اقدامات و طرح‌های ۳ سال اخیر هوشمندسازی حمل‌ونقل شهرداری اصفهان

معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان در دوره ششم مدیریت شهری با تمرکز بر بهره‌گیری از ابزارهای هوشمند و فناوری‌های نوین درصدد رفع مشکلات ترافیکی و تأمین نیازهای شهروندان در حوزه حمل‌ونقل برآمده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا؛ سید فرزاد قریشی‌، رئیس اداره هوشمندسازی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان در یادداشتی نوشت: در دوره ششم مدیریت شهری معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان با تمرکز بر بهره‌گیری از ابزارهای هوشمند و فناوری‌های نوین درصدد رفع مشکلات ترافیکی و تأمین نیازهای شهروندان در حوزه حمل‌ونقل برآمده است.

یکی از دستاوردهای مهم این معاونت راه‌اندازی سامانه اصرو بود که علاوه بر قابلیت‌های متنوع در بخش شارژ کارت یا خرید بلیت آنلاین، یکی از اصلی‌ترین دستاوردهای آن به شهروندان این امکان را می‌دهد با انتخاب ایستگاه مدنظر، از زمان رسیدن اتوبوس‌ها و خطوط مختلف حمل‌ونقل عمومی مطلع شوند؛ این سامانه به‌ویژه برای افرادی که به‌دنبال برنامه‌ریزی دقیق‌تر در ترددهای شهری خود هستند، بسیار مؤثر بوده است.

در پی بازگشایی مدارس پس از دوران شیوع کرونا و دغدغه‌های اولیای دانش‌آموزان برای رفت‌وآمد فرزندانشان، معاونت حمل‌ونقل و سازمان تاکسیرانی با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان، سامانه سفیر مهر را برای بهبود خدمات ایاب و ذهاب دانش‌آموزان راه‌اندازی کرد و در گام بعد (سال آینده) امکان رصد فرزندان توسط اولیا به‌نحوی که از زمان سوارشدن و پیاده شدن دانش‌آموز خود مطلع شوند، فراهم خواهد شد.

با توجه به سیاست‌های حوزه حمل‌ونقل برای استفاده از ظرفیت‌های موجود برای کمک به بهبود تردد در سطح شهر در سال ۱۴۰۱ تفاهم‌نامه‌ای با مسیریاب نشان به عنوان مهم‌ترین و پرمخاطب ترین مسیریاب موجود در کشور امضا شد و بر اساس آن اطلاعات ترافیکی سطح شهر از جمله زمان رسیدن ناوگان حمل‌ونقل عمومی، موقعیت پارکینگ‌ها، معابر محلی که نیاز به کنترل تردد دارند، همچنین اطلاعات ویژه گردشگران در فصول مسافر پذیر شهر اصفهان از طریق این مسیریاب در اختیار شهروندان و مسافران قرار گرفت.

یکی دیگر از مشکلات در حوزه عبور و مرور شهروندان، گلوگاه‌های ترافیکی بود که با استفاده از داده‌های مسیریاب‌ها، اطلاعات موبایلی و مطالعات علمی مشترک با دانشگاه‌ها، شناسایی و در جهت رفع آن‌ها اقدامات مختلفی در حال انجام است و در حال حاضر چندین مورد شناسایی و رفع شده است.

در حوزه مدیریت پارکینگ‌ها، معاونت حمل‌ونقل ترافیک با ایجاد سامانه هوشمند مدیریت پارکینگ‌ها، امکان نظارت و کنترل دقیق‌تر تردد خودروها را فراهم کرده است. علاوه بر آنکه در آینده نزدیک از طریق سامانه اصفهان من امکان مشاهده مکان پارکینگ‌ها، ظرفیت خالی، همچنین رزرو بعضی پارکینگ‌ها فراهم خواهد شد.

از دیگر اقدامات، توجه به خودروهای دودزا و بدون معاینه فنی بوده است که شهرداری با سیاست‌های تشویقی شهروندان را به مراجعه و گرفتن معاینه فنی ترغیب کرده است، همچنین امکان رزرو غیرحضوری و نوبت‌دهی آنلاین معاینه فنی از طریق سامانه «اصفهان من» برای تسهیل دسترسی شهروندان راه‌اندازی شده است.

معاونت حمل‌ونقل و ترافیک با ایجاد مرکز مانیتورینگ شرکت واحد اتوبوسرانی و سازمان حمل‌ونقل بار و کالا، نظارت بر ترافیک و کنترل تخلفات و نظارت بر مراکز معاینه فنی را ارتقا داده است؛ در حال حاضر بیش از ۱۰۰ دوربین ثبت تخلف روزانه بیش از ۲ میلیون تردد و ماهانه حدود چهار میلیون متخلف را شناسایی و اعمال قانون می‌کند، همچنین حدود ۸۰۰ دوربین نظارتی، کنترل و مدیریت تردد در سطح شهر را برعهده دارند.

در حوزه مدیریت تردد در محدوده مرکز شهر و با توجه به سابقه اجرای طرح زوج و فرد در شهر اصفهان در این دوره مدیریت شهری تمام دوربین‌های کنترل مکانیزه تردد نوسازی و به‌روزرسانی شد و علاوه بر آن برای رفاه حال شهروندان تردد کننده در محدوده طرح تمام فرایند ارائه درخواست مجوز تا دریافت آن برای گروه‌های مختلف به‌ویژه ساکنان از طریق سامانه اصفهان من انجام می‌شود.

با توجه به تجربیات قبلی در زمینه اجرای طرح‌های مدیریت پارک حاشیه‌ای و بررسی مجموعه‌های توانمند در این زمینه قرارداد خدمت مکانیزه پارک حاشیه‌ای به صورت مشارکتی با مجموعه منتخب منعقد شده است و هم‌اکنون در مرحله نهایی کردن فرایندها و سامانه‌ها با همکاری سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان هستیم.

در حوزه سامانه‌های تجمیع و انواع ثبت تخلف علاوه بر استفاده از اطلاعات ترافیکی دوربین‌ها برای برنامه ریزی ترافیک، در سال ۱۴۰۱ اقدام به توسعه سامانه‌ای برای یکپارچه سازی، صحت سنجی، شناسایی متخلفان و ارسال به اجراییات داده‌های دوربین‌های سطح شهر انجام شد، استفاده از این سامانه می‌توان مدیریت بهتری بر عملکرد تجهیزات و دوربین‌های ثبت تخلف سطح شهر داشت.

سامانه اطلاع رسانی پایش ایستگاه‌های آلودگی هوا در جهت اطلاع رسانی به شهروندان و لزوم برنامه ریزی و اقدامات در جهت سنجش سهم‌ها و همچنین ارائه راهکار در جهت کاهش میزان آلایندگی تولیدی منابع مختلف ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا و صوت موجود در سطح شهر اصفهان و با هدف برنامه ریزی بهتر سامانه‌ها برای یکپارچه سازی و گزارش گیری از داده‌های مورد نظر توسعه داده شد که بر این اساس در هر ساعت امکان مشاهده میزان هر آلاینده و شاخص کل برای هر ایستگاه و کل شهر وجود دارد.

با توجه به سیاست توسعه حمل‌ونقل پاک سامانه دوچرخه اشتراکی تهیه شده است که شهروندان با مراجعه به این سامانه می‌توانند موقعیت ایستگاه‌های دوچرخه و همچنین تعداد دوچرخه موجود هر ایستگاه را مشاهده و از این وسیله برای انجام سفر روزانه خود استفاده کنند؛ در حال حاضر ۱۰۰ دوچرخه به این قفل‌ها مجهز و در آینده نزدیک راه‌اندازی خواهد شد.

کد خبر 813257

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.