تکنولوژی‌های نوین در مدیریت مالی: از نرم‌افزار تا هوش مصنوعی
مشاوره مدیریت مالی

پیشرفت فناوری در سال‌های اخیر (به خصوص 10 سال آخر) باعث تغییرات زیادی در کسب و کارها شده است. حتی مدیریت مالی که بخش مهمی از همه شرکت‌ها و سازمان‌هاست، تا حد زیادی به تکنولوژی‌های نوین وابسته شده است.

به طوری که ادغام فناوری‌های جدید در این دانش، به بهبود نحوه مدیریت امور مالی، سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی کسب و کار کمک زیادی کرده است. اما تکنولوژی‌های نوین در مدیریت مالی از چه ابزارهایی استفاده می‌کنند. شاید لازم باشد با تک‌تک این ابزارها آشنا شوید. در اینجا قصد داریم در مورد تاثیرگذارترین فناوری‌های جدید در مدیریت مالی صحبت کنیم.

چالشی‌ترین ابزار نوین در مدیریت مالی: هوش مصنوعی (AI)

یادگیری ماشینی یا همان هوش مصنوعی به عنوان یک انقلاب در مدیریت مالی شناخته می‌شود. چرا که این فناوری به مدیران مالی اجازه می‌دهد تا حجم زیادی از داده‌ها را با دقت و سرعت زیاد تجزیه و تحلیل کنند. همچنین این فناوری در شناسایی الگوها و پیش‌بینی‌های یک شرکت نیز نقش ایفا می‌کند.

کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت مالی

خوب حالا که صحبتمان در مورد این فناوری گرم شده است، باید به کاربردهای آن نیز بپردازیم.

  • پیش‌بینی مالی: می‌دانید که پیش بینی درآمدها، هزینه‌ها و حتی جریان‌های نقدی آینده برای هر مدیر کسب و کاری اهمیت زیادی دارد. حالا هوش مصنوعی با پردازش داده‌های گذشته می‌تواند به مدیران سازمان‌ها و شرکت‌ها در همه این موارد کمک کند. در نهایت آن‌ها هم می‌توانند تصمیمات مبتنی بر داده بگیرند و برنامه‌ریزی مالی بهتری داشته باشند.
  • تشخیص تقلب در کار: هوش مصنوعی از الگوریتم‌هایی استفاده می‌کند که قادر به شناسایی تراکنش‌های غیرعادی و مشکوک است. حالا اگر در داخل سازمان (به خصوص سازمان‌های دولتی) سرقت و کلاهبرداری در کار باشد، سیستم هوش مصنوعی قادر به پیگیری آن خواهد بود.
  • ارائه استراتژی‌های سرمایه‌گذاری: با وجود هوش مصنوعی در تکنولوژی‌های نوین در مدیریت مالی می‌توان مشاوره‌های مالی شخصی نیز دریافت کرد. به این صورت که پلتفرم سرمایه‌گذاری با استفاده از هوش مصنوعی و با توجه به اهداف مالی، تحمل ریسک و شرایط بازار، می‌توانند بهترین استراتژی‌های سرمایه‌گذاری را توصیه کنند.

مزیت‌های هوش مصنوعی برای مدیریت مالی

از آنجا که این فناوری دقت بالایی برای تصمیم‌گیری مهم دارد، پس خطاهای انسانی را کاهش می‌دهد. همچنین به نظارت در زمان واقعی بر روی فعالیت‌های مالی کمک زیادی به شما می‌کند. برای شناسایی ریسک‌ها هم می‌توانید از این تکنولوژی استفاده کنید.

بلاک چین و ارزهای دیجیتال

از دیگر تکنولوژی‌های نوین در مدیریت مالی باید به تکنولوژی بلاکچین اشاره کنیم. به طور کلی ارزهای دیجیتال باعث افزایش ایمنی و شفافیت در تراکنش‌های مالی شده است. به همین دلیل باید در مدیریت مالی از این فناوری استفاده کنید تا میزان اعتماد در رد و بدل کردن هزینه‌ها را کاهش دهد.

کاربردهای ارز دیجیتال در مدیریت مالی

شاید بپرسید بلاکچین چه کاربردی می‌تواند در مدیریت مالی داشته باشد که در پاسخ باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • امکان استفاده از پلتفرم DeFi: این پلتفرم برای دریافت قرض و اعتبار و حتی انجام معاملات بدون واسطه‌ (مثل بانک) کاربرد دارد. استفاده از DeFi می‌تواند هزینه‌های تراکنش‌ها و زمان پردازش‌ها را نیز کاهش دهد.
  • قراردادهای هوشمند: یکی دیگر از کاربردهای این فناوری استفاده از قراردادهای هوشمند است که به صورت خودکار اجرا می‌شوند. برای مثال برای آزاد کردن پرداخت بعد از تحویل کالا می‌توانید از قرارداد هوشمند بلاکچین استفاده کنید.
  • امکان پرداخت با ارزهای دیجیتال: در ایران که با مشکل تحریم‌ها مواجه هستیم، گاهی پرداخت‌های بین‌المللی برای کسب و کارهایی که صادرات یا واردات دارند، کار دشواری است. اما خوشبختانه تکنولوژی بلاکچین باعث سادگی نحوه پرداخت‌های بین‌المللی شده است.

مزایای بلاکچین برای مدیریت مالی

از دیگر مزیت‌هایی که تکنولوژی بلاکچین به همراه دارد، افزایش امنیت و شفافیت است که اتکا به واسطه‌ها را نیز کاهش می‌دهد. حالا اگر به فکر کاهش هزینه‌ها هم باشید که استفاده از این فناوری می‌تواند راه چاره باشد. با این حال چالش‌های نظارتی و نوسان قیمت‌ها در این فناوری هم کمی نگران‌کننده است.

داراکو معتتبر ترین شرکت حسابداری و مالی در زمینه مشاوره مدیریت مالی از جدیدترین تکنولوژی ها برای انجام پروژه ها استفاده میکند

ابزارهای مالی مبتنی بر ابر

یکی دیگر از تکنولوژی‌های نوین در مدیریت مالی فناوری ابری است که نحوه ذخیره، دسترسی و مدیریت داده‌های مالی را متحول کرده است. به طور کلی نرم‌افزارهای مبتنی بر ابر باعث انعطاف‌پذیری و مقیاس‌پذیری در زمان واقعی شده‌اند. از طرف دیگر می‌تواند به کاهش هزینه‌ها هم کمک زیادی کند.

ابزارهای مالی مبتنی بر ابر

در این فناوری از نرم‌افزارهای زیادی استفاده می‌شود که عبارتند از:

  • نرم‌افزارهای حسابداری: پلتفرم‌هایی مانند QuickBooks و Xero برای حسابداری، بررسی صورت‌حساب و پردازش امور مالیاتی کسب و کارها استفاده می‌شود. به طوری که بتوانند از طریق این ابزارها امور را از هر مکانی مدیریت کنند.
  • برنامه‌ریزی منابع سازمانی (ERP): این ابزار مدیریت مالی را با سایر فرآیندهای تجاری مانند زنجیره تامین و منابع انسانی ادغام می‌کند و دید جامعی از عملیات را ارائه می دهد.

مزایای استفاده از ابزارهای مبتنی بر ابر

برای اینکه کارایی سازمان افزایش یابد، باید بین اعضا تیم، بخش‌ها و سهامداران ارتباط و همکاری وجود داشته باشد. خوشبختانه این امر از طریق ابزارهای مبتنی بر ابر امکان‌پذیر است. همچنین مدیران کسب و کارها می‌توانند با کمترین سرمایه‌گذاری بیشترین رشد را داشته باشد.

استفاده از راه‌حل‌های فین تک

فین تک به شرکت‌های فناوری مالی اشاره دارد که راه‌حل‌های نوآورانه‌ای را برای مدیریت مالی ارائه می‌کند. فین تک باعث شده است تا فناوری به منظور پیشرفت و توسعه شرکت‌ها بینجامد. با این توصیفات به نظر می‌رسد که از آن استفاده زیادی شود. جالب است بدانید در موسسات مالی مستقر از جمله بانک‌ها به منظور ساده‌کردن مدیریت مالی فردی و سازمانی تکامل‌یافته از فین‌تک استفاده می‌شود.

پلتفرم‌های سرمایه‌گذاری خودکار گرفته تا برنامه‌های بانکداری تلفن همراه جزئی از همین فناوری هستند. حالا از آن در بخش‌های مالی مختلفی از جمله بانکداری خرده‌فروشی، مدیریت سرمایه‌گذاری، آموزش و سازمان‌های غیرانتفاعی استفاده می‌شود. از جمله ابزارهای فین‌تک باید به Expensify و Mint اشاره کنیم.

مزایای فین‌تک برای مدیریت مالی

فین تک باعث ساده شدن وظایف پیچیده مالی در یک سازمان می‌شود. از سوی دیگر ابزارهایی متناسب با نیاز کاربران را ارائه می‌دهد.

اتوماسیون فرآیند رباتیک

از دیگر تکنولوژی‌های نوین در مدیریت مالی اتوماسیون فرآیند رباتیک (RPA) است. این اتوماسیون به منظور انجام وظایف تکراری و وقت‌گیر استفاده می‌شود. در واقع از طریق آن می‌توانید بر روی برنامه‌ریزی‌های استراتژیک متمرکز شوید.

مشاوره مدیریت مالی و حسابداری

کاربردهای اتوماسیون فرآیند رباتیک

کاربردهای این فناوری عبارت است از:

  • قابلیت پردازش فاکتورها: این سیستم به شکل خودکار فاکتورها را پردازش کرده و آن‌ها را سفارشات خرید مطابقت می‌دهند. از سوی دیگر پرداخت‌ها نیز به صورت خودکار انجام می‌شود تا سطح خطای انسانی را به حداقل برسانند.
  • انطباق مالیاتی: این تکنولوژی با اطمینان از انطباق با مقررات و محاسبه دقیق بدهی‌ها، پیگیری امور مالیاتی کسب و کار را راحت‌تر می‌کنند.

مزایای RPA

از جمله مزیت‌های این فناوری برای مدیریت مالی باید به کاهش هزینه‌ها اشاره کنیم. از سوی دیگر خطاها را نیز به حداقل رسانده و فرآیندهای کاری را نیز سرعت می‌دهند.

مدیریت مالی در هر سازمانی ضروری است و با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژی حالا این بخش از سازمان‌ باید مدرن و به روز اجرا شود. تکنولوژی‌های نوین در مدیریت مالی می‌تواند راهکاری برای کسب و کارها برای کاهش هزینه، نظارت بر امور، سرعت دادن به کارها، جلوگیری از تقلب و سرقت و .... باشد.

کد خبر 826917

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.