به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از آرت نیوز، باستانشناسان حین کاوشهای خود در بخش شمال غربی معبد کارناک در شهر اقصر مصر، مجموعهای از جواهرات متعلق به اوایل سلسله ۲۶ مصر باستان را کشف کردند.
معبد کارناک یکی از مهمترین مجموعههای تاریخی مصر است که شامل ۲۰ معبد و محل عبادت میشود و اطلاعات ارزشمندی درباره آئینهای مذهبی مصر باستان در اختیار محققان قرار داده است. این مکان علاوهبر کشفیات باستانشناسی متعدد، از نظر فرهنگی نیز بسیار حائز اهمیت است، چرا که به عنوان نقطه آغاز آفرینش، همچنین محل تعامل بین خدای آمون-را و مصریان باستان شناخته میشود.
این کاوشها توسط هیئت مشترک مصری-فرانسوی مرکز مطالعات معابد کارناک و با همکاری شورای عالی آثار باستانی مصر و مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه انجام شده است.
محمد اسماعیل خالد، دبیرکل شورای عالی آثار باستانی مصر، در گفتوگو با پایگاه خبری «اهرام آنلاین» اعلام کرد: «این کشف از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا درک بهتری از تحولات تاریخی معابد کارناک در هزاره اول پیش از میلاد ارائه میدهد.»
از جمله آثار کشفشده میتوان به انگشترهایی از جنس طلا و فلزات دیگر، پندانههای کوچک طلا (از جمله مجسمه سهگانه خدایان مصری آمون، موت و خنسو)، پندانههایی به شکل حیوانات، یک سنجاقسینه فلزی و انواع مهرهها اشاره کرد. این اشیا درون یک ظرف شکسته پنهان شده بود که این کار به حفظ وضعیت دستنخورده آنها کمک کرده است.
پس از مستندسازی و مرمت، این آثار قرار است در موزه اقصر به نمایش گذاشته شوند. کاوشها نیز در شمال مجموعه معبد کارناک ادامه خواهد یافت.
نظر شما