به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، یونیسف یا صندوق کودکان سازمان ملل متحد، آژانسی مسئول ارائه کمکهای بشردوستانه و توسعهای به کودکان در سراسر جهان است. این آژانس یکی از گستردهترین و برجستهترین سازمانهای رفاه اجتماعی در جهان بهشمار میرود و در ۱۹۲ کشور و منطقه حضور دارد و ذینفع صندوق بینالمللی اضطراری کودکان (ICEF) است که در سال ۱۹۴۶ توسط اداره توانبخشی امداد سازمان ملل برای ارائه کمکهای فوری به کودکان و مادران آسیبدیده از جنگ جهانی دوم ایجاد شد. در همان سال، مجمع عمومی سازمان ملل، صندوق بینالمللی اضطراری کودکان سازمان ملل (یونیسف) را برای نهادینهسازی بیشتر امدادرسانی پس از جنگ تأسیس کرد که هدف آن در ابتدا ارائه غذا و مراقبتهای بهداشتی اضطراری به کودکان و مادران در کشورهایی بود که طی جنگ جهانی دوم ویران شده بودند.
مأموریت یونیسف در سال ۱۹۵۰ برای مقابله با نیازهای بلندمدت زنان و کودکان بهویژه در کشورهای در حال توسعه گسترش پیدا کرد و در سال ۱۹۵۳ این سازمان به یکی از مؤلفههای ثابت سیستم سازمان ملل تبدیل شد. این صندوق بهطور کامل به کمکهای دولتی و خصوصی متکی و متشکل از نمایندگان دولتی است که توسط شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد بهطور کلی برای دورههای سهساله منصوب شدهاند. ۳۶ عضو هیئت اجرایی آن تعیینکننده سیاستها، تصویب برنامهها و نظارت بر برنامههای اداری و مالی آن هستند.
یونیسف اکنون یک خیریه معتبر و قابل اعتماد برای ارائه مراقبتهای بهداشتی و ایمنی، آب سالم، تغذیه، آموزش، امداد اضطراری و مواردی از این قبیل در سطح جهان است که بیش از هر سازمان بشردوستانه دیگری به نجات جان کودکان کمک میکند و کمکهای بزرگی به اهداف بشردوستانه در سراسر جهان داشته و دارد. این آژانس در سال ۲۰۱۸، به تولد ۲۷ میلیون نوزاد کمک کرد، واکسنهای پنج ظرفیتی را به ۶۵.۵ میلیون کودک رساند، به ۱۲ میلیون کودک آموزش ارائه داد، چهار میلیون کودک مبتلا به سوءتغذیه حاد را درمان کرد و به ۲۸۵ رویداد اورژانس بشردوستانه در ۹۰ کشور پاسخ داد.
تولد یونیسف در ۱۴۰۳
روز یونیسف هر سال در یازدهم دسامبر (بیستویکم آذر ۱۴۰۳) برگزار میشود و ابتکاری برای افزایش آگاهی در مورد وضعیت کودکان و جمعآوری کمکهای مالی برای رفاه آنهاست. این آژانس در دنیایی که روزانه میلیونها کودک در آن با چالشهایی روبهرو میشوند، همچون چراغ امید میدرخشد تا به مأموریت خود یعنی دسترسی هر کودک در جهان به آموزش، مراقبتهای بهداشتی و حفاظت جامه عمل بپوشاند. به گزارش یونیسف، بیش از ۱۰۰ میلیون کودک در سال جاری به نوعی از کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت که البته طبق بعضی از گزارشها، این تعداد در واقعیت میتواند به ۱۷۰ میلیون برسد.
یونیسف در سال جاری هفتادوهشتمین سالگرد و نزدیک به هشت دهه تعهد تزلزلناپذیر برای بهبود زندگی کودکان در سطح جهان را جشن میگیرد. با بیش از ۶۵.۵ میلیون کودک واکسینهشده و چهار میلیون کودک تحت درمان به دلیل سوءتغذیه شدید، این آژانس به یک راه نجات برای جوانان آسیبپذیر در سراسر جهان تبدیل شده است و با فراهم کردن مدرسه برای ۱۲ میلیون کودک، نهتنها دانش را گسترش میدهد، بلکه پایه و اساس صلح و رفاه آینده است، زیرا طبق گفته نلسون ماندلا، آموزش قویترین سلاحی است که میتوان برای تغییر جهان از آن استفاده کرد و به کمک آن به جنگ فقر و نابرابری رفت. تولد یونیسف تنها یک جشن سازمانی نیست، بلکه جشن امید، انعطافپذیری و پتانسیل بیحدوحصر کودکان است و یادآوری میکند که سرمایهگذاری روی کودکان، سرمایهگذاری روی آینده است.
حضور یونیسف در بیش از ۱۹۰ کشور جهان، آن را به یکی از گستردهترین شبکههای بشردوستانه در جهان تبدیل کرده است و این دسترسی جهانی به آن اجازه میدهد تا بهسرعت از بلایای طبیعی گرفته تا درگیریها به بحرانها واکنش نشان دهد و اطمینان حاصل کند که نیازهای کودکان حتی در چالشبرانگیزترین شرایط اولویتبندی میشوند. قدرت یونیسف نهتنها در قابلیتهایش، بلکه در توانایی آن برای ایجاد مشارکتهای قدرتمند نهفته است. از دولتها گرفته تا سازمانهای مردمی، یونیسف با طیف متنوعی از شرکا برای تقویت تأثیر اقدامات خود همکاری میکند.
این سازمان استراتژی خود را با اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد هماهنگ کرده و هدف آن ایجاد جهانی است که در آن هر کودک تا سال ۲۰۳۰ شانس زندگی منصفانهای داشته باشد. این چشمانداز شامل موارد زیر است:
ریشهکن کردن فقر شدید برای همه کودکان
تضمین کیفیت آموزش برای هر کودک
پایان دادن به مرگومیر قابل پیشگیری نوزادان و کودکان زیر پنج سال
محافظت از همه کودکان در برابر خشونت و استثمار
نظر شما