به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بحرین از سه پروژه مجزا و در عین حال بههمپیوسته رونمایی کرده است که حساسیت به چالشهای محیطی و بافت محلی را نشان میدهند و رویکرد زمینهای خود را به معماری شهری نمایان میکنند. در ادامه با استراتژیهای طراحی معماری بهکار رفته در این طرحها شامل ساختارهای «هرم وارونه»، «مینیاتوری مرداب صخرهای» و «جاده سفید» آشنا میشویم که در مناطق ساحلی جزیره ریف بحرین واقع شدهاند.
هرم وارونه: تفسیری معاصر از میراث بحرین
پروژه هرم وارونه با الهام از جغرافیا و تاریخ بحرین، یک کشتی بزرگ و توخالی را پیشنهاد میکند که بین بندر و ساحل قرار دارد و شبیه به یک هرم وارونه و یادآور اهرام مصر است، اما بهنوعی بافت معاصر در آن بازتعریف شده است. طرح این هرم وارونه در آب منعکس میشود و نوعی دوگانگی بصری مرتبط با تصاویری از صحرا و واحه را ایجاد میکند، مفهومی که بیشتر با ایجاد فضای سبز، استخرهای شنا و فوارههای باغی پشتیبانی میشود. این طرح شامل محوطهسازی گسترده و یک باغ گسترده در طبقه همکف بهمنظور کاهش شرایط آبوهوایی خشن است. ساختار هرمی آن نیز سایهای طبیعی و امکان کنترل بیشتر شرایط آبوهوایی را فراهم میکند.
آپارتمانهای طرح هرم وارونه بحرین با هدف ارائه رفاه و حریم خصوصی، انواع مختلفی دارد و دارای سطوح برجسته و باغهای خصوصی است که در کنار تراکم بالا، حفظ حریم خصوصی ساکنان را تضمین میکند. در این طرح تاکید زیادی بر عناصر متضاد، از جمله منظرههای چشمگیر، مواد، بافتها و اثر متقابل نور و سایه شده است که دوگانگی صحرا-واحه را بیشتر تقویت میکند و نشانههایی از هویت جزیرهای دارد.
ویلاهای مینیاتوری مرداب صخرهای: متعادل کننده آبوهوا و طراحی
پروژه مرداب صخرهای در جزیره ریف بحرین، از موقعیت منحصربهفرد تالاب ساحلی محل برای ایجاد یک ریزاقلیم استفاده میکند. این طرح سه عنصر کلیدی آب، نور و سایه را در اولویت قرار میدهد و شامل ۱۳ ویلا است که بهصورت استراتژیک اطراف تالاب پراکنده شدهاند و هر یک چشماندازی از ساحل ارائه میدهد. یکی از ویژگیهای مشخص این ویلاها، جهتگیری دوگانه هرکدام است که شامل ورودی رو به خیابان و عقب رو به مرداب با استخری بینهایت میشود که برای به حداکثر رساندن تجربه غوطهور شدن در آب طراحی شده است.
طراحی جمعوجور این ویلاها ارائه مناظری بدون مانع تالاب و در عین حال راحتی فردی را تضمین میکند. استفاده گسترده از پنجرهها و سایبانهای خورشیدی، نور و دما را در این ویلاها تنظیم میکند. خطوط سقفی متنوع نیز به ترکیب کلی آنها پویایی میبخشد. هدف این پروژه ایجاد یک محیط حسی منحصربهفرد با استفاده از استراتژیهای معماری برای کاهش اثر شرایط آبوهوای خشن و پرورش اقلیم کوچکی است که تجربه ساکنان را از محیط بهبود بخشد. ادغام سایبانی از درختان نخل در اطراف ویلاها به این ریزاقلیم و زیباییشناسی کلی منطقه کمک میکند.
ویلاهای جاده سفید: مجسمهسازی نور و سایه در معماری
پروژه جاده سفید واقع در جزیره ریف بحرین، مجموعهای از هشت ویلا را ایجاد میکند که با چشمانداز جزیره ادغام میشود. این طرح سبکهای باغی متنوعی را با الهام از ویژگیهای فرهنگی و جغرافیایی بحرین با یکدیگر ترکیب میکند. باغ سرسبز مرکزی در این پروژه که اطراف یک آبنما قرار گرفته است، یک ریزاقلیم خنک را ایجاد میکند که به سمت ساحل گسترش پیدا کرده است. محوطهسازی این طرح در نزدیکی اقیانوس تغییر میکند تا منعکسکننده محیط ساحلی جزیره باشد. محوطه این بخش با پوشش گیاهی مقاوم به نمک و عناصر مجسمهای تداعیکننده صخرههای مرجان تزئین شده است.
هر ویلا دارای دیوارهای بلند و فضای داخلی رو به دریا است. این فضاهای داخلی دارای سوراخهای سقفی با طراحی دقیق هستند که از فنهای دستی الهام گرفته شده است که نور خورشید و جریان هوا را تنظیم میکند. این سوراخها باغهای داخلی ایجاد میکنند که گرمای شدید بحرین را کاهش و تهویه هوا را افزایش میدهند. پروژه جاده سفید بحرین از استراتژیهای معماری استفاده میکند که پاسخی مستقیم به چالشهای آبوهوایی است.
نظر شما