تلاش سازمان منابع طبیعی برای جلوگیری از تولید زغال و قاچاق چوب

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: کنشگران بدون توقع دغدغه‌های خود را نسبت به چالش‌های منابع طبیعی و محیط زیست مطرح می‌کنند و این رویکرد می‌تواند جلوی پروژه‌های مخرب در منابع طبیعی را بگیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور علی تیموری امروز_ پنج‌شنبه هجدهم بهمن_ در نشست هم‌اندیشی با اعضای تشکل‌های مردم‌نهاد حوزه منابع طبیعی و محیط زیست فعالان این حوزه را حلقه واسط بین دولت و مردم دانست که می‌توانند مطالبات مردم از منابع طبیعی را به‌راحتی منتقل و پیگیری کنند.

وی حفظ، احیا، توسعه و بهره‌برداری اصولی از منابع طبیعی را از وظایف مهم این سازمان برشمرد و افزود: رهبر معظم انقلاب هرسال با کاشت نهال توصیه‌های خود را نسبت به اهمیت درختکاری و حفاظت از منابع طبیعی به ما یاد آور می‌شوند و مسعود پزشکیان - رئیس جمهوری- نیز حفظ منابع طبیعی را خط قرمز دولت خود اعلام کرده‌اند و بیان این اوامر مهم مسئولیت ما را در حوزه درختکاری و حفظ جنگل‌ها و مراتع دوچندان خواهد کرد.

اهمیت تثبیت وضع موجود در منابع طبیعی

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه این نشست، تثبیت وضع موجود در عرصه‌های منابع طبیعی را حائز اهمیت خواند و گفت: اکنون سرانه فضای سبز در کشور به ازای هر نفر ۱۷۰۰ مترمربع است و برما تکلیف است آن را طی برنامه پیش رو به ۲۵۰۰ مترمربع برسانیم، ضمن اینکه سرانه فضای سبز در دنیا به ازای هر فرد ۵۰۰۰ مترمربع است.

وی با بیان اینکه امروزه بزرگ‌ترین چالش‌های منابع طبیعی و محیط زیست کشور می‌تواند توسط فعالان و کنشگران پیگیری و رفع شود، تصریح کرد: با ایجاد پنجره واحد مدیریت زمین بسیاری از مشکلاتی که در خصوص زمین‌خواری، تغییر کاربری‌ها و غیره وجود داشت، از بین رفته است و اکنون سرمایه‌گذاران و فعالان بخش‌های خصوصی می‌توانند با ورود اطلاعات به این سامانه تقاضای خود را وارد و نتیجه استعلام خود را از طریق سامانه مزبور دریافت کنند.

ارائه آمار نادرست افکار عمومی را سردرگم می‌کند

تیموری با بیان اینکه کنشگران و فعالان این حوزه باید استقلال کاری خود را حفظ کنند، اضافه کرد: تشکل‌ها باید نسبت به اطلاعات و آماری که از سوی منابع طبیعی به افکار عمومی داده می‌شود، حساس باشند زیرا آمارهای نادرست و خلاف واقع می‌تواند مردم را سردرگم کند.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نظارت بر کاشت درخت و حفظ نهال‌های کاشته شده را بسیار مهم قلمداد کرد و گفت: نتیجه فعالیت‌ها و اقداماتی که منابع طبیعی در سراسر کشور انجام می‌دهد، به‌خوبی به تشکل‌ها انتقال داده نمی‌شود اما اطلاعات منابع طبیعی باید به‌راحتی در اختیار سازمان‌های مردم‌نهاد قرار گیرد.

وی از اعضای تشکلات منابع طبیعی و محیط زیست خواست برنامه هفتم توسعه و وظایف و تکالیفی که بر عهده منابع طبیعی قرار داده شده است را مطالعه کنند و از منابع طبیعی در اجرای این قانون و بویژه در حوزه اعتبارات و نیروی انسانی حمایت کنند.

جنگلبانان، پیشانی سازمان در عرصه‌های منابع طبیعی هستند

تیموری با اشاره به نقش مهم جنگل‌بانان در نوک پیکان عرصه‌های منابع طبیعی گفت: سازمان منابع طبیعی مطالبات جنگلبانان از جمله افزایش حقوق جنگلبان، تبدیل وضعیت آنان همچنین تهیه و تأمین تجهیزات حفاظتی و سختی شرایط کار حافظان منابع طبیعی را پیگیری خواهد کرد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه ضروری است تشکل‌ها و اعضای سازمان‌های مردم‌نهاد با کارکردهای حوزه منابع طبیعی آشنایی بیشتری داشته باشند، از معاونان و مدیران منابع طبیعی خواست زمینه‌ای را فراهم کنند تا فعالان و کنشگران این حوزه با کارکردهای سازمان همچنین اقداماتی که در حوزه جنگل، بیابان، مراتع و حوزه‌های آبخیز در اقصی نقاط کشورانجام می‌شود را از نزدیک مشاهده کنند.

وی از پیگیری یک سری اقدامات برای حفاظت بهینه از جنگل‌ها و مراتع و جلوگیری از تولید زغال و قاچاق چوب در عرصه‌های جنگلی کشور خبر داد و افزود: با شورای امنیت وزارت کشور در باره این موضوعات نشست داشته و ضمن اینکه سازمان در این مسیر تغییر قوانین را نیز در دست پیگیری خواهد داشت، با پلیس امنیت قضائی نیز جلسه برگزار کرده تا موضوع تعزیری بودن قاچاق چوب را به حکم کیفری تبدیل کند.

بیش از ۹۰ درصد حریق در جنگل‌ها و مراتع منشأ انسانی دارد

تیموری در جمع اعضا و نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد اظهارکرد: آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع یکی از چالش‌های مهم منابع طبیعی است که بالای ۹۰ درصد آن منشأ انسانی دارد و بخش بسیار کمی نیز عمدی است که بیشتر بر اثر اختلافات و زمین‌اندوزی از سوی متصرفان و دست‌اندازان به منابع طبیعی انجام می‌شود که البته با آموزش و فرهنگ سازی از سوی تشکل‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد در بین جوامع محلی می‌تواند در بروز پدیده حریق در منابع طبیعی و پیشگیری از آن تأثیرگذار باشد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از برپایی نمایشگاه توانمندی‌های منابع طبیعی در آستانه هفته درختکاری از ۱۴ تا ۲۴ اسفند در سازمان منابع طبیعی خبرداد و از اعضای سازمان‌های مردم‌نهاد خواست با شرکت در این نمایشگاه بر غنای آن بیافزایند.

وی افزود: به‌صورت فصلی نشست هم‌اندیشی با اعضای تشکل‌های زیست محیطی و منابع طبیعی در سازمان برگزار شود.

کد خبر 837613

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.