به گزارش خبرگزاری ایمنا، در بسته خبری زنان و خانواده امروز از جزئیات وام ازدواج و فرزندآوری ۱۴۰۴ میگوئیم، در ادامه نیز جایگاه بانوی ورزشکار ایرانی در جمع ۱۰ تیرانداز برتر جهان مطرح شده است، همچنین دومین پیروزی تیم ملی بسکتبال زنان در دیدار تدارکاتی در لبنان، نوای همدلی و همبستگی در سمفونی زندگی و کارآفرینی با طعم ارگانیک نیز از جمله موضوعاتی است که مشروح آن در ادامه آمده است.
جزئیات وام ازدواج و فرزندآوری ۱۴۰۴
بر اساس مفاد قانون بودجه سال ۱۴۰۴ مبلغ وام ازدواج در سال جدید بدون تغییر نسبت به سال گذشته باقی مانده و افزایش نداشته است، با این حال وام فرزندآوری با رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۳ مواجه شده که نشاندهنده توجه بیشتر دولت به حمایتهای مالی در راستای افزایش جمعیت و فرزندآوری در کشور است.
هانیه رستمیان در جمع ۱۰ تیرانداز برتر جهان
رنکینگ جهانی تیراندازی در سال ۲۰۲۵ در ابتدای ماه آوریل بهروزرسانی شد. رنکینگ جهانی از المپیک پاریس بهروزرسانی نشده بود و پس از اعمال تغییرات در نحوه محاسبه رنکینگ اعلام شد.
بر این اساس هانیه رستمیان در تپانچه ۲۵ متر زنان، بین ۱۰ نفر برتر جهان قرار گرفت.
دومین پیروزی تیم ملی بسکتبال زنان در دیدار تدارکاتی در لبنان
تیم ملی بسکتبال زنان ایران در دومین بازی تدارکاتی خود در مسیر آماده سازی برای مسابقات غرب آسیا، روز شنبه، بیستوسوم فروردین مقابل تیم لویزه کلاب با نتیجه ۵۷ بر ۵۱ به پیروزی دست پیدا کرد.
مهمانی؛ نوای همدلی و همبستگی در سمفونی زندگی
فرهنگ مهمانی در بافت اجتماعی ما نمادی از همدلی، شادی و همبستگی است و به عنوان سنتی دیرینه نه تنها فرصتی برای تجدید قوا و لذت بردن از لحظات شیرین در کنار اعضای خانواده است، بلکه پلی است که قلبها را به هم پیوند میدهد و روح جامعه را زنده نگه میدارد.
سعید معیدفر، جامعهشناس و عضو انجمن جامعهشناسی ایران میگوید: هرچه بیشتر از سنتها و آئینهای گذشته فاصله بگیریم، به تدریج ریشهها و بنیانهای اصلی این فرهنگها از بین میرود، برای مثال در زمان گذشته، نوروز به عنوان یکی از مهمترین آئینهای ملی با دید و بازدیدها، مهمانیها و دورهمیهای خانوادگی، قومی، طایفهای و حتی همسایگی همراه بود، این آئینها نه تنها موجب تقویت نهاد خانواده و روابط خویشاوندی میشد، بلکه به نهاد خانواده به عنوان یکی از پایههای محکم جامعه، شکوه و عظمت خاصی میبخشید.
وی با تاکید بر اینکه تغییر سبک زندگی و تجملگرایی در کاهش این آئینها نیز نقش بسزایی دارد، عنوان میکند: در گذشته، مهمانیها به سادگی و با هر آنچه در خانه بود برگزار میشد، اما امروزه تجملگرایی و انتظارات بالا موجب شده است هزینههای برگزاری مهمانیها افزایش پیدا کند و همین موضوع به مانعی برای ادامه این سنتها تبدیل شود.
حجتالاسلام عباس حقشناس، کارشناس ارشد عقاید و کلام اسلامی، فعال تربیتی و مبلغ کودک و نوجوان نیز با بیان اینکه با توجه به اینکه فضای مجازی در عصر حاضر گسترش پیدا کرده و فرهنگ آپارتماننشینی باعث کاهش روابط میانفردی شده است، ضرورت دارد تا به موضوع احیای فرهنگ مهمانی و تقویت ارتباطات خانوادگی و اجتماعی بپردازیم، به خبرنگار ایمنا میگوید: در این راستا، ارائه راهکارهایی برای ترویج مجدد این فرهنگ به ویژه میان دانشآموزان و خانوادهها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
کارآفرینی با طعم ارگانیک
در دهههای اخیر، کارآفرینی به عنوان یکی از شاخصترین راهکارهای توسعه اقتصادی، اشتغالزایی و نوآوری در جوامع مختلف شناخته شده است و در این میان، حضور فعال زنان در عرصههای اقتصادی و تولیدی بهویژه در قالب کسبوکارهای کوچک و خانگی، نقشی پررنگ در افزایش بهرهوری ملی و توانمندسازی اجتماعی ایفا میکند، بر اساس گزارشهای نهادهای بینالمللی توسعه، زنان کارآفرین در کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه نهتنها به تقویت بنیانهای اقتصادی خانوادهها کمک میکنند، بلکه با ورود به عرصههای نوآورانه، بر چرخهای تحول اقتصادی نیز اثرگذارند.
یکی از نمونههای موفق این جریان، فرشته کوهی فایق است؛ بانوی کارآفرینی که با پشتوانه تحصیلات عالی و سالها تجربه، توانسته کسبوکاری موفق و اثرگذار در حوزه تولید محصولات غذایی ارگانیک راهاندازی کند.
کوهی فایق متولد دهه شصت و فارغالتحصیل کارشناسی ارشد مهندسی نرمافزار و دیبیای دیجیتال مارکتینگ از دانشگاه تهران است، وی با راهاندازی کارگاه تولید محصولات غذایی با برند «هالوپینو»، توانسته نه تنها سهمی از بازار مصرف را به خود اختصاص دهد، بلکه بستری برای اشتغال و توانمندسازی زنان خانهدار و مادران نیز فراهم کند.
نظر شما