به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، امروزه کشورهای معدودی بر اقتصاد جهانی تسلط و نهتنها در تولید ناخالص داخلی جهانی مشارکت دارند، بلکه در مواقع آشفتگی اقتصادی بهعنوان ستونهای ثبات نیز عمل میکنند. قدرت اقتصادی معیاری حیاتی برای شکوفایی، توسعه و نفوذ یک ملت در صحنه جهانی و نشاندهنده توانایی یک کشور برای هدایت نوآوری، حفظ زیرساختها و بهبود کیفیت زندگی برای شهروندانش است. در ادامه با بزرگترین اقتصادهای جهان در آغاز سال ۲۰۲۵ آشنا میشویم.
ایالات متحده آمریکا
ایالات متحده آمریکا بهعنوان بزرگترین اقتصاد جهان با تولید ناخالص داخلی بیش از ۲۹ تریلیون دلار پیشتاز است. تسلط بر بخش فناوری قوی، خدمات مالی و بازارهای مصرفی این جایگاه را تقویت میکند. سیلیکونولی یک مرکز فناوری جهانی است که موقعیت آمریکا را بهعنوان یک رهبر اقتصادی جهانی بیشتر تقویت میکند.
چین
چین دومین اقتصاد بزرگ جهان و بزرگترین اقتصاد آسیا با تولید ناخالص داخلی بیش از ۱۸ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۴ است. هدایت اقتصاد این کشور که بهعنوان «کارخانه جهان» شناخته میشود، توسط تولید و صادرات انجام میگیرد. این کشور در سالهای اخیر همچنین پیشرفتهای قابلتوجهی در صنایعی با فناوریهای پیشرفته داشته و موقعیت خود را بهعنوان یک نیروگاه جهانی تثبیت کرده است.
آلمان
آلمان، بزرگترین اقتصاد اروپا، دارای تولید ناخالص داخلی ۴.۷۱ تریلیون دلار و قدرت آن در مهندسی، تولید خودرو و صنایع صادرات محور نهفته است. این کشور بهدلیل قدرت صنعتی خود در سطح جهانی مشهور و خانه بعضی از برندهای پیشرو خودرو در جهان است.
ژاپن
ژاپن با تولید ناخالص داخلی بیش از ۴ تریلیون دلار، چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است. شرکتهایی همچون تویوتا و سونی که بهواسطه فناوریهای پیشرفته، صنعت خودرو و لوازم الکترونیکی شناخته میشوند، نقش مهمی در شکلدهی به هویت اقتصادی جهانی این کشور دارند.
هند
هند با تولید ناخالص داخلی نزدیک به ۴ تریلیون دلار بهعنوان پنجمین اقتصاد بزرگ جهان شناخته میشود. شالوده اقتصادی آن بر خدمات فناوری اطلاعات، کشاورزی و بخش تولید در حال رشد استوار است. جایگاه این کشور در اقتصاد جهانی با جمعیت انبوه و بازار مصرف روبهرشد بهطور پیوسته صعود میکند و هند آماده به چالش کشیدن اقتصادهای دارای رتبه بالاتر با تأکید بر نوآوری دیجیتال، تولید و انرژیهای تجدیدپذیر در سالهای آینده است. این کشور یکی از اقتصادهایی است که سریعترین رشد را دارد.
بریتانیا
ارزش اقتصاد بریتانیا حدود ۳.۵۹ تریلیون دلار است که توسط خدمات مالی، املاک و مستغلات و نوآوریهای تکنولوژیکی هدایت میشود. لندن یکی از بزرگترین قطبهای مالی جهان است که بهشدت به قدرت اقتصادی این کشور کمک میکند.
فرانسه
فرانسه با تولید ناخالص داخلی ۳.۴۲ تریلیون دلاری، به صنعت گردشگری قوی، کالاهای لوکس و بخشهای تولیدی خود شناخته شده است. اقتصاد متنوع این کشور تأثیر جهانی قابلتوجهی بهویژه در صنعت مد و هوافضا دارد.
ایتالیا
اقتصاد ایتالیا با ارزشی در حدود ۲.۳۸ تریلیون دلار در بخش تولید، کشاورزی و طراحی رشد میکند. بخش گردشگری این کشور یک تولیدکننده عمده درآمد است و سالانه میلیونها بازدیدکننده را به آثار تاریخی و فرهنگی خود جذب میکند.
کانادا
اقتصاد کانادا با ارزش ۲.۲۱ تریلیون دلار از منابع طبیعی فراوان، تولید انرژی و نوآوریهای فناوری بهره میبرد. این کشور یکی از صادرکنندگان پیشرو نفت و مواد معدنی در سطح جهان است.
برزیل
برزیل با اقتصادی بیش از ۲.۱۹ تریلیون دلار در رتبه دهم لیست حاضر قرار دارد و بزرگترین اقتصاد آمریکای جنوبی و صادرکننده عمده محصولات کشاورزی همچون سویا و قهوه است. منابع معدنی غنی آن از جمله سنگآهن و نفت، ستون فقرات اقتصاد این کشور را تشکیل میدهد.
نظر شما