ارزش صنعت جهانی نیمه‌رساناها + اینفوگرافی

صنعت جهانی نیمه‌رساناها در پایان سال ۲۰۲۴ با ارزش جهانی تخمینی ۸۳۱.۵ میلیارد دلار رشد درآمدی چشمگیری را تجربه کرد. این صنعت با افزایش استفاده از ابزار الکترونیک گسترده‌تر خواهد شد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، صنعت نیمه‌رساناها مجموعه شرکت‌های فعال در زمینه طراحی و ساخت نیمه‌رساناها و دستگاه‌های نیمه‌هادی همچون ترانزیستورها و مدارها هستند که می‌توان ریشه‌های آن را در اختراع ترانزیستور توسط شاکلی، براتین و باردین در آزمایشگاه بل در سال ۱۹۴۸ دنبال کرد. در سال ۱۹۵۸ نیز جک کیلبی از تگزاس و اینسترومنتز و رابرت نویس از فیرچایلد به‌طور مستقل مدار مجتمع یا آی‌سی (IC) را اختراع کردند که روشی برای تولید ترانزیستورهای متعدد روی یک تراشه از مواد نیمه‌رساناست. این امر منجر به پیشرفت‌های سریعی در فناوری تولید و رشد تصاعدی در تولید دستگاه‌های نیمه‌هادی شد که به قانون مور معروف است و طی چند دهه گذشته تداوم داشته است و درآمد سالانه بالایی دارد.

نیمه‌رساناها مدارهای الکترونیکی ضروری یا واحدهای ساخته‌شده از موادی همچون سیلیکون، ژرمانیوم، کاربید سیلیکون و مواردی از این قبیل و قطعات جدایی‌ناپذیر دستگاه‌ها و سیستم‌های الکترونیکی هستند که از اجزایی همچون دستگاه‌های حافظه، مدارهای منطقی، مدارهای مجتمع آنالوگ، واحدهای حفاظت حافظه، واحدهای میکروکنترلر، دستگاه‌های قدرت گسسته و دیگر موارد تشکیل شده‌اند. صنعت جهانی نیمه‌رساناها به‌طور بالقوه با افزایش استفاده از الکترونیک و ادغام در برنامه‌هایی از جمله دستگاه‌های ارتباطی شبکه، پردازش داده‌ها و سیستم‌های اتوماسیون صنعتی، لوازم الکترونیکی مصرفی، خودرو و پروژه‌های دولتی در حال رشد است. تخمین زده می‌شود که اندازه بازار جهانی نیمه‌رساناها در سال ۲۰۲۴ به ۸۳۱.۵ میلیارد دلار افزایش داشته است.

ارزش صنعت جهانی نیم‌رساناها + اینفوگرافی

طبق داده‌های Companiesmarketcap.com که تنها شرکت‌های سهامی عام را پوشش می‌دهد، ارزش بازار کل صنعت نیمه‌رسانای جهانی تا سی‌ام دسامبر ۲۰۲۴ به شرح زیر است:

SMIC، چین ۵۰,۹۱۱,۸۰۴,۶۲۵ دلار

سایر شرکت‌ها، چین ۲۴,۵۷۰,۴۶۲,۶۶۱ دلار

اینفنیون، آلمان ۴۲,۴۸۸,۹۳۳,۰۰۳ دلار

سایر شرکت‌ها، آلمان ۴,۵۴۸,۲۶۶,۹۸۹ دلار

توکیو الکترون، ژاپن ۷۱،۱۴۰،۸۸۳،۱۹۳ دلار

ادونتست، ژاپن ۴۳,۴۰۷,۷۲۶,۴۲۰ دلار

دیسکو، ژاپن ۲۹,۶۰۵,۸۰۴,۵۱۰ دلار

سایر شرکت‌ها، ژاپن ۴۳,۴۸۴,۸۵۶,۲۸۸ دلار

ASML، هلند ۲۷۴,۷۸۹,۰۰۰,۰۰۰ دلار

NXP، هلند ۵۲,۷۲۹,۷۴۵,۴۰۸ دلار

ای‌اس‌ام اینترنشنال، هلند ۲۸,۵۹۹,۲۵۴,۵۱۱ دلار

سامسونگ، کره جنوبی ۲۴۰,۳۶۳,۰۰۰,۰۰۰ دلار

اس‌کی هاینیکس، کره جنوبی ۸۱,۳۶۷,۸۱۷,۴۴۳ دلار

تی‌اس‌ام‌سی، تایوان ۱,۰۳۹,۳۳۰,۰۰۰,۰۰۰ دلار

مدیاتک، تایوان ۶۸,۸۲۵,۸۴۹,۵۰۱ دلار

انویدیا در حال حاضر باارزش‌ترین شرکت نیمه‌رسانا جهان است. از سی‌ام دسامبر ۲۰۲۴، شرکت‌های آمریکایی ۷۱.۵ درصد از ارزش بازار جهانی این صنعت را به خود اختصاص داده‌اند، هرچند بیشتر تراشه‌های پیشرفته نیمه‌هادی در ایالات متحده آمریکا تولید نمی‌شوند و موفقیت این کشور از تخصص در طراحی تراشه، مالکیت معنوی (IP) و ابزارهای نرم‌افزاری ناشی می‌شود که بخش عمده‌ای از سودآوری زنجیره ارزش را تشکیل می‌دهند.

ارزش صنعت جهانی نیم‌رساناها + اینفوگرافی

تایوان پس از ایالات متحده آمریکا دومین سهم از ارزش این بازار را دارد که به‌طور عمده به لطف تی‌اس‌ام‌سی (TSMC)، پیشروترین سازنده قراردادی نیمه‌رساناها در جهان است، به این معنی که تراشه‌هایی را تولید می‌کند که توسط شرکت‌های دیگر از جمله اپل طراحی شده‌اند. این شرکت در اواخر سال ۲۰۲۴ به‌دلیل تسلط بر تولید تراشه‌های پیشرفته برای هوش مصنوعی، 5G و خودروهای برقی به یک شرکت تریلیون دلاری تبدیل شد.

برودکام Broadcom نیز پس از انتشار گزارش درآمدی درخشان خود در دسامبر و اعلام آخرین همکاری خود با اپل برای تولید یک تراشه هوش مصنوعی، سال ۲۰۲۴ را با سروصدا به پایان رساند. این شرکت با سایر غول‌های فناوری برای طراحی زیرساخت‌های هوش مصنوعی سفارشی کار می‌کند که این امر می‌تواند درآمدهای مرتبط با هوش مصنوعی را تا سال ۲۰۲۷، از ۱۲ میلیارد دلار کنونی به ۹۰ میلیارد دلار در سال برساند.

کد خبر 827190

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.