به گزارش خبرگزاری ایمنا، سیدرضا صالحی امیری در نشست هم اندیشی صادرات صنایع دستی و فرش اظهار کرد: میراث فرهنگی ایران هویتساز است و تبار و تاریخ ایرانیان را به رخ جهانیان میکشد؛ میراث فرهنگی ایران با ظرفیت یک میلیون اثر ملی در جایگاه برتر جهانی قرار دارد.
وی افزود: میراث فرهنگی با ثبت بیش ۴٠ هزار اثر ملی و ٢٨ اثر ملموس جهانی و ۲۴ اثر ناملموس جهانی، جزو ١٠ کشور اول جهان است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: اگر در مقاطع اول بعد از انقلاب آثار فرهنگی را ثبت جهانی میکردیم امروز جایگاه اول جهان در ثبت جهانی آثار را داشتیم. اکنون پرونده ۵٠ اثر برای ثبت در فهرست جهانی آماده شده است که طبق روال هر سال باید یک اثر برای ثبت معرفی شود.
صالحی امیری با بیان اینکه میراث فرهنگی هم هویت و هم عامل غرور و نشاط ملی است، تصریح کرد: میراث فرهنگی یک امانت ملی است که ما وظیفه صیانت، حفاظت، مرمت و انتقال آن به نسلهای بعدی را داریم؛ هیچکس حق ندارد در فرایند سازهای میراث فرهنگی مداخله داشته باشد.
وزیر میراث فرهنگی با بیان اینکه بدون تردید مهمترین جذابیت ایران میراث فرهنگی است، گفت: ما امانتدار هستیم و حق مداخله و تغییر در میراث فرهنگی نداریم، زیرا نسلهای بعدی باید از این ظرفیت بهرهمند شوند.
صالحی امیری با بیان اینکه صنعت گردشگری به عنوان پیشران موتور ١٠٠ شغل را به حرکت در میآورد، گفت: گردشگری ایران ظرفیت بالایی دارد، اما اکنون حال این صنعت خوب نیست، گردشگری ظرفیت قدرت جهش و خیزش برای پیشرانی برای بسیاری از حوزهها را دارد
وی گفت: وقتی موتور گردشگری روشن شود ١٠٠ شغل را به حرکت در میآورد مجموعه وسیع از مشاغل از حمل و نقل گرفته تا هتلداری تا بازار و رستوران را رونق میدهد و درگیر میکند. صنعت گردشگری جدا از منافع اقتصادی و فرهنگی ایران زمین حیات اجتماعی جامعه را زنده میکند و زیست جدید در جامعه میآفریند.
صالحی امیری با بیان اینکه «زیرساخت اولین کلان مسأله صنعت گردشگری است»، اظهار داشت: ملت ما قطعاً از بحرانها عبور میکند و دشمن شکست خواهد خورد و ما به شرایط عادی برمیگردیم، اما اگر قرار است تا پایان برنامه هفتم به هدف جذب سالانه ١۵ میلیون گردشگر برسیم باید زیرساخت آن آماده باشد.
وزیر میراث فرهنگی گفت: مجموعهای از پروژهها باید به نتیجه برسد تا قطار گردشگری با شتاب حرکت کند، بدون زیرساخت مناسب نمیتوانیم گردشگر بیاوریم. اکنون در کشور ١۴٣٠ هتل ثبت شده است که بسیاری از آنها شرایط پذیرش گردشگر را ندارند.
وی تاکید کرد: طبق برنامه تعهد داریم سالی ١٠٠ هتل در کشور ساخته شود و افتتاح کنیم که البته امکان پذیر است، اما پیشنیاز لازم داریم که مهمترین آن سرمایهگذاری بخش خصوصی، حمایت دولت و رفع موانع است.
صالحی امیری گفت: برای جذب ١۵ میلیون گردشگر به ۵۵٠ فروند هواپیما نیاز داریم یا باید آزادی پنجم را اجرایی کنیم، همچنین باید ظرفیت هتلهای ما چندبرابر شود، از طرفی باید نظام حمل و نقل کشور متحول شود با ١٣٣ فروند هواپیما با عمر بالا به هیچ وجه ظرفیت خدماتدهی به ١۵ میلیون گردشگر را نداریم.
وزیر میراث فرهنگی درباره ایرانهراسی گفت: واقعیت تلخ این است که رسانههای بزرگ جهان به ناحق امنیت در ایران را پردهسازی میکنند، ایران به لحاظ شاخصهای امنیتی در مقایسه با بسیاری از کشورها ظرفیت بهتری دارد.
وی تاکید کرد: ایران امن است چالشهای ما نسبت به همسایگان بسیار کمتر است، خارج از مقطع کنونی که در یک تقابل مستقیم با رژیم صهیونیستی قرار داریم، دیروز و فردای ایران که جامعه امن بوده و خواهد بود ما به نسبت کمترین حوادث را داشتیم.
صالحی امیری گفت: ما با پدیده ایرانهراسی که رسانههای غربی با هزینههای گزاف ایجاد کردند و القا میکنند مواجهیم، با این حال هر گردشگری که به ایران میآید در بازگشت نگاهش تغییر میکند. بیش از ٨۵ درصد گردشگران خارجی در یک نظرسنجی اعلام کردند که ما با یک تصویر ذهنی «ناامنی» به ایران آمدیم اما در بازگشت با تصویری رضایت بخش برگشتیم و ایران را امن جذاب و زیبا دیدیم.
وزیر میراث فرهنگی بیان کرد: بروز چالش امنیتی منطقه غرب آسیا قطعاً در میزان حضور گردشگر تأثیر میگذارد زیرا یکی از شاخصهای اصلی جذب گردشگر در یک منطقه کشور مفهوم امنیت است، که الزاماً امنیت داخلی نیست بلکه امنیت منطقهای و بینالمللی است.
صالحی امیری گفت: بانک مرکزی و بانکهای عامل باید نظام گردش مالی خود را تنظیم کنیم، گردشگر خارجی باید بتواند در ایران یک توریست کارت بگیرد تا راحت ارز را به ریال تبدیل کرده و خرج کند؛ نظام تبادل ارز و فقدان کارتهای اعتباری بینالمللی صنعت گردشگری را دچار چالش کرده است بانک مرکزی باید این چالش را حل کنند
صالحی امیری با بیان اینکه «ظرف و ظرفیت گردشگری ایران نیازمند یک تغییر است» گفت: اولین بازار هدف گردشگری کشورهای «حوزه نوروز» است حوزه تمدنی و ایران فرهنگی است، جمهوری آذربایجان یکی از کشورهای حوزه نوروز است، بیش از ١.٨ میلیون گردشگر از این کشور به ایران سفر میکردند که به دلیل یک حادثه در تهران (حادثه در سفارت) میزان گردشگر به ٠.١ میلیون نفر رسید.
وی تصریح کرد: در سفر اخیر به باکو با مقامات ارشد این کشور گفتوگو کردم در تلاش هستیم این مسیر باز شود و تبادل گردشگر احیا شود.
صالحی امیری گفت: کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه عراق دومین بازار هدف گردشگری هستند، از عراق بیش از ٣ میلیون گردشگر به ایران میآیند در صورتی که سالانه ٧.۵ میلیون زائر ایرانی به عراق میروند که متناسب نیست و باید متعادل شود.
وزیر میراث فرهنگی گفت: یکی از اهداف اصلی و جدی ما بازار گردشگری عربستان در حوزه خلیج فارس است، برداشت و باور بر حل مسائل میان طرفین است اراده رئیس جمهور و دولت چهاردهم بر حل مسائل با عربستان سعودی است، تا امروز هم پیشرفت خوبی در این مسیر شکل گرفته است. قطعاً در دیدار رئیس جمهوری با سران جمهوری آذربایجان و عربستان مسائل حل و فصل و فصل نوینی از روابط آغاز خواهد شد.
منبع: ایرنا
نظر شما