پژوهشگران در اصفهان مسیرهای نوین ایجاد شهری پاسخگو به نیازهای شهروندان را ترسیم می‌کنند

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان گفت: پژوهشگران در اصفهان به‌عنوان راهنمای اصلی توسعه شهری با همکاری شهرداری و نهادهای علمی مسیرهای نوین برای ایجاد شهری آگاهانه و پاسخگو به نیازهای شهروندان را ترسیم می‌کنند.

سید علی معرک‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در حاشیه بازدید از نمایشگاه «پژوهشهر» با بیان اینکه در گفتمان شهر زندگی به چهار لایه اصلی برای درک بهتر مسائل شهری باید توجه داشت، اظهار کرد: لایه نخست شامل مسائل آشکار است، در حالی که لایه دوم به هم‌آهنگی‌های لازم بین نهادهای مختلف می‌پردازد؛ لایه سوم به گفتمان و دیدگاه‌های مختلف اختصاص دارد و لایه چهارم نیز به اسطوره‌ها مربوط می‌شود که در هر کدام از این لایه‌ها بازیگران خاصی نقش ایفا می‌کنند.

وی افزود: در لایه نخست اهالی رسانه بازیگران اصلی هستند، در لایه دوم علاوه بر مراکز دولتی و حکومتی نهادهای مردم‌نهاد و خود مردم نیز نقش مؤثری دارند، لایه سوم مربوط به حوزه و دانشگاه است و لایه چهارم را هنرمندان تشکیل می‌دهند.

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان با تأکید بر لایه سوم که نقش نهادهای علمی و پژوهشی در آن بسیار حیاتی است، تصریح کرد: حوزه و دانشگاه به‌عنوان نهادهای پیشران به ترسیم و برنامه‌ریزی آینده می‌پردازد و نقش نخبگان در این عرصه به شناسایی مسائل و نقاط قوت جامعه کمک می‌کند

معرک‌نژاد با اشاره به فعالیت‌های شهرداری اصفهان در حوزه پژوهش گفت: شهرداری با ایجاد معاونت برنامه‌ریزی و پژوهش با مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر ارتباط مؤثری با نهادهای علمی و پژوهشی برقرار کرده است؛ در سال‌های اخیر مطالعات پژوهشی و کاربردی در دستور کار شهرداری قرار گرفت و در این راستا پژوهشگران و اهالی دانشگاه به‌عنوان راهنمای توسعه شهری وارد عمل شدند.

وی عنوان کرد: در سال جاری به‌طور ویژه شهرداری اصفهان نمایشگاهی تحت عنوان «پژوهشهر» در ایستگاه متروی امام حسین (ع) راه‌اندازی کرد که هدف آن آشنایی مردم با مسائل و موضوعات شهری است.

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان بیان کرد: این نمایشگاه فرصتی فراهم کرد تا مردم بتوانند در تصمیم‌گیری‌های شهری به‌ویژه در تخصیص بودجه سال آینده و انتخاب محله‌ها و مناطق مختلف مشارکت کنند.

معرک‌نژاد خاطرنشان کرد: این نوع ابتکارات می‌تواند تأثیر زیادی در افزایش آگاهی و مشارکت عمومی در برنامه‌ریزی‌های شهری داشته باشد و نقش پژوهش را در بهبود کیفیت زندگی شهری روشن‌تر کند که امیدواریم این اقدامات، شهر اصفهان را به سوی چشم‌انداز یک شهر زندگی هدایت کند.

کد خبر 819961

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.