راهکاری پایدار برای مقابله با بحران کم‌آبی

پژوهشگران در شیلی دریافتند که روش «برداشت مه» می‌تواند منبعی پایدار برای تأمین آب آشامیدنی در شهرهای خشک باشد. این روش با استفاده از توری‌های ویژه، قطرات آب را از مه متراکم کرده و برای مصارف مختلف ذخیره می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از BBC World Service، محققان دانشگاه مایور در شیلی در پژوهشی جدید بررسی کردند که چگونه می‌توان از ابرهای مه غلیظ برای تأمین آب شهری استفاده کرد، این مطالعه در یکی از خشک‌ترین مناطق شیلی انجام شد، جایی که میزان بارش سالانه کمتر از ۵ میلی‌متر است و بسیاری از ساکنان برای تأمین آب خود به تانکرهای حمل آب وابسته است.

روش «برداشت مه» شامل نصب توری‌های ظریف بین دو پایه است که موجب می‌شود قطرات آب موجود در مه روی این توری‌ها متراکم و از طریق لوله‌ها به مخازن هدایت شوند، این فناوری پیش‌تر در مناطق روستایی آمریکای جنوبی و مرکزی به‌طور محدود استفاده شده، اما اکنون پژوهشگران معتقدند که قابلیت اجرا در مقیاس شهری را نیز دارد.

بر اساس این تحقیق که در نشریه Frontiers of Environmental Science منتشر شده است، نصب ۱۷ هزار متر مربع توری برداشت مه می‌تواند ۳۰۰ هزار لیتر آب در هفته تولید کند که معادل آبی است که در حال حاضر با کامیون به مناطق کم‌برخوردار تحویل داده می‌شود، همچنین ۱۱۰ متر مربع از این توری‌ها قادر است نیاز سالانه آبیاری فضاهای سبز شهری را تأمین کند، پژوهشگران تأکید کردند که استفاده از این روش می‌تواند تاب‌آوری شهرها را در برابر تغییرات اقلیمی افزایش دهد و راهکاری پایدار برای مقابله با بحران آب در سراسر جهان باشد.

کد خبر 844716

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.