به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز، سیدعلی محمد ابراهیمزاده موسوی صبح امروز _سهشنبه چهارم دی_ در هفتادودومین بزرگداشت استاد کریم ساعی که در تالار امام خمینی (ره) دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی برگزار شد، اظهار کرد: این جمع امروز با دو هدف بزرگ دور هم جمع شدند، یکی پاسداشت و گرامیداشت مردی است که تفکر توسعه حفظ و بهرهبرداری از جنگل را در کشور پایهگذاری کرد و هدف دوم این جمع پیدا کردن راهی برای ادامه دادن مسیر فکری آن بزرگ مرد است.
وی به ابعاد شخصیتی دکتر ساعی پرداخت و افزود: امروز و پس از گذشت بیش از نیم قرن دور هم جمع شدهایم تا یاد وی را گرامی داریم، چراکه او یک نخبه علمی است که نوعی تفکر برنامهریزی شده و علمی را به جامعه محیط زیستی تزریق کرد.
رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی تهران با اشاره به اینکه ساعی مدل موفقی برای همه فرهیختگان، نخبگان و اندیشمندان و دانشمندان است، تصریح کرد: وی یک بسته فکری منسجم داشت که به نسبت زمانه خود بسیار جلوتر از شرایط بود در حالی که نه دانشگاه مستقلی در این زمینه وجود داشت و نه خبری از انجمنهای امروزی بود، اما دکتر ساعی برای حفظ جنگل، کمک به اقلیم کشور و بهرهبرداری از جنگلها یک نظام علمی منسجم طراحی کرد.
ابراهیمزاده موسوی با بیان اینکه راهاندازی دانشکده جنگل و سازمان جمعیت در پی تلاشهای دکتر ساعی به نتیجه رسید، ادامه داد: او توان خود را برای این مهم به کار گرفت تا ساختار حاکمیتی در کنار دانشگاهها قرار گیرد.
وی ادامه داد: امروز نیاز داریم تا بتوانیم صددرصد جامعه را نیز در این مسیر همسو کنیم، اگر سه ضلع علم، حاکمیت و جامعه در کنار هم قرار بگیرند توسعه شکل خواهد گرفت.
رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی تهران تصریح کرد: شاهد هستیم که سوداگران به شکل عجیبی جنگلها را تخریب میکنند، این سرمایه ملی از درون در حال پوک شدن است و نظام بهرهبرداری علمی که برای این مهم ساماندهی شده است، شاکله درستی ندارد.
ابراهیمزاده موسوی با تاکید بر اینکه باید از ظرفیتهای ملی و فراملی در این راستا بهرهمند شویم، اضافه کرد: با یک نگاه استراتژیک به این موضوع مهم جنگل که ریشه امنیت غذایی و زیستی کشور را نیز برخوردار است و میتوان به توسعه کشت و تأمین غذای مردم نیز کمک کرد در حالی که بهدنبال اقلیم مناسب باشیم.
وی با تاکید بر اینکه تعطیلی جنگل بهنفع کشور نیست، گفت: با کمک دانشگاه و صاحبان فکر باید مدل صحیح علمی و بهرهبرداری از جنگل را به مردم آموزش دهیم و این مهم باید بهصورت پایلوت برنامهریزی و اجرا شود.
نظر شما