به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان توسعه تجارت، «مرتضی احمدی» اظهار کرد: از امروز امکان ثبت تلفن مسافری وجود دارد و افرادی که از ۱۷ آبان تا امروز به صورت مسافری واردات آیفون داشتهاند و به گمرک نیز اظهار کردهاند، میتوانند وارد سامانه گمرک شوند، حقوق ورودی را پرداخت کنند و آیفون آنها رجیستر میشود. این استعلام همزمان از سامانه همتا نیز گرفته میشود و کار انجام خواهد شد.
معاون برنامهریزی و مقررات سازمان توسعه تجارت با اشاره به وضعیت گوشیهایی که از اسفند ۱۴۰۱ واردات آن ممنوع شده بود، افزود: در مورد گوشیهایی که از این تاریخ (اسفند ۱۴۰۱) تا ۱۷ آبان امسال وارد کشور شده است، مراتب مربوطه با توجه به ملاحظات حقوقی، به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و معاونت حقوقی ریاست جمهوری اعلام شده تا بررسی و تصمیمگیری شود و تقاضا میشود افراد از مراجعه به دستگاههای مرتبط تا تصمیم گیری نهایی جدا خودداری کنند.
احمدی ادامهداد: برای رویه تجاری واردات آیفون نیز موضوع در دست بررسی است و دستگاههای مرتبط از جمله وزارت صمت و بانک مرکزی در حال بررسی شیوههای تأمین منابع ارزی این موضوع و نحوه واردات آن هستند که در صورت به نتیجه رسیدن متعاقباً اعلام خواهد شد.
به گفته معاون برنامهریزی و مقررات سازمان توسعه تجارت، براساس قانون بودجه، حقوق ورودی در رویههای تجاری واردات آیفون ۱۵ درصد و در رویههای مسافری هم ۳۰ درصد است.
در همین زمینه، «سید حسین سادات حسینی» رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران با اشاره به برگزاری جلسات مستمر با مسئولان و دستگاههای ذیربط، گفت: باتوجه به مصوبه ۹ آبان ۱۴۰۳ مبنی بر آزاد شدن واردات گوشی آیفون، گوشیهای مسافری برند اپل و به طور مشخص آیفونهای مدل ۱۴، ۱۵ و ۱۶ که از تاریخ مذکور در شبکه ثبت شدهاند، از امروز با مراجعه افراد به سامانه گمرک، ثبت با پاسپورت وارد کننده و پرداخت هزینه رجیستری به گوشیهای قانونی تبدیل میشوند.
وی افزود: همچنین افرادی که گوشیهای مذکور خود را تا پیش از ۹ آبان ماه ۱۴۰۳ وارد کشور کردهاند، اما از این تاریخ به بعد اقدام به وارد کردن سیمکارت و راه اندازی گوشی کرده باشند نیز شامل این قانون میشوند.
رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران یادآور شد: گوشیهایی که پیش از این تاریخ وارد کشور و راه اندازی شده است نیز طی روزهای آتی تعیین تکلیف و اطلاع رسانی خواهد شد.
نظر شما