احمد شریعتی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در حاشیه بازدید نمایشگاه «پژوهشهر» اظهار کرد: شهرداریها بهعنوان نهادهای مدیریت شهری همواره با چالشها و نیازهای متنوع شهروندان روبهرو هستند، بنابراین ضرورت انجام پژوهشهای علمی و کاربردی در حوزههای مختلف شهری بیش از پیش احساس میشود که در این راستا تعامل شهرداری با دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان میتواند راهکارهای نوآورانهای برای رفع مشکلات شهری و بهبود کیفیت زندگی شهروندان ارائه دهد.
وی با بیان اینکه در گذشته دفاتر ارتباط صنعت و دانشگاه با هدف ایجاد پیوند میان دانشجویان و فضای صنعت شکل گرفت، این دفاتر به دانشجویان این امکان را داد که در کنار تحصیل، با نیازهای واقعی صنعت و جامعه آشنا شوند و برای رفع مشکلات، راهکارهای علمی و عملی ارائه کنند، افزود: در شهرداری نیز این روند به شکل جدیتری دنبال میشود، چراکه شهر بهعنوان یک موجود زنده نیازهای روزافزونی دارد که باید بهطور علمی و دقیق مدیریت و توسعه پیدا کند.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی مدیریت شهری اصفهان که این بار خارج از فضای دانشگاه و در بطن جامعه برگزار شده است، اقدامی شایسته تقدیر از سوی معاونت برنامهریزی و توسعه انسانی شهرداری و مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر است.
شریعتی اضافه کرد: این رویداد فرصتی فراهم میکند تا پژوهشگران و متخصصان به دغدغههای مردم نزدیکتر شوند و تحقیقات خود را در راستای نیازهای واقعی جامعه شهری هدایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: در دوره ششم شورای اسلامی شهر اصفهان، پژوهشها و تحقیقات ارزندهای صورت گرفته که بعضی از آنها به نتایج عملی و اجرایی نیز منجر شده است؛ بهعنوان مثال پروژه شناسایی مشاهیر اصفهان و تدوین «دانشنامه دیجیتال شهر اصفهان» ازجمله اقدامات مهمی است که در شرف تکمیل قرار دارد، همچنین در رشتههای مرتبط با شهرسازی، معماری، حملونقل، محیطزیست و فضای سبز، پژوهشهای متعددی انجام شده که خروجی آنها در بهبود زیرساختهای شهری مؤثر بوده است.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: از دیگر دستاوردهای پژوهشی میتوان به ارائه راهکارهایی برای ایمنیسازی معابر، بهبود ترافیک شهری و توسعه حملونقل پاک اشاره کرد؛ بسیاری از این راهکارها در ابتدا در قالب پژوهشهای علمی آغاز و پس از ارزیابی، به مرحله اجرا رسیده است؛ حضور نخبگان، پژوهشگران و متخصصان در برنامههای پژوهشی نظیر همایشها و نشستهای علمی نیز توانسته است مسیر رفع مشکلات شهری را هموارتر کند.
شریعتی با بیان اینکه شهر اصفهان بهعنوان یکی از کلانشهرهای کشور با مسائل متعددی روبهرو است؛ در صدر این اولویتها میتوان به چالش «آلودگی هوا» اشاره کرد که با توسعه حملونقل پاک و راهکارهای علمی میتوان گامهای مؤثری برای کاهش آن برداشت، گفت: دیگر مسائل کلیدی شامل مدیریت ترافیک، نگهداری و توسعه فضای سبز، احیای زایندهرود و ارتقای زیستپذیری شهر میشود.
وی بیان کرد: شورای اسلامی شهر و مدیریت شهری اصفهان با درک اهمیت پژوهشهای علمی و حمایت از طرحهای تحقیقاتی، بودجه لازم را برای تحقق این اهداف تخصیص داده است که امیدواریم با ادامه این روند و گسترش همکاریها با دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان بتوان گره از مشکلات شهری گشود و کیفیت زندگی شهروندان را بهبود بخشید.
نظر شما