به گزارش خبرگزاری ایمنا، نیمفصل رقابتهای لیگ برتر هندبال کشورمان روز گذشته با قهرمانی سپاهان به پایان رسید و تیمهای لیگ برتری پس از وقفهای کوتاه آماده بازیهای نیمفصل دوم خواهند شد، اگرچه نیمفصل نخست لیگ هندبال نیز همچون سایر رقابتهای ورزشی فرازونشیبهای بسیاری را به خود دید، اما بیشتر تیمهای لیگ برتری بر این باور بودند که در نیمفصل نخست لیگ برتر اشتباهات داوری بر مسابقات سایه انداخته بود، برای نمونه گیتیپسند یکی از تیمهایی بهشمار میرود که در ۹ هفته گذشته لیگ برتر از اشتباهات داوری متضرر شده است و بدون تردید نمیتوان از تأثیر این رخداد بر جایگاه کنونی این تیم در جدول رقابتها چشمپوشی کرد.
با وجود اینکه اشتباه داوری جزئی از ورزش است و میتوان گفت تمام لیگهای ورزشی با این مشکل دستوپنجه نرم میکنند، اما برگزاری کلاسهای دانشافزایی یا اقداماتی از این دست میتواند اشتباهات داوری را کاهش دهد، البته بیشتر هندبال دوستان بر این باور هستند که حضور داوران جوان و کمتجربه در لیگ برتر موجب شده است در نیمفصل نخست مسابقات اشتباهات داوری بسیاری وجود داشته باشد، در واقع جوانگرایی در زمینه داوری از یکسو اعتراض اهالی هندبال را به همراه داشته است و از سوی دیگر موجب شده است اشتباهات داوری نسبت به گذشته در لیگ برتر افزایش پیدا کند، ناگفته نماند که در این میان نیز برخی اعتقاد دارند وضعیت داوریها نسبت به سالهای قبل بهتر شده است و باید به داوران جوان فرصت داد.
اشتباهات اجتنابناپذیر است
کیوان صادقی، سرمربی تیم هندبال گیتیپسند به خبرنگار ایمنا اظهار میکند: قضاوتها بیعیب نبوده است و در حالی که هندبال رشته پربرخوردی است، اشتباهات داوران اجتنابناپذیر خواهد بود، نمیخواهم صحبتی درباره اشتباهات عمد داشته باشم، اما به نظر میرسد داوران میخواهند همه از قضاوتشان راضی باشند. لیگ سال جاری بهگونهای است که رقابتها نزدیک بوده و درست است که کیفیت به اندازه سالهای گذشته نیست، اما تیمها بهقدر کافی در زمین خود را نشان میدهند.
وی میافزاید: همانطور که گفتم اشتباهات اجتنابناپذیر است، اما امیدوارم کمیته داوران برای رفع این مشکل که همه تیمها اعتقاد دارند باید سوتهای بهتری در بازیها زده شود، تلاش کند، چراکه داوران باید بدانند ممکن است سرمایه باشگاهها را از بین ببرند؛ یک سوت اشتباه این شرایط را به وجود میآورد که حامیان مالی برای سرمایهگذاری دچار تردید شوند. کیفیت لیگ هندبال ما بسیار افول کرده است و باید در همه زمینهها اجماعی صورت گیرد تا شرایط به وضعیت خوب گذشته بازگردد.
عوامل برگزاری مسابقات حرفهایتر رفتار کنند
سرمربی تیم هندبال گیتیپسند تصریح میکند: در بازی برابر تیمهای طبس و لار اشتباهات زیادی از سوی داوران رقم خورد، حضور داوران جوان ضعفهایی دارد و برای حرفهای شدن نیاز به زمان دارند، درخواست من از کمیته داوران فدراسیون هندبال این است که اگر داوران جوان بازیها را قضاوت میکنند، ناظران بازیها آنقدر باتجربه باشند که به آنها در امر قضاوت کمک کنند، برخی از ناظران تنها تماشاگر بازیها هستند و وظایف خود را بهخوبی انجام نمیدهند.
وی ادامه میدهد: در واقع باید همه عوامل برگزاری مسابقات حرفهایتر رفتار کنند، امیدوارم داوران جوان ما روزبهروز پختهتر شوند و بدانند در هر سمت زمین هر برخوردی خطا نیست، ۴۰ سال است در هندبال حضور دارم و بهاندازهای تجربه کسب کردهام که بدانم کدام حرکات خطاست. به نظر میرسد بعد از هر بازی باید کمیته داوران آنالیزهایی را داشته باشد تا اشتباهات به پایینترین حد برسد.
اشتباهات داوری سهوی و اجتنابناپذیر است
محسن کرباسچی، رئیس کمیته داوران فدراسیون هندبال به خبرنگار ایمنا اظهار میکند: خوشحال هستیم اشتباهات داوری سهوی و اجتنابناپذیر است، من نیز زمانی داور بودهام و بهخوبی میدانم این اشتباهات ممکن است برای هر داوری رقم بخورد، میدانیم تیمها هزینه کردهاند، اما پس از باخت گلایههایی دارند، گاهی مشاهده میشود نامههای اعتراضی به فدراسیون ارسال میشود و حتی همراه آنالیز صحنهها وجود دارد، اما در بیشتر صحنهها اشتباهات کارشناسان موجب شده است تیمها گمان کنند در حق آنها اجحافی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: خدا را شاکرم داوران ما سالم کار میکنند، نسبت به سالهای اخیر شرایط خیلی بهتر شده است، البته باید برای آمادگی بیشتر آنها باید کلاسهای آنالیز و دانشافزایی برگزار شود که این دست اتفاقات را هم در فدراسیون داشتهایم، سعی میکنیم ضریب اشتباهات داوران را کاهش دهیم و این حق طبیعی تیمها است که به قضاوتها معترض باشند، در اصفهان هم بعضی تیمها موضوعاتی را درباره داوران به کمیته ما ارسال کردهاند، سعی کردهایم گوش شنوایی برای همه اعتراضات باشیم، البته که باید بدانیم هندبال بازی پربرخوردی است و این مسائل بهطور کامل ناشی از ذات بازی است.
نمیتوان داوران را بهطور کامل از قضاوت محو کرد
رئیس کمیته داوران فدراسیون هندبال تصریح کرد: انرژی، دوندگی و دقت بالا فاکتورهایی برای داوران است که باید مدنظر آنها باشد و در صورت رخ دادن اشتباه ممکن است یک یا دو هفته به آن داور استراحت بدهیم، در همه رشتهها این اتفاقات رقم میخورد و نمیتوان داوران را بهطور کامل از قضاوت محو کرد، چرا که در هیچ رشتهای چنین اتفاقی نخواهد افتاد.
نظر شما