به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دادههای بهدست آمده از بررسی چشمانداز مکدرمیت کالدرا، واقع در سراسر مرز بین ایالتهای اورگان و نوادا، نویدبخش آیندهای است که نقشه انرژی جهان را متزلزل کند. این آتشفشان باستانی که حدود ۱۶ میلیون سال پیش تشکیل شده است، منبع عظیمی از طلای سفید و حاوی بزرگترین ذخایر لیتیوم شناختهشده در جهان است که بین ۲۰ تا ۴۰ میلیون تن وزن دارد. با توجه به رشد تقاضا برای لیتیوم در بازارهای نوظهور، این امر میتواند با وجود نگرانیهای زیستمحیطی و اجتماعی-فرهنگی که همراه با استخراج معدن ایجاد میشود، ایالات متحده آمریکا را به رقیب قدرتمندی در انقلاب انرژی پاک تبدیل کند.
شکلگیری یک شگفتی غنی از لیتیوم در آمریکا
فوران عظیم آتشفشان مک درمیت کالدرا که حجم عظیمی از ماگماهای غنی از لیتیوم را جاری کرد، دهانهای به مساحت ۶۱۶ مایل مربع ایجاد کرد که تبدیل به دریاچهای پر از رسوبات آتشفشانی شد. رسوبات این دریاچه طی صدها هزار سال تحت یک فرآیند تصفیه طبیعی بینظیر قرار گرفتند و غلظتهای بالای املاح آن به همراه لیتیوم، لایههایی از رسوبات غنی از خاک رس را در بستر دریاچه تشکیل دادند، اما این پایان فعالیتهای زمینشناسی آن نبود. موج دوم آتشفشانی این رسوبات را در معرض آبنمکهای قلیایی داغ قرار داد و خاکرسهای اسمکتیت رایجتر را به ایلیتهای کمیاب با غلظت لیتیوم بسیار غنیتر از حد معمول تبدیل کرد. ذخایر غنی از ایلیت با محتویات لیتیوم از ۱.۳ تا ۲.۴ درصد که حدود دو برابر لیتیوم معمولی سنگ رس است، مک درمیت را به یک منبع زمینشناسی غنی تبدیل کرد.
لیتیوم ستون فقرات فناوری امروزی است و همانطور که در باتریهای موجود در وسایلنقلیه الکتریکی (EVs)، موبایلها و ذخیرهسازی انرژیهای تجدیدپذیر وجود دارد، انتظار میرود تقاضا برای آن طی پنج سال آینده ۶۶ درصد افزایش داشته باشد و تا پایان این زمان، ۱.۵ میلیون تن متریک از آن در سطح جهان مصرف شود. آمریکا با منابع غنی مک درمیت کالدرا خود میتواند به بخش زیادی از این تقاضا پاسخ دهد. تخمین زده میشود که ذخایر این آتشفشان حداقل دو برابر بیشتر از بزرگترین ذخایر لیتیوم شناختهشده جهان یعنی سالار د. اویونی بولیوی باشد. این امر برای ایالات متحده آمریکا بهمعنای تضمین عرضه داخلی لیتیوم و کاهش وابستگی به منابع خارجی همراه با حفاظت بیشتر صنعت از نوسانات در بازارهای جهانی است. بااینحال دستیابی به چنین دستاوردی بدون چالش نیست و آمریکا برای استخراج معادن خود باید مسائل زیستمحیطی و اهمیت داشتن زمین برای قبایل بومی خود را موردتوجه قرار دهد، علاوهبراین جداسازی آب و شستوشوی اسید سولفوریک باید تضمین کند که مصرف انرژی و اختلالات محیطی برای پایداری این کشور به حداقل میرسد.
به چالش کشیده شدن جایگاه چین در تأمین منابع انرژی پاک
کشف منبع مک درمیت تغییرات زیادی برای بازار جهانی لیتیوم دارد و روند قیمتگذاری و ژئوپلیتیک کنونی را تغییر خواهد داد. اکنون چین بر بازار لیتیوم جهان تسلط دارد، بااینحال منبع جدید میتواند با فراهمسازی مقدمات ورود قوی ایالات متحده آمریکا به اقتصاد انرژی پاک این نفوذ را به چالش بکشد. استخراج معدن در مک درمیت میتواند بهعنوان سکوی پرشی برای پیشرفتهای جدید در فناوری استخراج لیتیوم عمل کند و منجر به کشف منابع مشابه در سراسر جهان شود. مک درمیت کالدرا مکانی است که در آن یک رویداد منحصربهفرد در تاریخ زمینشناسی با فرصتهای ویژه تکنولوژیکی و اهمیت ژئوپلیتیک ترکیب میشود و این امر میتواند انگیزهای برای حرکت روبهجلوی آمریکا در زمینه انرژیهای پاک باشد.
عملیات استخراج این معدن قرار است تا سال ۲۰۲۶ آغاز شود و آمریکا در وهله کنونی در حال متعادل کردن این بلندپروازیهای اقتصادی با روشی مناسب از نظر زیستمحیطی و فرهنگ منطقه در عصر طلای سفید است، چراکه منبع جدید کلید آیندهای پایدار برای این کشور بهشمار میرود.
نظر شما