مجتبی حقشناس در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به تشکیل شش پرونده در زمینه قطع و سرقت درختان در مناطق ناژوان و ۹ این کلانشهر اظهار کرد: در نتیجه این پروندهها، شش نفر از سارقان دستگیر شدند و خودروهای آنها نیز توقیف شده است.
وی افزود: از این تعداد پرونده، برای سه مورد حکم جزای نقدی و برای یک مورد حکم حبس صادر شده است و احکام صادره باید طبق فرمول کمیسیون حفظ و گسترش فضای سبز و ماده ۷ جرایم بهطور واقعی اعمال شود تا این جرایم تبدیل به عامل بازدارنده و عبرتی برای متخلفان شود.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان تاکید کرد: با توجه به شرایط بحرانی خشکسالی و کمبود منابع آبی در شهر اصفهان، قطع درختان به یکی از معضلات جدی و نگرانکننده تبدیل شده است.
حقشناس گفت: در شرایطی که این شهر تابستان گذشته دمای بالای ۴۰ درجه سانتیگراد را برای ماهها تجربه کرد و وضعیت منابع آبی نیز بحرانی است، حفظ درختان موجود که نقش حیاتی در بهبود شرایط آب و هوا دارند، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی با اشاره به افزایش گشتهای نظارتی در ناژوان و دیگر نقاط حساس شهر ادامه داد: اکیپهای شبانه با همکاری شهروندان توانستهاند تعدادی از متخلفان را شناسایی و دستگیر کنند؛ قطع درختان در این شرایط به منزله جنایت است و شهرداری اصفهان با جدیت این موضوع را پیگیری میکند.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان با اشاره به لزوم همکاری دستگاههای مختلف بهویژه نیروی انتظامی و سازمان جهاد کشاورزی در راستای توقف روند قطع درختان خاطرنشان کرد: برای مبارزه با این پدیده، همکاری جدی و همهجانبه دستگاههای مرتبط ضروری است.
حقشناس با اشاره به کاشت ۱۶۰ هزار اصله درخت در سطح شهر اصفهان از ابتدای سال جاری تاکنون گفت: شهرداری اصفهان بهمنظور حفظ و گسترش فضای سبز، هزینه خرید نهالها و جایگزینی درختان قطعشده را از محل جرایم دریافتی از متخلفان تأمین میکند، همچنین مرحله بعدی کاشت درختان اسفند سال جاری با جدیت بیشتری انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در بعضی از پروندهها، مالکان درختان به دلیل مشکلاتی همچون نبود آب یا شرایط خاص، اقدام به قطع درختان کردهاند، افزود: در چنین مواردی، طبق قوانین، شهروندان میتوانند درخواست خود را به کمیسیون حفظ و گسترش فضای سبز سازمان پارکها ارجاع دهند تا از تبعات کیفری جلوگیری شود.
نظر شما