد غذایی، ۷۸ نمونهبرداری از مواد غذایی برای بررسی سلامت و کیفیت محصولات، ۱۶۰۷ مورد سنجش با تجهیزات پرتابل برای اندازهگیری شاخصهای بهداشتی و ۵۹۷۱ کلرسنجی برای کنترل کیفیت آب آشامیدنی و استخرها انجام شده است.
دلشاد با تأکید بر اهمیت مشارکت مردمی در حفظ سلامت عمومی گفت: شهروندان میتوانند هرگونه تخلف بهداشتی، عرضه مواد غذایی غیربهداشتی، رعایت نکردن استانداردهای بهداشتی در اماکن عمومی و سایر مشکلات مرتبط را از طریق سامانه رسیدگی به شکایات مردمی وزارت بهداشت با شماره ۱۹۰ گزارش کنند.
وی خاطرنشان کرد: طرح سلامت نوروزی تا پایان تعطیلات نوروزی ادامه دارد و نظارتها به صورت مستمر در سراسر استان انجام خواهد شد.
نظر شما