به گزارش خبرگزاری ایمنا، مایکل مور با دعوت از مردم برای تماشای فیلم «از کانون فاجعه»، نماینده فلسطین در اسکاراظهار کرد: کمپینهای تبلیغاتی نسلکشی و پاکسازی قومی در غزه توسط اسرائیل را مخفی کردهاند.
این مستندساز برجسته که چندی پیش به عنوان تهیهکننده اجرایی به تیم تولید «از کانون فاجعه» که در فهرست اولیه بخش بهترین فیلم بینالمللی مراسم اسکار نودوهفتم قرار دارد، پیوسته است، به بحران انسانی در این باریکه تحتمحاصره که شامل قحطی قریبالوقوع و فروپاشی سیستم بهداشتی-درمانی است، اشاره کرد.
مجموعهای از ٢٢ فیلم کوتاه از هنرمندان حاضر در غزه، با عنوان «از کانون فاجعه» که شامل آثاری مستند، داستانی و انیمیشن میشود، بهعنوان نماینده فلسطین به آکادمی علوم و هنرهای سینما معرفی شده است. این فیلم که نقطه عطفی در صنعت فیلمسازی فلسطین بهشمار میرود، بهعنوان شاهدی بر زندگی مردم این باریکه تحتمحاصره که از ۱۴ ماه پیش زیر حملات بیامان اسرائیل قرار دارند، است.
واترملون پیکچرز این فیلم را که توسط کارگردان سرشناس فلسطینی، راشد مشاراوی تأمین مالی شده است، بهتازگی در سراسر ایالات متحده آمریکا اکران کرده است.
مور در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «هیچ فیلمساز، نویسنده یا هنرمندی هرگز نباید داستان تباهی و ویرانی خود را تعریف کند. با این حال، ٢٢ فیلمساز شجاع فلسطینی راهی برای بهتصویرکشیدن داستانهای خود در غزه یافتند؛ با استفاده از هر ابزاری که میتوانستند از زیر آوار خانهها و شهرهای خود بیرون بکشند.»
سازنده «بولینگ برای کلمباین» و «فارنهایت ۹/۱۱» در وبگاه شخصی خود، michaelmoore.com، از سکوت رسانهها نیز انتقاد کرد.
«اینها داستانهایی هستند که هیچجا بازگو نمیشوند. شما این قصهها را در اخبار شبانگاهی نمیبینید. رهبران نظامی مانع آن میشوند که روزنامهنگاران و فیلمسازان حقیقت را به ما عرضه کنند.»
مور افزود: حتی اگر من و تو هزینههای این جنگ را بدهیم و همه این سلاحهای وحشتناک را فراهم کنیم، باز هم اجازه نداریم شاهد چیزی باشیم که عفو بینالملل و دیدهبان حقوق بشر آن را نسلکشی و پاکسازی قومی اعلام کردهاند؛ جنایات جنگیای که هر روز به نام ما انجام میشود.
در عوض، ما قربانی یک کمپین تبلیغاتی قدرتمند هستیم که قصد دارد ۵ میلیون نفر را در تمام اراضی اشغالی فلسطین نابود کند؛ انسانهایی که مجبورند در پشت دیوارها و سیمهای خاردار زندانی شوند. گرسنگی به آنان تحمیل میشود. تقریباً تمام بیمارستانها و مدارس غزه بر اثر بمباران به تل خاک بدل شده و نیمی از خانههای منطقه به ویرانه تبدیل شده است.»
او همچنین نشانی سالنهای نمایش فیلم در آمریکا را در اختیار مردم گذاشت و از آنان خواست این اثر را تماشا کنند.
«[تماشای] این فیلم را از دست ندهید و نگویید اوه! این غزه است یا نمیتوانم تحمل کنم. به همان دلیلی که به تماشای تمام فیلمهای مهم و بزرگ -از ارین براکوویچ و سندروم چینی تا ۱۲ سال بردگی و اوپنهایم - رفتهاید، آن را ببینید.»
مور در پایان به تماشاگران وعده داد که از تماشای «از کانون فاجعه» ناامید نخواهند شد.
نظر شما