امروز غذاهای تند و تیز بخورید

روز جهانی غذاهای گرم و تند International Hot and Spicy Food Day هر سال شانزدهم ژانویه مصادف با بیست‌وهفتم دی ۱۴۰۳ برگزار می‌شود و اهمیت مصرف این نوع غذاها را برای سلامتی بدن برجسته می‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، شانزدهم ژانویه هر سال روز جهانی غذاهای گرم و تند است و در آن می‌توان از خوردن تندترین غذاهای جهان لذت برد. هر کشوری در جهان سبک و دستور پخت خود را دارد و در حالی که بعضی از کشورها غذاهایی با طعم ملایم را ترجیح می‌دهند، بعضی به غذاهایی علاقمن هستند که به نوشیدن آب زیادی احتیاج دارد. غذاهای فوق‌العاده تندی در جهان وجود دارد که مردم نه‌تنها از مصرف آن‌ها نمی‌ترسند، بلکه لذت هم می‌برند. گرم و تند اصطلاحی است که برای توصیف غذایی گرم و حاوی ادویه‌های زیاد استفاده می‌شود. ادویه‌جات و ترشی‌جات بیشتر در مناطقی با آب‌وهوای گرم و به دلیل خواص ضد باکتریایی که دارند محبوب هستند. برای مثال مکزیک یکی از مشهورترین کشورهایی است که به این رژیم غذایی علاقمند است.

تاریخ روز جهانی غذاهای گرم و تند ۱۴۰۳

روز جهانی غذاهای گرم و تند هر سال شانزدهم ژانویه مصادف با بیست‌وهفتم دی ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

امروز غذاهای تند و تیز بخورید

تاریخچه روز جهانی غذاهای گرم و تند

ادویه‌جات و ترشی‌جات بیش از شش هزار سال است که برای طعم دادن به غذاها و به‌واسطه فواید بسیاری که برای سلامتی دارند، توسط بشر مصرف می‌شود. ادویه‌ها می‌توانند با التهاب مبارزه کنند و خواص درمانی دارند. به همین دلیل است که از زمان‌های قدیم محبوب بوده‌اند. یونانیان باستان ادویه‌های شرقی همچون فلفل، کاسیا، دارچین و زنجبیل را به‌واسطه نقشی که در علم پزشکی ایفا می‌کنند، به مدیترانه وارد می‌کردند. بر اساس منابع موجود نیز در حدود ۴۶۰ تا ۳۷۷ قبل از میلاد، بقراط از گیاهان و ادویه‌هایی دارویی نوشته است که شامل زعفران، دارچین، آویشن، گشنیز، نعناع و مرزنجوش می‌شود. پدر گیاه‌شناسی جهان، تئوفراستوس، در دو کتاب خود، از حدود ۶۰۰ ادویه و گیاه نام برده است. رومی‌ها کاربردهای دیگری برای ادویه‌ها کشف کردند که شامل استفاده از آن‌ها در بعضی نوشیدنی‌ها، برای مومیایی کردن اجساد یا تولید روغن‌های معطر می‌شد. بعضی از ادویه‌ها نیز به دلیل خواص درمانی در ضمادها استفاده می‌شد. در طب آیورودا، کورکومین (زردچوبه) برای درمان بیماری‌هایی همچون آرتریت، اختلالات خودایمنی، سردرد و حالت تهوع استفاده می‌شد و کپسایسین، یکی از اجزای فعال فلفل چیلی، برای از بین بردن سلول‌های سرطانی شناخته شده است. یک مطالعه در ایالات متحده آمریکا و چین در سال ۲۰۱۵ نشان داد که خوردن غذاهای تند ۶ یا هفت روز در هفته میزان مرگ‌ومیر را تا ۱۴ درصد کاهش می‌دهد. بنابراین رژیم غذایی تند نه‌تنها به‌هیچ‌وجه مضر نیست، بلکه خواص بی‌شماری دارد.

هیچ توافقی در مورد تاریخ تأسیس نخستین روز جهانی غذاهای تند و داغ وجود ندارد، اما تولد آن را می‌توان بین اواخر دهه ۱۹۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ دانست، اما این مناسبت در شانزدهم ژانویه ۲۰۱۲ رسمی شد.

امروز غذاهای تند و تیز بخورید

مزایای غذاهای گرم و تند برای بدن

غذاهای تند نه‌تنها خوشمزه، بلکه بسیار مغذی و دارای فواید زیادی هستند و به انسان در دستیابی به اهداف سلامتی خود کمک کنند. افزودن مقداری تندی به رژیم غذایی می‌تواند به افزایش طول عمر کمک کند. زیرا تحقیقات نشان می‌دهد مصرف غذاهای تند پس از تعدیل سایر عوامل خطر بالقوه، ارتباط معکوس بسیار ثابتی با مرگ‌ومیر در بین مردان و زنان دارد. همچنین مشخص شده است که غذاهای تند می‌توانند به پیشگیری از بیماری قلبی کمک کنند. ویتامین A و C موجود در این غذاها به افزایش جریان خون کمک می‌کند که تأثیر مثبتی بر سلامت قلب و عروق دارد.

کپسایسین، ترکیب تندکننده موجود در فلفل‌ها، همچنین توانایی بدن را برای تجزیه چربی و سوزاندن انرژی بیشتر افزایش می‌دهد. با بالا رفتن سن، متابولیسم بدن اغلب کاهش پیدا و افزودن غذاهای تند بیشتر به رژیم غذایی آن را تقویت می‌کند. از سوی دیگر با توجه به اینکه چاقی یک مشکل روبه‌رشد سلامت عمومی است، فواید کاهش گرسنگی غذای تند می‌تواند به کاهش وزن افراد کمک کند تا زندگی سالم‌تری داشته باشند. کپسایسین ماده مخفی است که به غذاهای تند خاصیت سرکوب‌کننده اشتها می‌دهد. خوردن غذاهای تند همچنین می‌تواند به سالم نگه داشتن میکروبیوم روده‌ها کمک و فلور روده سالم را تحریک کند که تأثیر مثبتی بر دستگاه گوارش دارد. حفظ سلامت روده تأثیر عمیقی بر سلامت کلی بدن دارد.

از سوی دیگر خوردن غذاهای تند موجب بازگشت اندورفین در بدن می‌شود. اندورفین‌ها انتقال‌دهنده عصبی هستند و می‌توانند به تسکین درد و استرس و بهبود احساس کلی سلامتی کمک کنند. بنابراین مصرف غذاهای تند در یک دوره افسردگی می‌تواند به فرد در مدیریت علائم این مشکل روحی کنند.

امروز غذاهای تند و تیز بخورید

کد خبر 830241

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.