به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، طی چند دهه گذشته، طراحی توربینهای بادی بهطور عمده برای بادهای پرسرعت در مناطق روستایی بهینهسازی شده است. تیغههای معمولی توربینهای بادی نیز با سرعت عملیاتی ۱۰ متر بر ثانیه طراحی شدهاند اما این موضوع در شهرهایی همچون بیرمنگام متفاوت است.
سرعت باد متوسط در این شهر به طور قابلتوجهی کمتر و حدود ۳.۶ متر بر ثانیه است. نوآوری شرکت اوو فیز (EvoPhase) با ترکیب هوش مصنوعی و تکنیکهای طراحی تکاملی، توربینی را ایجاد کرده که برای شرایط دشوار بهینهسازی شده است.
نخستین توربین بادی ساخته هوش مصنوعی با نام تیغه بیرمنگام، بهطور ویژه برای شرایط جوی شهر بیرمنگام طراحی شده است و میتواند تا هفت برابر بیشتر از مدلهای موجود در این منطقه کارایی داشته باشد.
طراحی این توربین بهگونهای است که با سرعت باد متوسط ۳.۶ متر بر ثانیه که بهطور قابلتوجهی کمتر از ۱۰ متر بر ثانیه برای سایر توربینهای مرسوم است، عملکرد بهتری دارد. این طراحی بهدلیل وجود ساختمانهای بلند و آشفتگی باد در شهر، نیاز به یک سیستم خاص داشت که بتواند این شرایط را مدیریت کند.
ویژگیهای منحصربهفرد تیغه بیرمنگام شامل شش بازوی منحنی است که دور یک محور عمودی مرکزی قرار دارد. هر بازو دارای سطحی با دو موج است که زاویه خود را بر اساس ارتفاع و طول تنظیم میکند که این امر به افزایش کارایی در جذب انرژی جنبشی کمک میکند.
پس از موفقیت در آزمایشهای اولیه، نسخهای از این توربین از آلومینیوم سبک ساخته شده و قرار است روی بامهای بیرمنگام نصب شود تا عملکرد آن در شرایط واقعی ارزیابی شود. انتظار میرود محصول نهایی تا اواخر سال ۲۰۲۵ به بازار عرضه شود.
نظر شما