به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروز در بسته خبری پنجره امید به سراغ ایجاد ۱۲ هزار شغل برای معلولان میرویم، در ادامه نیز کاهش ۹۰ درصدی واردات واکسن تب برفکی به همت یک شرکت دانش بنیان مطرح شده است، همچنین تجاریسازی فناوری تولید بذر هیبریدی برای نخستین بار در کشور و تکمیل پرداخت سومین مرحله وام قرضالحسنه بازنشستگان نیز از جمله موضوعاتی است که در ادامه جزئیات بیشتر آن بیان شده است.
۱۲ هزار شغل برای معلولان ایجاد شد
سید امیرحسین مدنی، مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) اظهار کرد: بنیاد برکت در راستای مسئولیتهای اجتماعی خود به خصوص در زمینه حمایت از اقشار آسیبپذیر جامعه در سالهای گذشته خدمات متنوعی به افراد دارای معلولیت ارائه کرده است.
وی با تأکید بر توانمندسازی افراد دارای معلولیت از طریق اشتغالزایی و تقویت زمینه ایجاد فرصتهای شغلی برای آنها افزود: بنیاد برکت تلاش کرده است از طریق ارائه وامهای قرضالحسنه اشتغالزایی تاکنون زمینه ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر از افراد دارای معلولیت را فراهم آورد که این موضوع با برنامهریزیهای انجام شده افزایش پیدا میکند.
کاهش ۹۰ درصدی واردات واکسن تب برفکی به همت یک شرکت دانشبنیان
یک شرکت دانشبنیان با راهاندازی یکی از بزرگترین و پیشرفتهترین خطوط تولید واکسن تب برفکی، نقش عمدهای در کنترل این بیماری و کاهش ۹۰ درصدی واردات ۱۰ تا ۱۵ میلیون دلاری این محصول به کشور داشته است.
سجاد پزشکی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درباره تأسیس این شرکت و زمینه فعالیتهای آن گفت: نخستین خط تولید واکسنهای دامی تحت استاندارد جیامپ (شرایط خوب تولید GMP) در کشور راهاندازی و با تولید سه محصول راهبردی حوزه سلامت دامی کشور را از نظر واردات این محصولات راهبردی بینیاز کرد.
وی افزود: نخستین محصول در سال ۱۳۹۸ با عنوان واکسن طاعون نشخوارکنندگان کوچک به بهرهبرداری رسید، در سال ۱۳۹۹ همچنین دومین محصول این شرکت دانش بنیان با عنوان واکسن اکتیما که برای اولین بار در کشور و با تکنولوژی بومی و تلاشهای گروه تحقیق و توسعه این شرکت، تولید و به بازار عرضه شد.
این فعال حوزه دانش بنیان ادامه داد: در سال ۱۳۹۹ به دلیل کمبود شدید واکسن تب برفکی در کشور و در اولویت تولید قرار گرفتن این واکسن از طرف معاونت علمی و ستاد توسعه فناوری برای رفع نیاز کشور، به عنوان یکی از شرکتهای تولیدکننده برای تولید این واکسن اعلام آمادگی کردیم که در سال ۱۴۰۰ خط تولید واکسن تب برفکی که یکی از بزرگترین و پیشرفتهترین خطوط تولید این واکسن در کشور است، با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی به بهرهبرداری رسید.
پزشکی عنوان کرد: تا قبل از ورود محصول این شرکت به بازار، سالانه حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیون دوز واکسن تب برفکی از کشورهای مختلفی چون ترکیه، روسیه، آلمان و اردن وارد میشد که به صورت تقریبی مبلغی حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون دلار ارزبری داشته است، اما با ورود شرکت ما به بازار و تکمیل زنجیره نیاز کشور، واردات تا ۹۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
به گفته وی، واکسن تب برفکی این شرکت دانشبنیان نسبت به تولیدات داخلی در حوزه قیمت، از مزیت رقابتی قابل توجهی برخوردار است، به طوری که قیمت واکسن تب برفکی در بازار بین ۸۵ تا ۱۳۰ هزار تومان بوده در حالی که قیمت محصول این مجموعه با یک سوم این قیمت به مصرفکنندگان این محصول عرضه میشود.
تجاریسازی فناوری تولید بذر هیبریدی برای نخستین بار در کشور
یک شرکت دانشبنیان برای نخستین بار، موفق به تجاریسازی فناوری تولید بذر هیبریدی با ویژگیهایی چون یکنواختی محصول، مقاومت زیاد و مقاومت در مقابل آفتها و بیماریها شد.
داریوش تفریحی، مدیرعامل این مجموعه فناور درباره چگونگی تأسیس این شرکت گفت: این مجموعه حاصل فعالیت ۱۵ تا ۲۰ ساله اساتید دانشگاهی است که از سال ۱۳۹۹ این طرحهای پژوهشی با تأسیس شرکتی فناور در زمینه اصلاح و تولید بذرهای هیبریدی سبزی و صیفیجات به کار گرفته شد.
وی افزود: مطابق کمبودهایی که در زمینه اصلاح بذرهای کشاورزی وجود داشته است، برخی خط تولیدهای خالص گوجه فرنگی و طالبی را تولید کرده که حاصل این تولیدات، بذرهای هیبرید تجاری برای نخستینبار در کشور است، در حال حاضر این ارقام هیبریدی وارد بازار شده و با استقبال خوبی از سمت کشاورزان در نقاط مختلف کشور مواجه شده است.
این فعال حوزه دانش بنیان ادامه داد: بذرهای هیبریدی نسبت به بذرهای معمولی مقاومت بیشتری به آفات و بیماریها دارند که موجب میشود کشاورز، سم، کود و میزان آب کمتری استفاده کند و در نتیجه کارایی بیشتری برای کشاورز به همراه داشته باشد.
تفریحی درباره تأثیرات تولید بذرهای هیبریدی در کشور و کاهش هزینههای کشاورزان اضافه کرد: این فرایند تولید بنا بر شرایط آب و هوایی کشور، علاوه بر همگرایی و عملکرد بهتر با قیمت کمتری به دست کشاورز میرسد، به عبارت دیگر هزینههای تولید بذرهای هیبریدی در داخل کشور بسیار کمتر از اختصاص ارزهای وارداتی به این محصول است که موجب میشود بذر داخلی با قیمت کمتری به دست کشاورز برسد.
پرداخت سومین مرحله وام قرضالحسنه بازنشستگان تکمیل شد
مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از پرداخت سومین مرحله تسهیلات قرضالحسنه ۳۰۰ میلیون ریالی به بازنشستگان و مستمریبگیران تحت پوشش این سازمان در سال جاری خبر داد و در خصوص زمان واریز این تسهیلات و شرایط آن اظهار کرد: سومین مرحله پرداخت این تسهیلات به تعداد ۴۰ هزار فقره به حساب بازنشستگان واجد شرایط واریز شد.
وی در رابطه با مجموع مبالغ پرداخت شده به عنوان تسهیلات بازنشستگان افزود: با پرداخت سومین مرحله، در مجموع بیش از ۱۱۹ هزار فقره تسهیلات قرضالحسنه ۳۰۰ میلیون ریالی در سال جاری از مسیر بانک رفاه کارگران به بازنشستگان و مستمریبگیران تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شده است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: با انعقاد تفاهمنامه بین سازمان تأمین اجتماعی و بانک رفاه کارگران تلاش داریم تا فرایند پرداخت این تسهیلات تا پایان سال تسریع شود.
نظر شما