به گزارش خبرگزاری ایمنا، امیرحسین شریعتی شامگاه _شنبه دهم آذر_ در سومین نشست شهرهای خلاق کشور با اشاره به اقدامات و دستاوردهای حوزه صنایع دستی و خلاقیت در اصفهان و برنامهها و طرحهای مختلفی که در راستای حمایت و توسعه صنایع دستی و خلاقیت شهری انجام شده است، اظهار کرد: شهرداری اصفهان بهطور مستمر اطلاعات و منابع لازم را برای تسهیل این فعالیتها در اختیار فعالان این حوزه قرار میدهد.
وی با اشاره به افزایش فعالیتها و دستاوردهای حوزه صنایع دستی در این کلانشهر افزود: در سالهای اخیر شاهد پیشرفتهای چشمگیری در این زمینه بودهایم.
رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان با اشاره به ۲۷ نشان جغرافیای ملی که استان اصفهان در سطح جهانی بهدست آورده است، تاکید کرد: این نشانها، گواهی بر اصالت و کیفیت صنایع دستی این شهر است؛ ۱۹۶ فعال اقتصادی در استان اصفهان برای فروش مجاز صنایع دستی ثبتنام کردهاند و ۸۱ فروشگاه در سراسر استان بهعنوان مراکز اعتماد برای عرضه این محصولات تعیین شدهاند.
شریعتی با اشاره به وجود شش شرکت بستهبندی تخصصی صنایع دستی در شهر اصفهان گفت: این شرکتها نقش مهمی در بهبود کیفیت بستهبندی و صادرات صنایع دستی دارد.
وی با اشاره به برنامههای حمایتی شهرداری در زمینه تأمین وامهای کمسود برای کارآفرینان صنایع ادامه داد: این وامها کمک شایانی به توسعه صنایع دستی در شهرستانها و روستاها کرده است.
رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان از ایجاد مرکز خلاقیت و نوآوری در اصفهان خبر داد و خاطرنشان کرد: این مرکز با هدف رشد و پرورش شرکتهای نوآور و خلاق در حوزه هنر و صنایع دستی ایجاد شده است و تاکنون حدود ۲۰ شرکت در شهرستانهای مختلف استان در این مرکز تأسیس شده و در این مدت بیش از یک میلیون نفر در دورههای آموزشی آن شرکت کردهاند که یکی از اهداف این دورهها، آموزش کارآفرینی و توانمندسازی فعالان صنایع دستی بوده است.
شریعتی با اشاره به برگزاری شش دوره آموزشی در زمینه صنایع دستی توسط شورای اسلامی شهر گفت: این دورهها از سال ۱۳۹۸ بهطور مستمر برگزار شده است و در سالهای اخیر نیز تلاش کردهایم تا رویدادهای مرتبط با صنایع دستی را به سطح بینالمللی ارتقا دهیم.
وی افزود: نخستین جلسه همکاری با کارکنان بینالمللی برگزار شد و پس از آن، میزبان آنلاین سه شرکت فعال در زمینه صنایع دستی و خلاقیت شدیم.
رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان با اشاره به برگزاری نشستهای مجازی بین شبکههای صنایع دستی در سطح ملی تاکید کرد: این نشستها در راستای تبادل تجربیات و ارتقای سطح همکاریها در حوزه صنایع دستی و خلاقیت برگزار شده است.
شریعتی با اشاره به برگزاری رویدادهای متعدد فرهنگی و هنری در اصفهان گفت: در این رویدادها، صنایع دستی بهویژه در قالب نمایشگاهها، سمینارها و بازیهای رومیزی معرفی شده است و یکی از این رویدادها، نمایشگاه هنرهای سنتی در میدان نقش جهان بود که در آن بازیهای رومیزی با محوریت صنایع دستی بهنمایش گذاشته شد، همچنین در این نمایشگاه، مستندهایی درباره مشاغل سنتی بازار اصفهان نیز تهیه و به نمایش درآمد.
وی همچنین از اجرای پرفورمنس با محوریت «پارچه قلمکار» در میدان امام حسین (ع) خبر داد و ادامه داد: در این اقدام شهروندان این فرصت را داشتند تا تجربه زدن مهر روی پارچه قلمکار را داشته باشند و این رویدادها موجب افزایش آگاهی و علاقهمندی مردم به صنایع دستی و فرهنگ سنتی اصفهان شده است.
رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان با اشاره به برگزاری جشنهای خلاقیت در دو دوره مختلف و درخواست میزبانی برای برگزاری دوره سوم این جشنها خاطرنشان کرد: این جشنها بهعنوان یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی و هنری در سطح بینالمللی شناخته میشود.
شریعتی با اشاره به مراحل طولانی فرایند درخواست میزبانی و فرآیند رأیگیری گفت: این فرایند حدود شش تا هفت ماه بهطول انجامید تا در نهایت نتیجه مطلوب بهدست آمد.
وی از همکاری با میراث فرهنگی در زمینه برگزاری رویدادهای تجربهمحور و تلاش برای معرفی صنایع دستی اصفهان در سطح جهانی خبر داد و ادامه داد: در آینده نزدیک، برنامههای بیشتری در این زمینه اجرایی خواهد شد تا اصفهان بتواند نقش برجستهای در معرفی و صادرات صنایع دستی ایفا کند.
نظر شما