روز ویکی‌پدیا؛ بزرگ‌ترین دایره‌المعارف رایگان اینترنتی

ویکی‌پدیا پانزدهم ژانویه ۲۰۰۱ متولد شد و منبع گسترده‌ و کاربرپسندی از دانش و اطلاعات را در هر زمینه و موضوعی در اختیار علاقه‌مندان قرار داد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، روز ویکی‌پدیا Wikipedia Day هر سال پانزدهم ژانویه برگزار می‌شود و مناسبتی است که تولد و تشکیل این سایت را جشن می‌گیرد. می‌توان گفت که همه افراد در جهان می‌دانند ویکی‌پدیا چیست، زیرا زمانی که مطلبی در اینترنت جست‌وجو می‌شود، پیوند ویکی‌پدیا نخستین گزینه‌ای است که در موتورهای جست‌وجو ظاهر می‌شود. ویکی‌پدیا همچنین یک سایت محبوب است، زیرا اطلاعات عمیقی را به روشی کاربرپسند ارائه می‌دهد.

تاریخ روز ویکی‌پدیا ۱۴۰۳

روز ویکی‌پدیا هر سال پانزدهم ژانویه مصادف با بیست‌وششم دی ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

روز ویکی‌پدیا، بزرگ‌ترین دایره‌المعارف رایگان اینترنتی

تاریخچه روز ویکی‌پدیا

در گذشته دانش‌آموزان و محققین برای دستیابی به اطلاعاتی در مورد موضوعی خاص، نیاز داشتند که تعداد زیادی کتاب را در یک کتابخانه مرور کنند. در آن زمان اینترنت هنوز به اوج نوآوری امروزی خود نرسیده بود، بااین‌حال تحقیق و کسب دانش در دنیای امروز با شکل‌گیری موتورهای جست‌وجو متحول شده و تکامل پیدا کرده است. امروزه وب‌گاه‌هایی متعددی برای ارائه اطلاعات در مورد چندین موضوع به مردم ایجاد شده‌اند که ویکی‌پدیا یکی از معروف‌ترین آن‌هاست. این وب‌گاه که به نام دایره‌المعارف اینترنتی رایگان نیز شناخته می‌شود، تحت نظارت بنیاد غیرانتفاعی ویکی‌مدیا (Wikimedia) و به‌منظور تسهیل ایجاد و توسعه مقالات گسترش پیدا کرده است.

ویکی‌پدیا از زمانی شروع شد که جیمی ویلز در سال ۱۹۹۶ شرکت بومیس (Bomis) را تأسیس و در مارس ۲۰۰۰ نوپدیا (Nupedia) را به جهان معرفی کرد که یک دایره‌المعارف آنلاین رایگان بود و یک سردبیر و تیمی از افراد داشت که اطلاعات منتشرشده را بررسی می‌کردند. در سال ۲۰۰۱، نوپدیا با یک نرم‌افزار ویکی تکمیل و ویکی‌پدیا به‌عنوان یکی از شاخصه‌های آن راه‌اندازی شد. ویکی‌پدیا بعدها به‌عنوان یک وب‌گاه مستقل دوباره راه‌اندازی شد و توانست در سال اول بیش از ۲۰ هزار مقاله به ۱۸ زبان مختلف ازجمله فرانسوی، آلمانی، لهستانی، هلندی، عبری، چینی و اسپرانتو منتشر کند.

روز ویکی‌پدیا، بزرگ‌ترین دایره‌المعارف رایگان اینترنتی

ویکی‌پدیا امروزه به یکی از پربازدیدترین سایت‌های جهان تبدیل شده است و در مورد هر موضوعی اطلاعاتی دارد، بااین‌حال مدارس و دانشگاه‌ها استفاده از آن را در مقالات تحقیقاتی به دلیل فقدان منابع مناسب و معتبر مجاز نمی‌دانند. قابل‌توجه اینکه این وب‌گاه از طریق تبلیغات کسب درآمد نمی‌کند و درآمد آن از طریق کمک‌های مالی خوانندگان و فروش کالا حاصل می‌شود.

کد خبر 829553

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.