افزایش خطرات سیل و خشکسالی در شهرهای جهان

مطالعات جدید نشان می‌دهد که ۹۰ درصد تمام بلایای آب‌وهوایی ناشی از کم یا زیاد بودن آب است که با افزایش خطرات سیل و خشکسالی در شهرهای جهان، بر زیرساخت‌های شهری و اقتصاد شهرها فشار وارد می‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، یک گزارش جدید نشان می‌دهد که ۱۰۰ شهر پرجمعیت جهان به‌طور فزاینده‌ای در معرض خطر سیل و خشکسالی قرار دارند. این مطالعه که توسط واتراید (WaterAid) و محققان دانشگاه‌های بریستول و کاردیف انجام شده است، نشان می‌دهد از خشکسالی‌های اخیر در شهرهایی همچون مادرید و کیپ‌تاون گرفته تا سیل‌هایی در مقیاس وسیع در شهرهای بنگلادش و پاکستان، ۹۰ درصد تمام بلایای آب‌وهوایی ناشی از زیاد یا کم بود آب است. این سازمان هشدار می‌دهد که بلایای مرتبط با آب‌وهوا همچون سیل و خشکسالی در ۵۰ سال گذشته چهار برابر شده است که این امر فشار زیادی بر دسترسی حیاتی به آب و سیستم‌های بهداشتی وارد می‌کند و آمادگی جوامع و اقتصادها را برای مقابله، بهبود و سازگاری با تغییرات اقلیمی سخت‌تر می‌کند.

یافته‌ها همچنین نشان می‌دهد که یک از هر پنج شهر مورد مطالعه، با «تحریک‌های اقلیمی» روبه‌روست که به‌عنوان تشدید سیل و خشکسالی تعریف می‌شود. نسبت مشابهی نیز (۲۰ درصد)، شاهد تغییرات عمده‌ای از یکی از از این حالت‌ها به دیگری بوده‌اند که به عنوان «تغییر مخاطرات اقلیمی» شناخته می‌شود. یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که تغییرات اقلیمی در سراسر جهان به طور چشمگیری متفاوت است.

افزایش خطرات سیل و خشکسالی در شهرهای جهان

شهرهای اروپایی رویارو با تجربه «تغییر مخاطرات اقلیمی»

تجزیه‌وتحلیل روند خشک شدن شهرهای اروپایی طی ۴۲ سال گذشته در گزارش حاضر نشان می‌دهد لندن، پاریس، برلین، استکهلم و استانبول ممکن است در آینده شاهد خشکسالی‌های مکرر و طولانی‌مدت باشند. بعضی از شهرهای اروپایی ازجمله بارسلونا و مادرید نیز با «تغییرات مخاطرات اقلیمی» روبه‌رو و در حال تجربه یک چرخش شدید از مرطوب به خشک هستند. این مطالعه خشک شدن گسترده شهرهای اروپایی را نشان می‌دهد و طبق آن مادرید، پایتخت اسپانیا، در بین ۴۹ شهر در حال خشک شدن جهان در رتبه دوم و لندن، پایتخت بریتانیا، در رتبه چهل‌وچهارم قرار گرفته است.

حدود ۱۳ درصد از شهرها در سراسر جهان در حال تجربه تغییرات جوی خود هستند و مکان‌هایی که از لحاظ تاریخی مرطوب بودند در حال خشک شدن و مکان‌های خشک در حال مرطوب شدن هستند. مناطق دیگر نیز به‌طور فزاینده‌هی توسط سیل و خشکسالی شدید آسیب می‌بینند. درک عمیق‌تر از خطرات آب‌وهوایی محلی نیازمند برنامه‌ریزی‌های هوشمندانه‌تر و سفارشی‌تر در شهرهای بزرگ است.

شهرهای اروپا، روبه‌رو با کمبود آب

مطالعه حاضر همچنین آسیب‌پذیری‌های زیرساخت‌های اجتماعی و آبی هر یک از شهرهای جهان و داده‌های جدید در مورد مخاطرات اقلیمی در طول ۴۰ سال گذشته مورد مقایسه قرار داد تا شناسایی کند که کدام شهرها در برابر تغییرات شدید آب‌وهوایی آسیب‌پذیرتر هستند و کمترین تجهیزات را برای مقابله با آن‌ها دارند. با تغییر ماهیت و شدت مخاطرات طبیعی، تأثیرات آن‌ها بر جوامع شهری به‌طور قابل‌توجهی توسط آسیب‌پذیری‌های اجتماعی و زیرساختی شکل می‌گیرد. به عبارت دیگر، خطر این تغییرات نه‌تنها به احتمال وقوع سیل یا خشکسالی، بلکه به میزان آمادگی جوامع برای مقابله با این خطرات نیز مربوط می‌شود.

افزایش خطرات سیل و خشکسالی در شهرهای جهان

آسیب‌پذیری‌های مورد بررسی از فقر گرفته تا سیستم‌های ضعیف آب و زباله را شامل می‌شود. سیل شدید شهری به تأسیسات بهداشتی آسیب می‌رساند و موجب گسترش بیماری‌هایی همچون وبا و حصبه می‌شود، کمبود آب در طول خشکسالی نیز دسترسی میلیون‌ها خانواده به آب را محدود می‌کند. این گزارش شهرهای اروپایی همچون بارسلونا، برلین و پاریس را در معرض خطر بالاتری نسبت به شهرهای آمریکای شمالی و استرالیا قرار داد، زیرا زیرساخت‌های قدیمی آب و زباله در قاره اروپا به‌طور بالقوه جمعیت شهری را بیشتر در معرض خطر قرار می‌دهد.

با توجه به یافته‌های این گزارش تنها راهکار موجود این است که دولت‌های جهانی، بانک‌های چندجانبه و بخش خصوصی با سرمایه‌گذاری و اجرای راه‌حل‌هایی برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی و بحران‌های آب با یکدیگر همکاری و با پایبندی به تعهدات آب‌وهوایی و عملی کردن آن‌ها، جهان را در برابر مخاطرات حاضر مقاوم کنند.

کد خبر 848718

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.